Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is ilyenek a szülei?

Másnak is ilyenek a szülei?

Figyelt kérdés
A szüleim egyáltalán nem tartanak se szépnek, se okosnak és akármit csinálok, nem vagyok elég jó. Úgy érzem bedilizek tőlük. Nagyon elegem van, már barátkozni sincs kedvem, mert tudom, hogy a barátaim se gondolnának rólam semmi pozitívat. Az egyetlen barátnőm se tart semmire se, a szüleinknek nem úgy kellene ránk tekinteni, mintha mi kivételesek lennénk? Tudom, hogy egy átlag vagyok, de néha jól esne, ha nem csak kritikát kapnék. Mondjuk egy kics dicséretet, ha valamit jól csinálok.

2014. márc. 7. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem is sok kritika ért régen és sokszor megtörtént az, hogy ha valamit elkezdtem csinálni, inkább anyu vagy apu vette át a dolgot és fejezte be, mert én úgysem tudnám megcsinálni, meg csak a baj lenne belőle...

Eredmény: Egy teljesen önállótlan balfsaz, aki egy átkozott rántottát sem képes megsütni. De legalább a külsőmet nem kellett kritizálniuk, mert azt megtette más helyettük.

2014. márc. 7. 20:09
 2/12 anonim válasza:
100%

Ez a szüleid hibája. Csak az a baj,hogy ezzel amit sugallnak egy önbizalom hiányos, "semmire nem vagyok jó" felnőttet nevelnek belőled. De ha tudod rendezd magadban ez mert ők nem fognak sajnos változni.

A barátok pedig jót tennének csak meg kell találni a megfelelő embereket erre a célra!

2014. márc. 7. 20:10
 3/12 anonim válasza:
Nem helyes a szüleid viselkedése. Sosem lenen szabad okolni a gyereket az élet nehézségeik miatt. Ha a szüleid nem is kedvelnek, én látatlanban azt mondom neked, hogy értékes ember vagy (már csak a megfogalmazásodból is kiindulva) és baráti ölelést küldök. Ha fiú vagy ha lány.
 4/12 anonim ***** válasza:

# 2:

Na, az önbizalomhiányt és egyéb mentális betegségeket ki is felejtettem. # 1 voltam.

5/12 anonim válasza:
0%
Nem gondoltoltál még rá, hogy megvátozz?
2014. márc. 7. 20:20
 6/12 anonim válasza:
Miért kéne megváltoznia? nekem is ilyenek a szüleim és teljesen megértem őt mert lehordtak minden szarnak állandóan a smemiér..
2014. márc. 7. 20:46
 7/12 anonim válasza:

"A szüleim egyáltalán nem tartanak se szépnek, se okosnak és akármit csinálok, nem vagyok elég jó"

"a barátaim se gondolnának rólam semmi pozitívat"

"Az egyetlen barátnőm se tart semmire se"

Hm nem is tudom miért, én ilyenkor el szoktam gondolkozni magamban és változtatok a dolgaimon.

2014. márc. 7. 20:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam rá, hogy változtatok az olyan dolgaimon, amiben igazuk van. De azért, mit lehet azon változtatni, hogy apám csúnyának tart? Menjek plasztikai műtétre vagy mi? Vagy azon, hogy nem tartanak okosnak, pedig mindig elég jó tanuló voltam?
2014. márc. 7. 21:28
 9/12 A kérdező kommentje:
És köszönöm a baráti ölelést, kedves. :)
2014. márc. 7. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:

# 8:

Fordulj pszichológushoz. Rajtam valamennyire segített.

2014. márc. 7. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!