Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb mennyit költöttetek a babára?

Kb mennyit költöttetek a babára?

Figyelt kérdés
úgy értem első baba, semmitek nem volt és nem kaptatok. a bodyktól...a bútorok...első adag pelus...stb. és az összegből mi mennyi volt? azért kérdem mert lassan elkezdtem irogatni a listámat és kb hogy mi mennyi lesz, eléggé felfele kerekítve és kijött egy szép összeg, így gondoltam rákérdezek más első babás kismamák mennyire költekeztek :) köszönöm.
2014. febr. 26. 22:59
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%

Semmink se volt. Semmit se kaptunk. Mindent mi vettunk meg.

-kisagy felszerelve 80 ezer

-babakocsi 100 ezer

-babaszoba festes, szonyeg, butorok 180 ezer

-babaruhak kezdesnek, rugik, bodyk stb. 60 ezer

-mellszivo, orrszivo, cumik stb.. 60 ezer

-pelus, popsitorlo, popsikrem 30 ezer

Szoval kezdeskent olyan 500-600 ezer kb. Biztos van vmi amit kihagytam.

2014. febr. 26. 23:11
 2/25 anonim ***** válasza:
78%

Babaágy pelenkázóval + pelenkázólappal: 65 ezer

Babakocsi: 30 ezer

Bútor: 50 ezer

Ruhák: elsőre kb. 15 ezer, aztán még egy adag, mert nagyok lettek rá, 4 kg feletti babára számítottunk, alig lett 3 kg, még kb. 5 ezerért vásároltunk kapkodva

Ágyneműk lepedőkkel, takarókkal: 8 ezer

Törülköző, pelenkák, egyéb textiliák: kb. 15 ezer

Cumisüvegek: 3 ezer

Autóshordozó: 10 ezer

Kiskád: 2 ezer ft

Mellszívó: 14 ezer

Pelenkából mi jól bevásároltunk előre, kb. 20 ezret költöttünk rá.

Kozmetikumok: 3 ezer ft

Szülészorvosnak 40 ezer ft, szülésznőnek 20 ezer ft

Meg még biztos volt ezer meg egy dolog, de már nem emlékszem. :-)

De a java a születése után jött. Gyógyszerek, probiotikumok, tápszer, testápoló, pelenka stb, havi kb. 30 ezer ft.

2014. febr. 26. 23:14
 3/25 anonim ***** válasza:
45%
Hát mi kaptunk azért ruhákat meg kiságyat. De elkezdtem nézni mondjuk bútort, mert nem tudtam, hogy lesz kiságyunk. Alapból egy 250.000 Ft-osat néztem ki. Akkor ott volt a babakocsi, pelenkázó, textil pelusok, játékok, lepedő, szoptatós szék, tejserkentő tea meg még egy csomó minden. Akkor nekem a kórházba is rengeteg dolgot venni kellett. Pl háló ingek, köntös, papucs, bugyik, melltartó stb. Ne lepődj meg ha 100.000res nagyságrend jön ki. Nekem is majd leesett az állam amikor elkezdtem számolgatni.
2014. febr. 26. 23:16
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Kiságy, matrac 30ezer

Pelenkázó 25 ezer

Babakocsi 28ezer, autós hordozó 10000

Apróságok (20 textilpelus, kifogó, hálózsák, pel.alátét, hajkefe, orrszìvó, pelenka, vìzhőmérő, stb, stb, stb...)

40-50ezer

Csak a szülés után vettem cumit, cumisüveget, mellszìvót, amikor jobban képben voltam, milyen is kéne.

Nekem a Medela (huzogatós, nem lenyomós mint az Avent) mellszìvò kellett, mert az Aventos kölcsönkapottal semmire sem mentem, és a Medelásat lehetett a kórházi bérelhető mellszìvóhoz csatlakoztatni. Ez kb 10ezer Ftvolt.

Szóval ne vegyél meg mindent előre, cumisüveg sem kell sokaknak pl.

Ruháról nem tudok ìrni, mert az elején kaptunk az ellenkező nemű rokongyerekekről. Ìgy csak 68as mérettől vettem csajosabbakat.

Amúgy elég húzós a rugik ára... A body viszont szuper a tescoban, és nagyon jó minőségű.

Amiket akartam, de nem vettünk:

Hordozókendő, jobb minoségű 30ezer, kaptam kölcsön szerencsére.

Huple fejlesztőeszköz, de szuper játék is 50ezer

Amit a köv. babánál még fogok:

Pólya 3-10ezer

2014. febr. 26. 23:31
 5/25 A kérdező kommentje:

köszönöm. a lepontozó nem én vagyok...nem is értem, egy ilyen kérdésnél NINCS rossz válasz... mindegy.

eddig amit összeszámoltam az olyan 200-250ezer, de nem számoltam bele a szülést, magamnak a cuccokat...meg a kis kádat, orrszívót...stb, igaz a ruhákra jó sokat számoltam, de azok 99%-át használtan netről, vagy turiból veszem, max pár újat ha nagyon tetszik. eddig úgy néz ki hogy a bútor lesz meg az elvileg 50ezerért sikerült találni, de csak akkor leszek benne biztos mikor itt fogja foglalni a helyet :)

2014. febr. 26. 23:51
 6/25 A kérdező kommentje:
amúgy kedves 3. válaszoló, a bababútorokat azt én is néztem jó nagy szemekkel 250ezerért. nekem annyiért nem kell, azt addig kerestem amíg nem találtam egy tuti jót 99ért...nah de még az is nagyon spórolós lett volna, így gondoltam megcsináltatom ismerőssel talán olyan 70ben megáll...DE ezt két napja rábukkantam a mostani tuti bútorra, 50ért ágy, szekrény (akasztós, polcos), komód+pelenkázó kitoldó+kis polc alá, vagy az utóbbi akár külön is és egy fali polc. van egy két sérülése de amúgy jól néz ki...tehát nagyon megörültem neki, még csak 15 hetes vagyok de mondtam a páromnak hogy kicsi az esélye még egy ilyet kifogni :) kb 1.5 hét múlva hozzuk el ha minden igaz :)
2014. febr. 26. 23:55
 7/25 anonim ***** válasza:
71%
3. vagyok. Mi sem vettük meg. :)Csak én véletlen valahogy mindig a drágákat nézem ki. :) Mivel nemrég költözünk tanyára, és szeretnénk kicsit stílus hűek maradni, így elég nehéz ez a bútorválasztás.
2014. febr. 27. 00:05
 8/25 A kérdező kommentje:
hát igen, elég horribilis árak vannak. nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz jót találni....
2014. febr. 27. 00:09
 9/25 anonim ***** válasza:
45%
Kb 800.000-1.000.000 között voltak a dolgok amiket vettünk születéséig.
2014. febr. 27. 01:38
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ruhát kaptunk, de így is vettünk 20 ezerért, kiságy 10 újonnan, matracot, pelenkázó alátétet varrtam, összesen nem volt 5000, takarót, rácsvédőt varrtam, szekrény egy felnőtt ruhásszekrény, ami volt, szoba: festés, laminált padló, szőnyeg, függöny kb 100, mosható pelus 50, mellszívó és cumisüveg nincs, szoptatom.kiskád 2000, most ennyi jut eszembe.
2014. febr. 27. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!