Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogyozo anyukak tudnatok...

Fogyozo anyukak tudnatok recepteket irni?

Figyelt kérdés

Olyan eteleket szeretnek kesziteni amik a gyerekeknek egeszseges es nekem is megfelelnek a dietamhoz.Pl ma tonhalas rakos zoldseges rizottot csinaltam ebeddre.Annyit valtoztattam, hogy a sajat etelembe nem tettem tejszint es sajtot.

Kifogytam az otletekbol.

2011. dec. 2. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sok rakottast csinálok, rakott brokkoli, zöldbab, káposzta, stb, rengeteg zöldséggel, husival és kevés rízzsel.

Bármilyen főzelék.

Szárnyas húsok zöldségkörettel.

Gazdag levesek, szintén sok hússal, zöldséggel, a krumplit, tésztát meg hagy meg a gyerekeknek.

2011. dec. 2. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Sok rakott kaja nálam is.

Zsírszegény tejföl és egyebek.

No krumpli.

Rizs helyett zabpehely.

2011. dec. 2. 13:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyon finom köret a párolt alma, ha unod a zöldséget :)
2011. dec. 2. 13:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Rizst (barna) heti 1 max 2 alkalommal eszem es sak ebedre.

Gyumolcsot delutan 4ig zoldseget 6ig eszem.

6 utan csak viz vagy gyogytea.

Lisztet egyaltalan nem eszem.

cukrot kiiktattam az etkezesmbol.Reggeli kaveba 1 mk mezet teszem + a gyumolcsokben levo gyumolcscukor amit beviszek.

Heti 3-4 alkalommal eszem tengeri halat 2-3 alkalommal csirket es 1 nap csak zoldseget gyumolcsot.

Termeszetesen a csalad tobbi tagja valtozatosan etkezik es amennyire csak lehet egeszsegesen.

Tejtermekeket probalom kiiktatni az etkezesembol, de eleg nehezen megy.Nagyon szeretem a joghurtokat sajtokat es magat a tejet is, de valami miatt nem szivognak fel es nagyobb mennyisegben gondot is okoznak az emesztesemben.

2011. dec. 2. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Sütőzacskót próbáltad már? Iszonyú finom husikat, halat és zöldségeket lehet sütni benne, akár együtt is. Nem kell hozzá semmi zsiradék, csak befűszerezed és bedobálod a zacsiba. És ami a legjobb, hogy még mosogatni sem kell :)

Vagy ami még nagyon bejött nekem, az a cukkinis csirke. Kb. 30 perc alatt megvan.

Kis hagymát párolsz olajon, majd a felcsíkozott csirkemellet megpirítod és sózod, borsozod. Közben feldarabolsz cukkinit (héjastól), majd azt is rádobod és kb. 5-10 percig párolod. Szerintem akkor jó, amikor még nem teljesen puha, tehát van mit rágni rajta :) Kaporral szoktam megszórni, mert mi imádjuk, majd tejszínnel felöntöm, egyet rottyan és kész. Barna rizst szoktam főzni mellé.

Hűűű és ha már unnád a megszokott zöldségeket, akkor próbáld ki a sült céklát, sült husi mellé valami isteni: [link]

2011. dec. 2. 13:56
 6/6 A kérdező kommentje:

koszi mindenkinek :)

ismerem a sutozacskot es Magyarorszaon sokat hasznaltam, mert hamarabb is kesz van benne a hus, de amiota kulfoldon elunk meg nem hasznaltam, mert nem lattam eddig.

Ceklat imadom de sutve meg nem ettem.Mindenkeppen kiprobalom!!!

2011. dec. 2. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!