Csak éppen belepillantottam a jelenleg Magyarországon anyakönyvezhető női nevekbe, és néhány igencsak érdekes találmányra bukkantam. Miféle nevek ezek? Valaki ad ilyet a gyerekének?
van egy olyan érzésem, hogy 15 év múlva ezek lesznek a divatnevek...
2014. márc. 17. 04:52
2/9 anonim válasza:
A hangzásukból és egy két konkrét névből kiindulva ezek török nevek lehetnek. Például Dusmátának hívják Gárdonyi: A koppányi aga testamentuma c. regényében az aga leányát. Tehát ezek inkább török nemzetiségi nevek, mintsem a rejtett erőforrás szappanoperákon szocializálódott agyszüleménye. Egy kettő közülük egész szép hangzású...
2014. márc. 17. 06:06
3/9 anonim válasza:
Nézz utána mielőtt rácsodálkozol! Semmi extra nincs ezekben, nevek, amiket valaki anyakönyveztetett. Mindd külföldi név.
Bahar-Iráni Város, azt jelenti a Tavasz kezdete mint név.
Laksmi- Hindu Istennő neve
Brohe is egy Keleti név
Ezeket külföldiek kérik, akik itt élnek, ide házasodtak, hogy adhassák, anyakönyvezhessék a gyermeket.
Te is ha Ameikában élnél, ugyan így rácsodálkoznának a ha te a Zétény, Zalán, Botond nevet anykönyveznéd...
2014. márc. 17. 06:18
4/9 anonim válasza:
Nekem ebből a Laksmi tetszik talán (de lehet csak azért, mert arról már hallottam) A többiről igazából meg sem tudnám állapítani, hogy fiú vagy lány név.
2014. márc. 17. 08:37
5/9 anonim válasza:
Bahar hangzása tetszik. Nem nevezném így a gyerekemet, de ténylge szép név szerintem.
Csinyere is tetszik, bár azt még kevésbé tudnám elképzelni.
A többi nekem nem tetszik, de talán csak azért nem, emrt még ismeretlenek.
2014. márc. 17. 08:42
6/9 anonim válasza:
Itt Magyarországon biztos nem adnám ezeket a neveket a gyerekemnek.
2014. márc. 17. 09:35
7/9 anonim válasza:
Nekem ezek közül a Melizand tetszik csak, de semmi bajom semelyikkel, az én névízlésem sem teljesen hétköznapi, így szinte bármit el tudok fogadni. :D
2014. márc. 17. 10:47
8/9 anonim válasza:
Az, hogy esetleg nem ismered a nevek eredetét, nem biztos, hogy a neveket minősíti és nem biztos, hogy mind újkeletű szappanopera név.
A Baucisz magyaros írásmóddal de egy ókori görög mondából a Philemon és Baucis-ból van- egy gyönyörű történet, ajánlom olvasásra.
Joképed pedig a Bibilai Mózes (Ószövetség) dajkája volt.
Egyik névről sem mondható el, hogy "újhullámos" lenne- számomra ismertek voltak régebben is tanulmányaimból (nem vagyok sem történész, sem vallásfilozófus :)
2014. márc. 17. 13:54
9/9 anonim válasza:
Az a gondom, hogy nemhogy azt nem tudom, hogy férfi vagy női nevek-e, hanem azt sem, hogy ezek nevek. Nem tudnék annyira utálni egy magzatot, hogy a Ripszima név átkával sújtsam. Alapvetően nem értem, miért akarnak az emberek mindenáron ilyen értelmezhetetlen (és érthetetlen) neveket adni a gyereküknek. Már olyan szinten licitálnak egymásra a hülyeségekkel, mintha ez egy fertőző, mániás betegség lenne. Attól, hogy a gyereket (vagy felnőttet) Ripszimának hívják, pont ugyanolyan elfuserált és egyben csodálatos valaki lesz, mint bárki más, és pont annyira lesz különleges, mint bárki más. Csak szenvedni fog egész életében a felhúzott szemöldökök látványától meg a megjegyzésektől, valahányszor bemutatkozik, próbálván elhitetni magával, hogy de igen, őszintén mondta a néni, hogy ja de szép neved van, kisfiam (vagy kislányom...?).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!