Szerintetek melyik tipus a helyes?
1: anyatejes(lefeji) vagy tápszeres a baba. eljárnak a baba mellett rendszeresen kikapcsolodni,kettesbe lenni.Ilyenkor nagyszülő vigyáz a gyerekre. Néha ott is alszik.
2: a gyerek amig szopik vagy 1-3 éves koráig nem mennek a szülők sehova,a gyerek velük van mindig.
Csak azért kérdeztem mert baràtnőm a 2 tipusú anyuka. A férj nekünk panaszkodott hogy de jó nekünk hogy mi eljárunk. Mert az a párja azt olvasta! hogy az a jó anya aki ki se monzdul szintana baba nélkül mert hogy ilyenkor csak anyára van szüksége,nem ad cumisüveget stb...
Mi kimozdulunk már pár hójapos kora óta,de nem mi kezdeményeztük hanem a nagyszülők akarták nagyon. Szóval pár hónaposan még csak amig vásároltunk volt ott a lányunk aztán egyre hosszabb ideig. Most 20 hónapos és kéthetente szombaton ott alszik. És mi lettünk leszolva hogy ez milyen dolog már.
Egy kicsi babát miért akarna akár ki is lepasszolni hogy akár egy napra/ éjszakára is ?
Egyébként semmi nem fekete vagy fehér :-)
A ciciből táplált gyermeknek sem lesz semmi baja,ha pár órára pl a nagyszülőknél hagyod egy kis lefejt tejjel és akkor cumisüvegből kapja meg.
Egy olyan pici baba mellett,aki csak anyatejes/tápszeres,nem hinném hogy ott akarna valaki hagyni a nagyszülőnél akár egy egész éjszakára! - vagy csak én vagyok ilyen begyepesedett,hogy nem tudnám még most sem elképzelni,hogy ne aludjak egy szobában a 13 hónaposommal... :-)
A 2. esetben... nem tartom reálisnak ezt az 1-3 éves határt. Az teljes mértékben a szülőkön függ,hogy egyáltalán el akarnak e menni valahova,vagy lenne e lehetőségük elmenni (pl az apuka sokat dolgozik,rosszul állnak anyagilag,nem tehetik meg hogy elmenjenek pl színházba,vagy csak pizzázni egyet- mert van ilyen,hidd el,nagyon sok!)
Egyik "típus" sem jobb a másiknál szerintem!
Most olvastam az utolsó kommentedet-nem tudom volt e előtte,nem néztem végig.
A Ti esetetek egész más! mert kezdetben ott van hogy pár hónaposan volt,tehát ez nem tudom mikortól volt pontosan,de pl amikor már nem kizárólag anyatejet/tápszert eszik a baba,akkor már megint más ha másra bízza az ember pár órára. 20 hónaposan elég nagy szerintem,hogy néha a nagyszülőknél aludjon.
Mint írtam,semmi nem fekete vagy fehér. :-)
Ha az ismerősöknek/barátoknak úgy volt a jó ahogy Ők csinálták,egészségükre. Nem lesz az Ő gyermekük sem jobb,sem rosszabb a Tieteknél! :-)
Mind ezt úgy írom,hogy nekem nem csak a 13 hónaposom van :-) és lassan 7 éve vagyok itthon gyermekkel :-)
Üdv: utolsó
Szia!
én a kettes párti vagyok. Viszont hajlok az első felé, úgy ahogy a baba nő. Az első hónapok persze csak a babáé! ez nálam szent! de aztán a hozzátáplálás idejétől lehet rövidebb időre másra is hagyni.... olyan gyorsan felnő az a gyerek! aztán csak néz az ember, hogy már nem anyuci az első :) én szeretek a gyerkőccel lenni sokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!