Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem teszek rosszat azzal, ha...

Nem teszek rosszat azzal, ha még nem akarok gyereket, de megszülöm, egyedül?

Figyelt kérdés
30éves vagyok,egydülálló, így hozta a sors, elég nagy önértékelési problémával, félek, hogy a gyerekem mellett majd nemtudok ismerkedni, mert nem fogom felvállani.Anyukámra nem szeretném terhelni. Szeretnék még "élni"!
2009. dec. 15. 12:36
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
nagyon félek, h ha elvetetem, később nem lehet gyerekem, nagyon sokan ijesztgetnek ezzel a környezetmeből is. szerintük, amint megszülöm, majd megváltozom, hát nemtudom....szeretnék majd gyereket, és igen, majd ha teljes szívvel!
2009. dec. 15. 12:53
 12/29 A kérdező kommentje:
az apjával sajnos vége.elvált szülők gyermeke vagyok, nem jók a tapasztalataim, nekem szükségem lett volna az apámra!
2009. dec. 15. 12:54
 13/29 anonim ***** válasza:
66%
Én 27 évesen, a mostani kapcsolatomban lettem terhes, szinte az első alkalommal, ráadásul gyógyszer mellett. Nem tartottuk meg a babát, mert egyetlen percig sem tudtam neki örülni, csak arra gondoltam, hogy úristen, mit kellene csinálni, én ezt még nem akarom, a párommal még alig ismerjük egymást, nem akarok kényszert se neki, se magamnak. Néha eszembe jut, de igazán szívem mélyén tudom, hogy jó döntés volt. Azóta is együtt vagyunk, és már van egy 5 hónapos fiunk, akit mindketten akartunk, ég és föld a kettő közötti különbség. Félre ne érts, nem akarlak rábeszélni, hogy elvetesd, de gondold végig a dolgot a pici szempontjából is! Ha már most úgy érzed, korlátozni fog egy csomó mindenben, akkor mi lesz, amikor megszületik? De ha úgy érzed, hogy akarod ezt a babát, és mindennél jobban fogod szeretni, akkor ne parázz, mert kisbabával is lehet nagyon jó kapcsolatot kialakítani, a baba csak azoknak akadály, akik nem komoly kapcsolatban gondolkodnak. Ha találkozol azzal aki téged akar, akarni fogja a babát is. Szorítok, hogy sikerüljön megtalálni a számodra legjobb megoldást!
2009. dec. 15. 13:01
 14/29 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2009. dec. 15. 13:02
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy férfinak azért nem kellesz, mert már van gyereked, akkor jobb is, hogy nem jöttök össze!

Ez az én tapasztalatom. Két gyereket neveltem egyedül, és tudtam, hogy ha valaki igazán szeret, azt nem fogja zavarni.

Több melléfogás után 35 évesen találtam meg az Igazit, Őt nem tartotta vissza sem a 2 gyerek, sem a távolság, sem más. ÉN kellek neki, gyerekestől, mindenestől. Hidd el, nem azon múlik a boldogság, hogy gyerekkel keresel-e társat!

Ne feledd, a szerelem mindent legyőz! Lehet, hogy ez nyálas szöveg, de igaz.

Koncentrálj a babára, a boldogság meglesz Vele kettesben is, ha találkozol egy rendes pasival, akkor Ő hab lesz a tortán. De ne csak erre gondolj..

Egyébként ismerek olyat is, akik terhesen jöttek össze, a pasi a sajátjaként nevei a gyereket!

2009. dec. 15. 13:05
 16/29 anonim ***** válasza:
83%

Sya!!

Én 16évesen estem,teherbe,mégse gondoltam arra hogy elvetesem,mert attól hogy a szülők felelőtlenek vagy éppen nem vannak együtt nem egy csöpséget kell hibáztatni ők nem tehetnek semmiről!!Mikor megtudtam hogy terhes vagyok,kicsit megijedtem,de akkor is meg akartam tartani és meg is tettem,azóta már 3éves a fiam,és nagyon szeretem sőt imádom,és örülök hogy így történt!!Igaz sok mindenről le kelett mondanom,karier,iskola,sőt barátok,mégis megérte,párom is velem van az első pillanatól kezdve,de ha nem lett volna akkor is megtartotam volna!!Ez természetes hoyg most megijedtél,mivel ez felelőségel jár,egyedül nevelni meg nem könnyű,de gondold át jobban mit szeretnél,amugy meg az internetes párkeresés nemm indig a legjobb megoldás,most lehet jobb lenne nem egyszerre párt keresni hanem kicsit piheni,és a babára magadra gondolni,amuyg ha vki majd egyszer szeret és igazán meg akar ismerni annak kelesz gyerekkel együtt is!!mert ha nem akkor ez a kapcsolat nem lenne igazi!! Helyedben megtartanám s felnevelném, ha kell egyedül!!Gondold át mit szeretnél és ne hoyg később megbánd!!

2009. dec. 15. 13:46
 17/29 anonim ***** válasza:
83%
Mégegy gyerekkel együtt is lehet élni!! Én is élek,atól hoyg gyerekem van nem halta mmeg sőt így szebb az életem, ha vmit meg akarok melette is meg tudom csinálni,ő nem tart vissza semiben!!!
2009. dec. 15. 13:49
 18/29 A kérdező kommentje:
az apára vonatkozóan, megnehezíti a döntést annyiban, hogy én nem szeretnék vele együttélni, ő azonban igen, ami persze jó hozzáállás ez esetben, viszont bűntudatom lehet rendesen, ha más neveli fel...tudom, elszúrtam:(
2009. dec. 15. 14:06
 19/29 anonim ***** válasza:
75%

Miért nem védekeztetek, ha tudtad, hogy a pasidat nem akarod a gyermeked apjának?

30 évesen az ember más szokott akarni babát. Ha most nem akarsz, akkor valószínűleg már később sem fogsz akarni. Meddig szeretnél még "élni"? Szerintem vagy már elég idős, hogy felnőtt fejjel gondolkodjál és az egzisztenciádat magadnak megteremtsed. Szerintem felelőtlen életet élsz. 30 évesen anyád nyakán, miért nem vettél eddig fel lakásra hitelt? Most, hogy terhes vagy, most kezdesz el tervezni? Szerintem előbb kellett volna gondolkodnod.

Egy 33 éves anyuka

2009. dec. 15. 17:04
 20/29 anonim ***** válasza:

Utolsó, már ne is haragudj, de miből gondolod, hogy nem védekeztek?

Képzeld, nem ő lenn eaz első nő a történelemben, aki védekezés MELLETT maradt terhes.

2009. dec. 15. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!