Fogyozo anyukak tudnatok recepteket irni?
Olyan eteleket szeretnek kesziteni amik a gyerekeknek egeszseges es nekem is megfelelnek a dietamhoz.Pl ma tonhalas rakos zoldseges rizottot csinaltam ebeddre.Annyit valtoztattam, hogy a sajat etelembe nem tettem tejszint es sajtot.
Kifogytam az otletekbol.
Én sok rakottast csinálok, rakott brokkoli, zöldbab, káposzta, stb, rengeteg zöldséggel, husival és kevés rízzsel.
Bármilyen főzelék.
Szárnyas húsok zöldségkörettel.
Gazdag levesek, szintén sok hússal, zöldséggel, a krumplit, tésztát meg hagy meg a gyerekeknek.
Sok rakott kaja nálam is.
Zsírszegény tejföl és egyebek.
No krumpli.
Rizs helyett zabpehely.
Rizst (barna) heti 1 max 2 alkalommal eszem es sak ebedre.
Gyumolcsot delutan 4ig zoldseget 6ig eszem.
6 utan csak viz vagy gyogytea.
Lisztet egyaltalan nem eszem.
cukrot kiiktattam az etkezesmbol.Reggeli kaveba 1 mk mezet teszem + a gyumolcsokben levo gyumolcscukor amit beviszek.
Heti 3-4 alkalommal eszem tengeri halat 2-3 alkalommal csirket es 1 nap csak zoldseget gyumolcsot.
Termeszetesen a csalad tobbi tagja valtozatosan etkezik es amennyire csak lehet egeszsegesen.
Tejtermekeket probalom kiiktatni az etkezesembol, de eleg nehezen megy.Nagyon szeretem a joghurtokat sajtokat es magat a tejet is, de valami miatt nem szivognak fel es nagyobb mennyisegben gondot is okoznak az emesztesemben.
Sütőzacskót próbáltad már? Iszonyú finom husikat, halat és zöldségeket lehet sütni benne, akár együtt is. Nem kell hozzá semmi zsiradék, csak befűszerezed és bedobálod a zacsiba. És ami a legjobb, hogy még mosogatni sem kell :)
Vagy ami még nagyon bejött nekem, az a cukkinis csirke. Kb. 30 perc alatt megvan.
Kis hagymát párolsz olajon, majd a felcsíkozott csirkemellet megpirítod és sózod, borsozod. Közben feldarabolsz cukkinit (héjastól), majd azt is rádobod és kb. 5-10 percig párolod. Szerintem akkor jó, amikor még nem teljesen puha, tehát van mit rágni rajta :) Kaporral szoktam megszórni, mert mi imádjuk, majd tejszínnel felöntöm, egyet rottyan és kész. Barna rizst szoktam főzni mellé.
Hűűű és ha már unnád a megszokott zöldségeket, akkor próbáld ki a sült céklát, sült husi mellé valami isteni: [link]
koszi mindenkinek :)
ismerem a sutozacskot es Magyarorszaon sokat hasznaltam, mert hamarabb is kesz van benne a hus, de amiota kulfoldon elunk meg nem hasznaltam, mert nem lattam eddig.
Ceklat imadom de sutve meg nem ettem.Mindenkeppen kiprobalom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!