Kb mennyit költöttetek a babára?
Mivel nem vagyunk anyagilag annyira eleresztve, nekem így jött ki (38. hetes vagyok most). Egészségügyben, szülészeten dolgozom, ezért tudtam előre, mire lesz szükségem, mi ár-érték arányban a legjobb, mire kell költeni. Van pár dolog, amiben nem voltam hajlandó kompromisszumot kötni.
* Légzésfigyelő (fontosnak tartottam) - 30000Ft
* Peg-Pérego babakocsi (travel systemes, mindennel felszerelt) - 150000Ft
* Mellszívó - 12000Ft
* 56-62-es babaruhák kezdésnek, pólya meg huzat - 30000Ft (Tescoban rengeteg jó minőségű csomagot vettünk, nagyon kedvező áron)
* Kiságy kókuszmatraccal - 30000Ft
* Pelenkázó komód lappal - 25000Ft
* Ágynemű, huzatok, váltáshuzat, textil pelenkák, kifogó - 30000Ft
* Orrszívó, hőmérő - 12000Ft
* Kiskád - 2000Ft
* Pelenka, popsitörlő - 20000Ft (előre vettünk)
* Pipere (fésű, olló, vatta, fültisztító, stb...) - 6000Ft
* Apróságok, játék, ilyesmi - 10000Ft
* Nekem kórházba hálóing, stb. - 15000Ft
Eddig kb. 350000Ft, egyedül a légzésfigyelővel, a babakocsival, meg a minőségi pelenkával kapcsolatban nem voltam hajlandó kompromisszumra.
Nekünk is első bébi, mindennel együtt az első számolásra kb 500 000 Ft jött ki, jó nagy ráhagyással, úgy, hogy nem kapunk semmit.
A legdrágább a babakocsi (150 000) és a bútor volt (kiságy és pelenkázós szekrény együtt kb 65 000).
Ruhából szintén tescó, illetve én rengeteget turkáltam, egyrész élveztem, másrészt csodás, vadiúj darabokat találtam (még a címke is rajta volt) fillérekért. Úgyhogy a korábban tervezett 30 000-40 000 forint helyett rucikra csak egy tizes körül költöttem.
Mi nem állunk rosszul, de én nem költekeztem ki nagyon. Szerintem összvissz 200 ezret költöttünk az elején. Persze, van pár dolog, ami kimaradt. Én pl nem vettem bababútort, sőt a szobáját sem rendeztük be egyelőre. Úgyis nálunk alszik, napközben kint vagyunk a nappaliban, tök mindegy, hogy van-e többszázezres bababútor. Én akkor akarom berendezni, amikor már kialalkultak a dolgok, ő is tudja használni a szobáját, stb.
Amit vettünk:
- légzésfigyelő - aukciós oldalon 1500 forint (angelcare)
- Babakocsi - ez új, kb 70ezer (mózes+sport)
- Autós hordozó - autóklubtól kb 9000
- Ágyat kaptuk, de új matracot tettem bele - 20 ezer
- mindenféle apróság (textil pelenka, kád, stb) - kb 100 ezer. - ruhákat vettem használtan is.
Elsőre nagyjából ennyi. A többi majd jön később. Eddig nem hiányzott semmi más. Ja, azóta egy járókát vettünk még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!