Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány êvesen szültêl?...

Hány êvesen szültêl? Tervezett baba? Abortuszod volt már?

Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 14:26
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
17 évesen (nyilván nem terveztük) 20 évesen (őt terveztük, mert úgy éreztük, hogy szeretnénk kis korkülönbséggel testvért és nem a kisfiunk tehet róla, hogy a nagy szerelem és a kis felelősség tudat nem volt olyan remek párosítás, szóval nem akartuk emiatt azzal büntetni, hogy csak 10 év múlva legyen tesója, addig meg egykéskedjen), aztán egyetem, 27 évesen pedig ikrek. Sajnos előtte volt egy... nem is tudom, leginkább halvaszülésnek mondanám, de vetélés, vagy missed ab volt? De már 25 hetes voltam. Így alakult, az ikrek gyorsan jöttek, feledtették a gyászt. Négy gyerek mellett meg önzőség nagyon magamba roskadni :)
2014. febr. 27. 22:41
 42/50 anonim ***** válasza:
Off: bocsánat, hogy nem a kérdéshez tartozok, de nekem különben ez egy nagyon érdekes kérdés ez a "tervezett" baba, mert a fiaim szoktak erről kérdezni, hogy és mit szóltál, mikor megtudtad, hogy vagyok, meg ilyen terhességgel babavárással kapcsolatos dolgok és hát mondjuk én így kicsit hazudtam... A nagyfiamnak azt mondtam kiskorában, hogy apa meg anya annyira nagyon szerette egymást hogy nem bírták megállni, hogy ne hozzanak létre nagy nagy vágyból és szeretetből egy babát. És ez ő. Dehát már ugye elég nagy. És már mondott ilyet, hogy ugyan mama, tudom, hogy tizenévesen senki sem akar gyereket. Az apja azt mondta neki, hogy jó, akkor mondjuk, hogy egy hiba volt? De a legjobb hiba... Nekem ez annyira nem jön be, vhogy ki kellett volna kerülni ezt. Bánt engem. Még azt szoktam neki mondani, hogy nem tervezett, de várt baba volt. Mert nem terveztem, de utána már vártam nagyon. De sose fogom neki elmesélni, hogy zokogtam a mosógép tetején ülve a teszttel a kezemben. Inkább csak azt amikor pár óra múlva megígértettem vele, hogy remek és csendes baba lesz, aki jól alszik és sose fáj a hasa, mert mi nagyon bénák vagyunk, úgyhogy neki kell ügyesnek lennie... Sok lelkiismeret övezi a mi "nem tervezett" kisfiunkat... Jobb szülei lehettünk volna, ha később jön. Azért igyekeztünk és igyekszünk...
2014. febr. 27. 22:48
 43/50 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Neharagudj hogy ilyet kérdezek, termszetesen nem muszáj válaszolnod. Mi történt azzal a babával? Hogyhogy 25 hetesen ment el?
2014. febr. 28. 09:38
 44/50 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, úgy volt, hogy iszonyatos szúrást éreztem a méhszájamnál, amilyet még soha azelőtt, elöntött a vér, elájultam. Magamhoz tértem, közben a férjem hívta a mentőket. Nagyon fájt és nagyon véreztem, beindult a szülés, gyakorlatilag akár egy koraszülésnek is lehetne nevezni. És nem is volt életben mikor "megszületett", még méhen belül leállt a szívműködés.

Hálistennek ritka a középidős vetélés, így emiatt ne aggódjatok, azért az ilyesmi nem mindennapos. Egyébként nagymamámnak is volt egy ilyen terhessége... Ezt akkor mesélte el, mikor velünk megtörtént.

2014. febr. 28. 11:35
 45/50 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom :(
2014. febr. 28. 11:58
 46/50 anonim ***** válasza:

Köszönöm. Nagyon rossz volt.De a meglévő két gyerek és utána a következő terhesség nagy vigasz. Főként mikor megtudtam, hogy ikrek. Ez kicsit olyan volt, mint egy kárpótlás, mintha a Jóisten tévedett volna és most vissza adná a babámat. Persze tisztában vagyok vele, hogy ő nem ugyanaz a kisbaba, nem is áltatom magam ezzel, a férjem például sosem adtam volna azt a nevet következő babáknak, amit neki szántam... Az már ő. Örülök, hogy velem volt abban a 25 hétben és bízom abban, hogy tudta, hogy szeretem. Általa megtanultam jobban értékelni az életet, nem természetesnek venni a gyerekeim létét és egészségét. Motivált rá, hogy eljárjak önkénteskedni az egyik közeli kórház gyermekosztályára, addig mindig azzal érveltem, hogy lekötnek a gyerekek meg a munka...Ma már tudom, hogy arra van ideje az embernek, amire akarja. Ahogy a meglévő gyerekeim mellett rá is lenne időm, ha úgy alakul, hogy őt is megkapjuk.

De tényleg nem riogatni akartam ezzel senkit, mondom ez nem egy mindennapi dolog.

2014. febr. 28. 12:29
 47/50 anonim ***** válasza:
18%
nahát,ebben az országban senkinek nem volt abortusza?érdekes...
2014. márc. 1. 12:45
 48/50 anonim ***** válasza:
Nahát ha valakinek tényleg nem volt abortusza akkor mi van!!??Azért nincs fent az egész ország!!Minek jössz ide ha érdemben nem tudsz válaszolni???!!Ja hogy kötekedni!!Érdekes....
2014. márc. 1. 13:05
 49/50 anonim ***** válasza:
ezt a kötekedő marhát,szerencsére sok ember van aki nem öleti csak úgy meg a gyerekét,és az egész ország nincs is fent,így is elég sok idióta van,mint pl te 54%os
2014. márc. 1. 13:36
 50/50 anonim ***** válasza:
31 és 33 évesen, tervezett babák voltak, abortuszom mem volt és nekem tényleg nem is lesz, mert elköttettem magam.
2014. márc. 3. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!