Mennyi havi bevételre vállaltok 2 gyereket?
Egy kérésem lenne azokhoz, akik 200ezer alatt meg tudják oldani a második gyerek érkezését, felnevelését. "nem kell olyan nagyigényűnek lenni", tudom, úgyhogy részleteznétek, mire mennyi megy el? Különösen a 6-os válaszolóra vagyok kíváncsi.
1. Villany, víz, fűtés, szemétdíj
2, Internet, tévé, telefon
3, Hitel, előtakarékoskodás, MNYP, biztosítások
4. Étel
5. Egyéb költségek: ruhák, tisztasági szerek, gyógyszerek
6. Autó
7. Gyerek: pelenka, játékok, óvoda, iskola, szakkörök, különórák, edzések
8. Szórakozás: étterem, játszóház, rendezvények, kirándulás, nyaralás
Biztos én csinálom rosszul, tanulni szeretnék tőletek!
Utolsó valószínűleg úgy mint ez a válaszoló aki havi 10 ezret költ a gyerekre, mai kérdés volt..
"Márpedig ki lehet hozni havi 10 ezerből is.
Popsitörlő 2 csomag fogy havonta, ez 400 Ft, mivel a Pennys 199Ft-osat veszem.
Pelenka DM-es kuponokkal 6ezer egy hónapra.
A lakás 16-18 fokos, ettől többre nincs pénzünk felfűteni gyerektől függetlenül.
Olyan sokat még nem eszik, az étkezése se kerül sokba.
Fürdető 500Ft/hó, popsikrém még ettől is kevesebb.
Tápszer 2 doboz fogy havonta, DM-eset eszik, kuponnal ez sem drága.
1 éves koráig Novalac Allernovát kapott, az még 400Ft sem volt dobozonként.
Szóval, ha nem akarsz flancolni felesleges Fisher Price játékokkal, Libero pelussal és márkás, új ruhákkal, akkor nem kerül sokba."
6os vagyok
1-2: maximum 50 ezer
3: hitel nincs, saját megtakarítási számlára olyan 20, de van, hogy több, mert a férjem zenész, és az havi szinten hoz még olyan 30-40 ezret
4: 2x megyek bevásárolni, alkalmanként 30 ezer
5: nem veszek minden hónapban ruhát, de havi szinten olyan 10 ezer lenne ha az átlagot venném
6:nincs hitel a kocsin, csak a biztosítás, ami meg nem mondom, mennyi, de olyan 8 ezer, asszem
7:a gyerekre (jelenleg még csak 1) ha a pelust meg az egyéb dolgokat nézem, olyan 20-25 megy el, és semmiből nem a legolcsóbbat veszem
8: nagyon ritkán járunk szórakozni, játszóházba sem, inkább ismerősökhöz, ahol hasonló korú gyermekek vannak, így is rengeteg a játék, a játszótér meg ugye ingyen van.
Nézd, nekem nem azzal van bajom, ha valakinek nagyobbak az igényei, mert mind mások vagyunk, de az, hogy megkérdezted, hogy hogy mertek 200 ra 2. gyereket vállalni...kicsit sértő..
Kedves 6-os, 15-ös, nagyon sok mindent kihagytál, pedig biztos fizettek.
1-2. értem, bár lehetett volna részletesebb, úgy hitelesebb is.
3. MNYP? Biztosítások: autó-, lakás-, életbiztosítás, stb?
4. 2x mész vásárolni összvissz? tej, kenyér, friss zöldség, gyümölcs? Vagy mindenből a tartósat veszitek?
5. Összesen 10 vagy csak a ruha? Gyógyszerek, vitaminok?
6. Tankolni szoktatok? Mert csak a biztosítást írtad. :-D
7. Későbbre mi a tervetek? A gyerek nem megy majd sose különórára? Az óvoda szerinted mennyibe fog kerülni?
8. Nem kommentálom.
Pontozzatok le bátran, de nem szeretem, ha úgy vagdalkozik valaki, hogy milyen kevésbe van egy gyerek, hogy EGY kisbabával van otthon, és halvány lila dunsztja nincs, mennyibe kerül később egy gyerek (óvoda, általános iskola, a későbbiekről nem is beszélve)!
Hát én nem tudom, mások hogy csinálják, ha keveslik a 200 körüli havi bevételeket, pedig azért szerintem ez nem olyan borzasztóan kevés. Nálunk például, ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a dolgot, akkor havi szinten kb. 100 ezer megy el a lakásra, meg az egyéb kötelezően fizetett dolgokra. Ebben benne van a lakbér, rezsi, óvodai csoportpénz, buszbérletek, stb. Ezen felül nálunk általában 140 körül marad élelmiszerre, programokra, egyebekre, de van, hogy csak 100 körül. Még ha csak száz is marad, akkor is simán kijövünk belőle úgy, hogy még akár félre is lehet tenni (teszünk is).
Erre vagyunk most hárman. Ha négyen leszünk, akkor sem megy a bevételünk 200 alá havonta, viszont, mint már írtam a lakbérünk például kevesebb lesz, mert költözünk. Amit a lakbéren megspóroltunk, abból már kijön a havi pelus adag majd a picinek :)
Persze az is tény, hogy nekem az első gyerekem már nem olyan kicsi, tehát nem két gyereket kell ellátni pelenkával, nem két gyerek növi ki havonta a ruháit, stb., mert a fiamnak már elég kétévente új télikabátot venni például, a gyakran hordott ruhákat évente lecserélni, mert nem növi ki őket hamarabb.
Szóval mi így "merünk" ennyi bevételre második gyereket vállalni. Eddig sem szórtuk a pénzt, viszont nem is nélkülöztünk, és ha négyen leszünk, az sem fog változtatni a dolgon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!