Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb mennyit költöttetek a babára?

Kb mennyit költöttetek a babára?

Figyelt kérdés
úgy értem első baba, semmitek nem volt és nem kaptatok. a bodyktól...a bútorok...első adag pelus...stb. és az összegből mi mennyi volt? azért kérdem mert lassan elkezdtem irogatni a listámat és kb hogy mi mennyi lesz, eléggé felfele kerekítve és kijött egy szép összeg, így gondoltam rákérdezek más első babás kismamák mennyire költekeztek :) köszönöm.
2014. febr. 26. 22:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%

Mivel nem vagyunk anyagilag annyira eleresztve, nekem így jött ki (38. hetes vagyok most). Egészségügyben, szülészeten dolgozom, ezért tudtam előre, mire lesz szükségem, mi ár-érték arányban a legjobb, mire kell költeni. Van pár dolog, amiben nem voltam hajlandó kompromisszumot kötni.

* Légzésfigyelő (fontosnak tartottam) - 30000Ft

* Peg-Pérego babakocsi (travel systemes, mindennel felszerelt) - 150000Ft

* Mellszívó - 12000Ft

* 56-62-es babaruhák kezdésnek, pólya meg huzat - 30000Ft (Tescoban rengeteg jó minőségű csomagot vettünk, nagyon kedvező áron)

* Kiságy kókuszmatraccal - 30000Ft

* Pelenkázó komód lappal - 25000Ft

* Ágynemű, huzatok, váltáshuzat, textil pelenkák, kifogó - 30000Ft

* Orrszívó, hőmérő - 12000Ft

* Kiskád - 2000Ft

* Pelenka, popsitörlő - 20000Ft (előre vettünk)

* Pipere (fésű, olló, vatta, fültisztító, stb...) - 6000Ft

* Apróságok, játék, ilyesmi - 10000Ft

* Nekem kórházba hálóing, stb. - 15000Ft

Eddig kb. 350000Ft, egyedül a légzésfigyelővel, a babakocsival, meg a minőségi pelenkával kapcsolatban nem voltam hajlandó kompromisszumra.

2014. febr. 27. 10:26
 22/25 A kérdező kommentje:
:) köszönöm mindenkinek, úgy látom egy két cseles és spórolós szülőn kívül (tiszteletem az övék :) ) mindenkinek legalább ilyen horror összegű a vége :) köszönöm.
2014. febr. 27. 11:00
 23/25 anonim ***** válasza:
47%

Nekünk is első bébi, mindennel együtt az első számolásra kb 500 000 Ft jött ki, jó nagy ráhagyással, úgy, hogy nem kapunk semmit.

A legdrágább a babakocsi (150 000) és a bútor volt (kiságy és pelenkázós szekrény együtt kb 65 000).

Ruhából szintén tescó, illetve én rengeteget turkáltam, egyrész élveztem, másrészt csodás, vadiúj darabokat találtam (még a címke is rajta volt) fillérekért. Úgyhogy a korábban tervezett 30 000-40 000 forint helyett rucikra csak egy tizes körül költöttem.

2014. febr. 27. 14:04
 24/25 anonim ***** válasza:
76%

Mi nem állunk rosszul, de én nem költekeztem ki nagyon. Szerintem összvissz 200 ezret költöttünk az elején. Persze, van pár dolog, ami kimaradt. Én pl nem vettem bababútort, sőt a szobáját sem rendeztük be egyelőre. Úgyis nálunk alszik, napközben kint vagyunk a nappaliban, tök mindegy, hogy van-e többszázezres bababútor. Én akkor akarom berendezni, amikor már kialalkultak a dolgok, ő is tudja használni a szobáját, stb.

Amit vettünk:

- légzésfigyelő - aukciós oldalon 1500 forint (angelcare)

- Babakocsi - ez új, kb 70ezer (mózes+sport)

- Autós hordozó - autóklubtól kb 9000

- Ágyat kaptuk, de új matracot tettem bele - 20 ezer

- mindenféle apróság (textil pelenka, kád, stb) - kb 100 ezer. - ruhákat vettem használtan is.

Elsőre nagyjából ennyi. A többi majd jön később. Eddig nem hiányzott semmi más. Ja, azóta egy járókát vettünk még.

2014. febr. 27. 15:30
 25/25 A kérdező kommentje:
ruhákat én is használtan veszem, turikat már kezdem keresni, elvileg itt van egy pár km-re ami babaruhákban és kismama ruhákban nagyon jó, munkatárnőim ajánlotta, meg a teszveszen nézegetek rucikat. ha mindent újat vennénk hát nem tudom hol állna meg. :) kocsit is használtat tervezünk max 30ért, de azt lehet kapunk csak kell bele hordozó mert nem használható újszülöttként. és a bútorhoz ragaszkodtam :) első időkben nekem fontos, rendezettebb az egész.
2014. febr. 27. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!