Kb mennyit költöttetek a babára?
Semmink se volt. Semmit se kaptunk. Mindent mi vettunk meg.
-kisagy felszerelve 80 ezer
-babakocsi 100 ezer
-babaszoba festes, szonyeg, butorok 180 ezer
-babaruhak kezdesnek, rugik, bodyk stb. 60 ezer
-mellszivo, orrszivo, cumik stb.. 60 ezer
-pelus, popsitorlo, popsikrem 30 ezer
Szoval kezdeskent olyan 500-600 ezer kb. Biztos van vmi amit kihagytam.
Babaágy pelenkázóval + pelenkázólappal: 65 ezer
Babakocsi: 30 ezer
Bútor: 50 ezer
Ruhák: elsőre kb. 15 ezer, aztán még egy adag, mert nagyok lettek rá, 4 kg feletti babára számítottunk, alig lett 3 kg, még kb. 5 ezerért vásároltunk kapkodva
Ágyneműk lepedőkkel, takarókkal: 8 ezer
Törülköző, pelenkák, egyéb textiliák: kb. 15 ezer
Cumisüvegek: 3 ezer
Autóshordozó: 10 ezer
Kiskád: 2 ezer ft
Mellszívó: 14 ezer
Pelenkából mi jól bevásároltunk előre, kb. 20 ezret költöttünk rá.
Kozmetikumok: 3 ezer ft
Szülészorvosnak 40 ezer ft, szülésznőnek 20 ezer ft
Meg még biztos volt ezer meg egy dolog, de már nem emlékszem. :-)
De a java a születése után jött. Gyógyszerek, probiotikumok, tápszer, testápoló, pelenka stb, havi kb. 30 ezer ft.
Kiságy, matrac 30ezer
Pelenkázó 25 ezer
Babakocsi 28ezer, autós hordozó 10000
Apróságok (20 textilpelus, kifogó, hálózsák, pel.alátét, hajkefe, orrszìvó, pelenka, vìzhőmérő, stb, stb, stb...)
40-50ezer
Csak a szülés után vettem cumit, cumisüveget, mellszìvót, amikor jobban képben voltam, milyen is kéne.
Nekem a Medela (huzogatós, nem lenyomós mint az Avent) mellszìvò kellett, mert az Aventos kölcsönkapottal semmire sem mentem, és a Medelásat lehetett a kórházi bérelhető mellszìvóhoz csatlakoztatni. Ez kb 10ezer Ftvolt.
Szóval ne vegyél meg mindent előre, cumisüveg sem kell sokaknak pl.
Ruháról nem tudok ìrni, mert az elején kaptunk az ellenkező nemű rokongyerekekről. Ìgy csak 68as mérettől vettem csajosabbakat.
Amúgy elég húzós a rugik ára... A body viszont szuper a tescoban, és nagyon jó minőségű.
Amiket akartam, de nem vettünk:
Hordozókendő, jobb minoségű 30ezer, kaptam kölcsön szerencsére.
Huple fejlesztőeszköz, de szuper játék is 50ezer
Amit a köv. babánál még fogok:
Pólya 3-10ezer
köszönöm. a lepontozó nem én vagyok...nem is értem, egy ilyen kérdésnél NINCS rossz válasz... mindegy.
eddig amit összeszámoltam az olyan 200-250ezer, de nem számoltam bele a szülést, magamnak a cuccokat...meg a kis kádat, orrszívót...stb, igaz a ruhákra jó sokat számoltam, de azok 99%-át használtan netről, vagy turiból veszem, max pár újat ha nagyon tetszik. eddig úgy néz ki hogy a bútor lesz meg az elvileg 50ezerért sikerült találni, de csak akkor leszek benne biztos mikor itt fogja foglalni a helyet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!