Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb mennyit költöttetek a babára?

Kb mennyit költöttetek a babára?

Figyelt kérdés
úgy értem első baba, semmitek nem volt és nem kaptatok. a bodyktól...a bútorok...első adag pelus...stb. és az összegből mi mennyi volt? azért kérdem mert lassan elkezdtem irogatni a listámat és kb hogy mi mennyi lesz, eléggé felfele kerekítve és kijött egy szép összeg, így gondoltam rákérdezek más első babás kismamák mennyire költekeztek :) köszönöm.
2014. febr. 26. 22:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

mi úgy vesszük át a dolgokat egy csomagban, nagyobb testvértől, bútorokkal mindennel.

Viszont előtte kiszámoltam, mennyi lenne (tételről tételre). Úgy számoltam, hogy csak abból gondoltam újat venni aminél ez higiéniai okokból szükséges. Használtból pedig jobb dolgokat. Így kb. 180.000 Ft-ra jöttek ki a dolgok, amikre még nyilván jön némi benzin költség, hiszen amit használtan veszel innen onnan kell össze szedni. ebben a pelenka már nincs benne, sem bébi táp vagy bébi étel az havi költség..) Ebben benne vannak a kozmetikumok, ruhák, játszók, pár játék, bútorok stb.

Talán ami plusz és beleszámoltam, de nem feltétlen kell az a cumisüveg fertőtlenítő, a gyerek hinta és a mellszívó. Ezekre le vonhatsz még 15 ezret kábé mert ezek elég drágák.

Nyilván olcsóbban is ki lehet hozni, ha pl nem akarsz neki játszószőnyeget venni akkor nem veszel, bár nagyon ajánlom :)

2014. febr. 27. 05:25
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
ja, a pelusra havi 15.000-et számolhatsz kábé (ha Pamperst, Liberot veszel), én kezdetben havi 30.000-at számoltam rá (tápszer, sampon, babaolaj stb). később havi 50.000-et úgy egy éves koráig.
2014. febr. 27. 05:26
 13/25 anonim ***** válasza:
35%

Kb. 500-600 ezer körül! De ebben már benne volt a szülésem ára is. A terhesgondozás nem!

Utána kb. 40-50 ezret költöttünk rá havonta,hogy 1 éves koráig!

2014. febr. 27. 06:34
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kb ennyiben álltak meg a babacuccok, 250 ezer volt kb a kelengye, néhány ruhát kaptunk azért. Születése után még költöttünk úgy 60 ezret tartós dolgokra. Szóval reális az összeg, ami kijött neked.
2014. febr. 27. 06:51
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
első kisfiamra 200 ezret költöttem,de ez nagyon alap plusz dolgokat nem számoltam.....másodikra is körül ennyit :)) 3.-nál se lesz másképp főleg ha lány lesz :)
2014. febr. 27. 07:12
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok én kihoztam havi 30-40-re úgy,hogy 2 gyerek pelusozott,tápszer,bébiétel egy havi adag inden ami csak kell egy babának.....minden a dm-be vettem kuponnal és minőségit :)
2014. febr. 27. 07:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 2000-ben költöttem 250000 forintot mindenre amikor jött a második és harmadik baba nem kellett költenem semmire mert mindent eltettem sőt azóta sem adtam el semmit mert jó lesz az unokámnak kitudja milyen idők jönnek még jobb nem lesz az biztos.
2014. febr. 27. 08:01
 18/25 anonim ***** válasza:
65%

Mi ezekre költöttünk, próbálok visszaemlékezni, de biztosan kimarad valami:

Babakocsi: 150.000

Hordozókendő: 30.000

Komód: 15.000

Bébihordó: (kaptuk kölcsönbe)

Kiságy: ikeás 10.000 plusz matrac 10.000

Ágyneműk, törölközők, textil pelus, kád, fürdető a kádba, kisolló stb.: 20.000 ft kb.

Mellszívót kaptunk kölcsön

Kisruhák: 30.000 ft. Nyár volt, nem kellett meleg overál pl.

Cumisüveget, cumit nem vettem, mert a szoptatásra készültem, hál Istennek nem is kellettek. Ha kellett volna, a férjem egy perc alatt megveszi a tecsóban.

Gyógyszerek kb 5000 ft.

Bababszobát én pingáltam ki a barátnőimmel, festék kb. 3000.

Szőnyeg 20.000

Komódon kívül más bútor nem kellett. Ja de, 3 kis polc: 8000.

pelus, előre vettünk 4 csomaggal plus sudocrem: 20.000

Fürdetőt, olajat stb gyógyszertárit vettünk, pár száz ft.

Dokinak 100.000 szülésre.

Körforgó: 5000

Párásító? 15.000

Kb ennyi. Sterilizáló nem kellett, feleslegesnek találtam.

2014. febr. 27. 08:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok, kihagytam a bébiőrt - 30ezer
2014. febr. 27. 08:13
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

7-es,mi is tanyán lakunk :-) bár nem vagyunk hagyományőrzők,nagyon modern helyen élünk :-) Örülök,hogy más is lakik ilyen jó helyen.

Kérdező!

Én sok mindent használtan vettem,netről:

-Babakocsi 22 ezer(ehhez minden van,autós hordozó,mózes,táska stb) alig használt,még garanciás.

-Kiságy 8 ezer; szintén használt,ezt az egyet találtam a közelben,a többiért mind utazni kellett.

-Pelenkázó 6 ezer (ikeás,több huzat is van hozzá,nagyon szép és szintén használt)

-Ruhák tömkelege: 50-100 ft/db áron találtam,de szintén sokat utaztam értük,a közelben csak drágábbak voltak.

-Kád 2000 ft

-Pelus+popsitörlő,ezekből betáraztunk: 20 ezer ft körül.(eldobhatókat vettünk)

-Babaszoba festése nem volt külön költség,mert az egész ház most lett kész és én gletteltem,festettem mindent,de legyen mondjuk a festék ára 5000 ft.

-Baba pipere cuccok(körömvágó,hajkefe,hintőpor,orrszívó) 10 ezer.Ezek újak :-)

-Mellszívó+alkatrészei és sterilizáló összesen volt 7000 ft,használtan,a kis alkatrészek újak.

-Játékok a babának:kiságyra forgó,játszószőnyeg,csörgők stb jó előre gondolkodva 10 ezer.

-Nekem kórházi ruhák(még egy pár papucs,hálóing,néhány tréning gatyó kellett)betét utána,melltartóbetét,tejserkentő teák összesen 10 ezer.

-Terhesség alatt magánrendelés havi 9000 ft; a szülés 90 ezer+10 az anesztesnek.

-A lepedőket,ágynemű huzatokat édesanyám varrja,azzal tud segíteni.

Nagyjából ennyi.

2014. febr. 27. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!