Szimpatikus (illetve szeretitek-e) mikor más anyuka szól rá/okítja/ a gyereketeket?
Ha jogos dolog miatt szólna, pl. a gyerekem tolakszik, vagy lökdösődik, ilyesmi, akkor szóljon nyugodtan.
De ilyenért, hogy hason csúszik lefelé, azért ne már...!
Én spéci megengedem, hogy hason csússzon le, szóval biztos mondanám neki, hogy csússzál csak nyugodtan ahogyan szeretnél. Ha neki meg nem tetszik, vigye máshova a gyerekét.
Szituációtól függ. Ahogy előttem is írták, ha közveszélyes dolgot csinál (dobál, verekszik bottal...), akkor oké, de ha a sajátjára ilyen miatt nem szól, csak az enyémre, akkor már nem tetszik.
Pl. én is rá szoktam szólni rokon kisfiúra, mikor az enyémmel játszanak, hogy ezt vagy azt nem szabad, de ha pl. az ő szülei megengedik (nemrég volt egy ilyen, hogy a kisfiú bottal ütötte a kutyájukat, az én fiam szólt, hogy de Pistikének lehet, akkor neki miért nem), akkor az enyémnek szólok, hogy neki az anyukája/apukája megengedi, de neked nem szabad, mert az fáj a kutyusnak, és XY is butaságot csinál.
Pl. a csúszdás példádnál is én inkább a saját gyerekemre szólnék, hogy neked így nem szabad, mert még nem vagy elég nagy hozzá, vagy ha kézzel érsz le a kavicsra, ahol lehet üvegszilánk, akkor megsérülhetsz....
Örülök, hogy ennyien így látjátok a dolgot.
Pont emiatt vesztünk össze múltkor a sógornőmmel.
Étteremben voltunk a családdal, és a sógornőm mellettem ült az ölében a másfél éves kisfiával. Nem nézett a gyerekre, csak fogta az ölében és közben valami sztorit mesélt nekünk. Én meg észrevettem, hogy a kisfiú megfogta az asztalon előtte heverő villát és bedugta az orrába. Kedvesen szóltam neki, hogy tegye le és adja oda az anyukájának, mert veszélyes és megsértheti magát. A kisfiú le is tette, de a sógornőm teljesen kiakadt és elkezdett velem ordítani, hogy milyen jogon szólok én rá az ő gyerekére. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!