Rossz anya vagyok?
Itt az ideje hanyagolni kicsit a házimunkát. Kezd jó idő lenni, egyre kevesebb ruhát kell rászenvedned a gyerkőcre és mindkettőtöknek szüksége van friss levegőre, sétára, kimozdulásra. Szerintem szakaszosan öltöztesd. Mindig egy ruhadarabbal több, utána pihi. :) Meg minél többször öltözteted, annál hamarabb megszokja.
Nekem 5 és fél hónapos a lányom, és ő is utálja, ha egy rétegnél több ruhát adok rá, de mindig is határozottan megfogtam és beledugtam kezét-lábát a ruhákba. Közben ő jellegzetes hisztivel panaszkodik, de szerintem már tudja, hogy ezzel jár a séta előkészülete. Ha meg bent a lakásban meleg van, akkor mindig szellőztetek közben, hogy ne süljön meg a sok ruhában, mert attól duplán hiszti van. Mi kendőben visszük sétálni, meg csatos hordozóban (ssc) és amint elindulunk, ő izgatottan és boldogan nézelődik, mintha nem is lázongott volna előtte az öltözés ellen.
Szerintem neked is menni fog, csak gyakorolni kell. Nem kell idegesítened magad, inkább próbáld meg kicselezni a gyerkőcöt. Tereld el öltözés közben a figyelmét, játssz vele közben, meg ilyesmik. Hátha úgy jobban hagyja magát. Meg mindenképp akkor öltöztesd, amikor jó kedve van. És olyan ruhákat válassz, amiket könnyebb kicsit ráadni.
én még nem láttam olyan gyereket aki szeretne öltözni. legalábbis nálunk egyik se tűrte jól. ilyenkor egyszerűen nem foglalkoztam azzal hogy üvölt-hanem türelmesen felöltöztettem,és kész. a baba kocsiba is raktam egy-két játékot,és megpróbáltam lekötni.
most hogy már jó idő van,már próbálj meg kicsit többet kint lenni vele.
Nézd Kérdező,
így, hogy a kérdést feltetted, szerintem te magad is látod, érzed, hogy nem stimmel valami ezzel az állandó otthoni bezártsággal.
Ezen senki más, csak egyes egyedül te tudsz változtatni.
Nagyon egészségtelen dolog még egy felnőttnek is nonstop 50-100 négyzetméteres területen tengődni, nem a friss levegőn sétálni. Még télen is van valamennyi napsütés és a picidnek is nagyon-nagy szüksége van a napfényre, levegőre- arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebben elfáradt.
Szerintem nem normális ez az állapot- igenis ki kell mozdulni és mielőbb kezdd el, mert 1-2-3 hónap és a gyermeked elkezd kúszni-mászni és hamarosan nem fogja kielégíteni ez a bezártság, ami neked jelenleg az igényszinted.
Szörnyű ez így tényleg.
Kerekedjetek fel és legalább a közeli parkig, játszótérig menjetek el.
Milyen jó élmény lenne pl. ölbe véve hintáztatni egy kicsit- ilyen picike is már nagyon tud örülni neki!
Amikor pedig (hamarosan) járni tanul, akkor nagyon nagy élmény lesz neki homokban, kavicsokon, gumilapon, betonon, kövön, füvön stb- különböző felületeken menni.
El nem tudom képzelni, hogy mit lehet 7 hónapon keresztül bezárva tenni egy lakásban? Mi az, hogy nem tudsz ügyet intézni?
Számos helyen van már kisbabás kultúrált részleg, ahol még ételt is tudsz melegíteni, el tudsz vonulni pelenkázni, szoptatni, átöltöztetni- mindezt ingyen is!
A legtöbb helyen azért még midnig udvariasak az emberek, a kisbabás anyukákat esetleg külön pultnál szolgálják ki vagy előre veszik- nem olyan tragédia ez.
Lehet úgy is időzíteni, hogy sétáltok egy hatalmasat a friss levegőn és amikor a kicsi elalszik, akkor érsz oda valahová ügyet intézni és mire felébred már otthon is vagytok.
Milyen ügyintézésekről van egyébként szó, amik ilyen rendszerességgel fordulnak elő?
Vásárolni nagy tételben lehet pl. online is (tesco pl), számlákat rendezni lehet okostelefonról a parkban ülve átutalással, beszedési megbízással, pelenkát is normális áron tudsz rendelni- mi más lenne még rendeszeres?
Nem szeretsz egyébként jönni-menni néha?
Nem esne jól ilyen napsütéses tavaszi időben egy fél órára leülni egy könyvvel a kezedben egy parkban olvasni egy kicsit, míg a picid nyugodtan alszik a friss elvegőn?
Nagyszerű baba-mama foglalkozások is vannak mindenütt, általában sok az ingyenes is (pl. Bp MÜPA vasárnaponként, de a kerületek, települések védőnői is szoktak szervezni baba-mama klubot, tornát, ringatót- keress rá a neten)
Nekem nagyszerű feltöltődés volt a séta, könyvtár, olvasás, amikor ilyen idős kisfiammal otthon voltam.
Azóta sem voltam annyit szabad levegőn és bár már 3,5 éves ovis "nagyfiú" mindig örülök, ha nyúz, hogy menjünk biciklizni, vagy menjünk a játszótérre vagy menjünk vonatokat megnézni vagy kacsát etetni- ezek nemcsak arra jó alkalmak, hogy együtt legyünk, de nekem is pihentető kiszakadni egy picit a háztartási mókuskerékből vagy munka után a játszótéren kiszellőztetni a fejem.
Ne hagyd el magad, mert ez a párkapcsolatodnak sem fog jót tenni.
Tessék normálisan felöltözni (neked is!)- nem megijedni egy 7 hónaps gyerek nyűglődésétől (te vagy az anyja) és indulás!
minden jót!
enyém 4 éves múlt, a két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor nem mentünk ki a 4 év alatt.
szerintem nagyon fontos a friss levegő, napfény, meg merem kockáztatni, hogy segít a depibe :)
most már ovis, minden nap, mielőtt megyek érte, sétálok egymagam fél órát. 5 percre van a munkahelyem az ovitól, de kerülővel bemegyek a parkba és teszek egy nagy kört, úgy megyek a gyerkőcért, a betegségek ellen is jó szerintem :)
amikor meg pici volt a gyerkőc, az erkélyen aludt 3-4 órákat, már 2 hetesen is! pedig tél volt, de jól bebugyoláltam, ráadásul míg aludt, mindent megcsináltam, a főzést, takarítást, mindent, így nem is húzódott el egész napra.
én csak azt tudom mondani, hogy vegyél erőt magadon és minden nap induljatok el. ha sír majd visszajöttök, nem dől össze a világ, de azért megpróbálni meg kéne.
ha van kert akkor tegyél ki utazóágyat vagy járókát, esetleg egy nagy vastag pokrócot és azon legyen, ő is fáradtabb lesz a friss levegőn, egsézségesebb lesz, és neked is jót fog tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!