Mennyi havi bevételre vállalnál babát, ha a hitel/albérlet költségét nem nézed?
Az a gond, hogy nem elhanyagolható. Mert a lakás/ház méretétől függ annak rezsije.
Vagy csak arra vagy kíváncsi, hogy kaja+bébi kiadások+egyéb kiadások mennyi kell, hogy legyen?
Mármint összesen a család bevétele vagy csak az enyém?
Ha összesen nézem, akkor 300 000 a minimum. Ez külön 150-150 000 kb. persze ez eltolódhat egyik másik irányba, de a lényeg, hogy a 300 000 meglegyen.
Egyébként én nem csak a bevételt néztem. Én 2 millát összeraktam, hogy legyen tartalékra a kicsihez + a többi szokásos tartalék.
Nem elég csak a bevételt nézni.
Mi havi 170-180 ezerre vállaltuk(igaz mi a főiskola mellett dolgozunk),de tulajdonképpen jött Ő magától,szóval tudatosan megvártuk volna még van megtakarítás és legalább van 200-250ezer bevétel.
2. gyereket meg csak akkor ha lesz 300ezer a bevételünk a babára,vizsgálatokra 500ezer félretéve,és még ezen felül megtakarítás.Tudom nem a pénz a minden,de nem jó érzés ha ki kell számolnod mire mennyit költhetsz.
Minimum 200 ezer Ft a gyes időszaka alatt, de később több is kell majd.
Nem tudom, hogy miért értetlenkednek páran, tegyük föl, hogy a kérdező örökölt lakást, vagy együtt laknak a nagyszülőkkel, stb és nincs se albérleti díj, se hitel. Ezért nem kell vele számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!