Miért ilyen anyagias sok anyuka?
Már nem is számolom hányadik olyan kérdést olvasom itt a lapon (a családi kapcsolatos részben főleg) hogy azt nehezményezik anyukák, hogy míg ők x ezer forint értékben vásárolnak az ilyen-olyan rokon gyerekeknek, addig ők ezt nem kapják vissza, sem az ajándékok darabszámára, sem az értékére tekintettel.
Mondjuk azért mert az egyik családban mondjuk van 1 gyerek, a másikban meg 3, akkor a háromgyerekes családnak 3szoros értékben kellene ajándékoznia az egyszem gyereknek, mert anyuka szerint ez így igazságos.
Én ezen nagyon fel vagyok háborodva. Megdöbbent, hogy mennyire ostobák, felszínesek és legfőképp önzőek tudnak lenni egyesek. És ami szomorú, hogy ezek szülők, és ezt a nézetet nevelik bele a gyerekeikbe is.
Nektek mi erről a véleményetek?
Szia
szerintem ez részben nem így van, nekem 1 babám van és a családba még 5 gyerek mi minden gyereknek egy formán veszünk nincs különbség persze a sajátomnak többet, drágábbat veszek.
Na most én nem azon szoktam kiakadni, hogy nem abban az árban kap a gyerekem ha nem azon hogy ő nem is kap semmit....
volt a névnapja mindenki elfelejtette, de mi vegyünk mindenkinek, hát beintettem ezekután nincs névnapozás erre besértödtek ez van, jött a télapó mindenki 1 értékben kapott a fiam az én rokonságomból kapott szép ajándékot mindenkitől, a férjem testvéréjéktől akik jól állnak anyagilag kapott egy almát meg egy narancsot na ezen megint ki akadtam, jön a karácsony azt mondtam csak pár száz forintér kapnak ajándékot, azok akik a fiamnak is csak ennyit szánnak, januárban lesz a szülinapja kíváncsi leszek, mert ezen múlik, hogy a jövőben számon fogom e tartani valakinek is a szülinapját.
Szóval én ezen akadok ki, hogy elvárják, hogy én akinek itt a nagy lakáshitele, autó hitele, gyeden van a férje munkanélkül maradt mindent adjunk, vegyünk az én gyerekem meg le van sz@rva...
Ez nagyon rosszul esik és nem azért mert számító vagyok.
Ja meg azt is utálom mikor az anyosom az egyiknek vesz egy plüsst a másik unokának meg mobil telefont, mivel különb az mint mi?
Bocs ha hosszú lett de le kellett írnom, úgy hogy nem mindenki számító
Első szerintem nem másoknak kell törődni a fiatokkal. Tusdom hogy ti imádjátok de hát másnak csak egy gyerek a sok közül, nem ismásnak kell nagyra becsülni. Ha adsz ajánékot akkor őszintén tedd és ne azért hogy a te gyereked visszakapja. És hát nagyon így tűnik a dolog mivel ha a fiad nem kap jó ajándékot akkor tőlük is megvonod. Ajándékozni másnak nem kötelező, csak mondom ne azért ne ajándékozz mert ti sem kaptok. Az sem a te bajod ha a nagyi kiételez. Bár nem úgy tűnik a kiírásodból mintha a fiadnak szüksége lenne már telefonra.
Egyet értek a kérdezővel. Engem két dolog zavar, Az hogy a szülők azt hiszik mindenkinek az ő gyrekük a világ közepe. Több helyen is olvastam már, hogy besértődtek mert nem kapott a gyerek ajándékot, vagy mint ahogy az első is monjda, vagy hogy a rokonok akik már felneveltek pár gyereket, nem rajta lógnak egész nap (legfőképpen nagyokról olvasom). De ha meg rajta lógnak akkor meg az a baj.
A másik ami kicsit visszataszító, hogy minden második kérdés az itt az oldalon, hogy utalták már a gyest, ti megkaptátok már az alármilyet juttatást? Ez alapjén elég rossz kép alakult ki bennem. Hát én megértem hogy rossz időket élünk és hogy minden fillér számít, de egyszerűen nem hiszem el hogy ennyi nagyon szegény ember van itt (szokásos szöeg: bezzeg nete van)! Meg különbenis aki ennyire rá van szorulva a gyesre meg nem tudom mikre annak nagyon kevés pénze lehet, akkor pedig felelőtlen ha így vállal gyereket. Tudom-tudom mindenkinek joga van rá. Meg a szeretet a legfontosabb. No de akkor miért várják annyira hogy utalják?
Sok nő eleve csak azért szül, mert másnak is van, vagy mert ez az elvárás....
Mi pont ezért nem ajándékozunk, mert egyrészt baromi nehéz, hogy mikor mit vegyél, másrészt van épp elég kiadás, főleg ilyenkor, sokadrészt millióan vagyunk rokonok, hát köszi, ki bírna tizenakrhány családnak ajándékozni?
Lánymnak nem nehéz venni, bárminek örül, de pl unakanővérem egy éves lányának semmi nem jó.
Eleve ritkán találkozunk mert messze lakunk, nem tudjuk melyik baba mekkora pontosan, mit hord, mivel játszik, mire van szüksége, ha meg megkérdezzük, nem segít....
Szóval mi nem is kezdjük el az ajándékozást...
Amúgy igen borzalom, hogy némely anyuka hogy áll a bizonyos dolgokhoz, bár konkrétan ezzel még nem találkoztam, amit te írsz, de biztos így van.
Szegényesek vagyunk érzelmileg, a külcsin fontosabb...
első vagyok
Kicsit félre értelmeztétek amit írtam, de lehet hogy nem jól fogalmaztam
ne gondoljátok azt hogy az én fiamnak bármire is szüksége lehet, amit mi nem tudunk megadni sőt....
Nos engem az bánt hogy az én fiamnak elfelejtik a névnapját, mikulást stb...
ne mondjátok hogy nektek ez jól esne, egyáltalán nem kell hogy rajta lógjanak és őt imádják megteszem ezt én és az apja, mi szeretettel adjuk a gyerekeknek az ajándékot és nem ők tehetnek a szülők smucigságáért, csak akkor azt a pénzt az én gyerekemre fogom költeni.
Még valami ha valaki szegény nem azt jelenti, hogy ne vállajon gyereket, akkor nem lenne emberek a földön vagy csak nagyon kevés, amúgy meg egy szegény százor többet próbál adni a gyereknek mint egy gazdag, főleg szeretetet, mi 4 en vagyunk testvérek és nem gazdagságban nőttünk fel, de le a kalappal a szüleim előtt!
ja és a nagyi, hát igen nincs szüksége a fiamnak telefonra, de ő is ugyanolyan unoka és ez majd később fájni fog neki, és ezért legyen kisebbség érzete, hogy ő nem olyan "jó" a nagyinak mint a másik unoka.
Na de aki nincs benne úgy sem érti
szép estét
Én azt mondom, hogy a gesztust kellene nézni, és nem az értéket, meg a darabszámot hasonlítgatni.
Az tényleg nem szép dolog, ha teljesen elfeledkeznek a gyerek felköszöntéséről, MIKÖZBEN Ti megajándékozzák az ő gyerekeiket.
De engem kifejezetten az bosszant, hogy sokan véresen komolyan veszik, hogy ha ők x ezer forintért vettek ajándékot, akkor ők is minimum ugyanennyiért kapjanak.
És nem lehetne ezt az ajándékozási témát megbeszélni? Mindig megkérdezem a húgomékat, hogy mit vegyek a gyereküknek ajándékba. Ők is megkérdeznek engem. Megbeszéltünk a keretet is.
Nincs félreértés, sértődés, alul-, vagy túlköltekezés.
Tudjátok! Néma gyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!