Kb mennyit költöttetek a babára?
mi úgy vesszük át a dolgokat egy csomagban, nagyobb testvértől, bútorokkal mindennel.
Viszont előtte kiszámoltam, mennyi lenne (tételről tételre). Úgy számoltam, hogy csak abból gondoltam újat venni aminél ez higiéniai okokból szükséges. Használtból pedig jobb dolgokat. Így kb. 180.000 Ft-ra jöttek ki a dolgok, amikre még nyilván jön némi benzin költség, hiszen amit használtan veszel innen onnan kell össze szedni. ebben a pelenka már nincs benne, sem bébi táp vagy bébi étel az havi költség..) Ebben benne vannak a kozmetikumok, ruhák, játszók, pár játék, bútorok stb.
Talán ami plusz és beleszámoltam, de nem feltétlen kell az a cumisüveg fertőtlenítő, a gyerek hinta és a mellszívó. Ezekre le vonhatsz még 15 ezret kábé mert ezek elég drágák.
Nyilván olcsóbban is ki lehet hozni, ha pl nem akarsz neki játszószőnyeget venni akkor nem veszel, bár nagyon ajánlom :)
Kb. 500-600 ezer körül! De ebben már benne volt a szülésem ára is. A terhesgondozás nem!
Utána kb. 40-50 ezret költöttünk rá havonta,hogy 1 éves koráig!
Mi ezekre költöttünk, próbálok visszaemlékezni, de biztosan kimarad valami:
Babakocsi: 150.000
Hordozókendő: 30.000
Komód: 15.000
Bébihordó: (kaptuk kölcsönbe)
Kiságy: ikeás 10.000 plusz matrac 10.000
Ágyneműk, törölközők, textil pelus, kád, fürdető a kádba, kisolló stb.: 20.000 ft kb.
Mellszívót kaptunk kölcsön
Kisruhák: 30.000 ft. Nyár volt, nem kellett meleg overál pl.
Cumisüveget, cumit nem vettem, mert a szoptatásra készültem, hál Istennek nem is kellettek. Ha kellett volna, a férjem egy perc alatt megveszi a tecsóban.
Gyógyszerek kb 5000 ft.
Bababszobát én pingáltam ki a barátnőimmel, festék kb. 3000.
Szőnyeg 20.000
Komódon kívül más bútor nem kellett. Ja de, 3 kis polc: 8000.
pelus, előre vettünk 4 csomaggal plus sudocrem: 20.000
Fürdetőt, olajat stb gyógyszertárit vettünk, pár száz ft.
Dokinak 100.000 szülésre.
Körforgó: 5000
Párásító? 15.000
Kb ennyi. Sterilizáló nem kellett, feleslegesnek találtam.
7-es,mi is tanyán lakunk :-) bár nem vagyunk hagyományőrzők,nagyon modern helyen élünk :-) Örülök,hogy más is lakik ilyen jó helyen.
Kérdező!
Én sok mindent használtan vettem,netről:
-Babakocsi 22 ezer(ehhez minden van,autós hordozó,mózes,táska stb) alig használt,még garanciás.
-Kiságy 8 ezer; szintén használt,ezt az egyet találtam a közelben,a többiért mind utazni kellett.
-Pelenkázó 6 ezer (ikeás,több huzat is van hozzá,nagyon szép és szintén használt)
-Ruhák tömkelege: 50-100 ft/db áron találtam,de szintén sokat utaztam értük,a közelben csak drágábbak voltak.
-Kád 2000 ft
-Pelus+popsitörlő,ezekből betáraztunk: 20 ezer ft körül.(eldobhatókat vettünk)
-Babaszoba festése nem volt külön költség,mert az egész ház most lett kész és én gletteltem,festettem mindent,de legyen mondjuk a festék ára 5000 ft.
-Baba pipere cuccok(körömvágó,hajkefe,hintőpor,orrszívó) 10 ezer.Ezek újak :-)
-Mellszívó+alkatrészei és sterilizáló összesen volt 7000 ft,használtan,a kis alkatrészek újak.
-Játékok a babának:kiságyra forgó,játszószőnyeg,csörgők stb jó előre gondolkodva 10 ezer.
-Nekem kórházi ruhák(még egy pár papucs,hálóing,néhány tréning gatyó kellett)betét utána,melltartóbetét,tejserkentő teák összesen 10 ezer.
-Terhesség alatt magánrendelés havi 9000 ft; a szülés 90 ezer+10 az anesztesnek.
-A lepedőket,ágynemű huzatokat édesanyám varrja,azzal tud segíteni.
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!