Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok, ha egy...

Mit csinálnátok, ha egy idegen csak úgy odajönne és megfogná a kezét a 1,5 éves gyereketeknek és felemelné és jópofizna fele?

Figyelt kérdés

Ma ez történt velünk a közértbe.

Nézelődtem a polcokon, tudtam, hogy a fiam mellettem van és mivel nagyon izgatja minden akár el is szaladhat vagy a fene tudja, szóval figyelni próbálok rá. Meg nem is akkor megyünk mikor sokan vannak.

Odajött egy idős házaspár és a fickó odanyújtotta a kezét a fiamnak, aki megfogta, majd fel is emelte a féfi a gyerekem és elkezdett jópofizni, hogy milyen aranyos, meg vigyorgott rá. Kedvesek voltak amúgy tényleg.

Félre ne értsetek nem haragszom a férfire, de azért ez szerintem túlzás. Nem ismerjük őket és ne emelgesse csak úgy a fiamat, meg milyen már hogy a fiamnak azt kéne inkább tanulnia, hogy idegenekkel nem szabad szóbaállni stb és erre egy ilyen helyzetet teremt egy tapasztalt idős ember. Nem nagyon tudtam mit kezdeni a helyzettel annyira gyors volt minden, inkább csak mosolyogtam és meglepedten néztem.

Most már okosabb vagyok utólag és most már talán úgy érzem akkor kellett volna azonnal reagálnom mikor a fiam kezét megfogta, hogy menjünk, hagyjuk a nénit bácsit vásárolni vagy ilyesmit kellett volna mondani, szóval az elején véget vetni, de mondom gyorsan történt minden és kedvesen közeledtek, de mikor a fickó kezébe volt felemelve????

Volt veletek ilyesmi helyzet?

2014. febr. 7. 12:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
60%

8 napon túl gyógyulna.....

Ez kábé olyan, mintha egy idegen férfi megsimogatná egy nő mellét csak mert tetszik neki....én sem nyúlnék más gyerekéhez pláne nem venném ölbe

2014. febr. 7. 14:03
 12/15 anonim ***** válasza:
60%
Na, velem már történt hasonló, szintén boltban, de egy szó szerint koszos, piás középkorú pár akarta babusgatni a gyerekem. Kedvesen kértem, hogy legyenek szívesek, ne nyúljanak hozzá, mert, azt nem szeretem. Perceken keresztül üvöltöztek! velem...
2014. febr. 7. 14:09
 13/15 A kérdező kommentje:

Elmeséltem a Páromnak. Hát teljesen fel volt háborodva,hogy nem kiabáltam rá, ilyenkor legyen nagy szám :) Meghogy el is szaladhatott volna vele stb. Meg mi az, hogy megfogja a kezét, ki tudja mit fogott előtte stb.

Igaza van, tudom és én is bánom, hogy nem reagáltam valahogy, akárhogy de valahogy, akár udvariasan, akár erélyesen, mert tényleg túl lőtt a célon.

MOndjuk elszaladni nem hiszem, hogy tudott volna, azért egy közértből kiszaladni nem egyszerű szerintem, meg öreg is, bár tudnak szaladni, ha kell pl busz után.

Mindegy, most már találkoztam egy ilyen helyzettel, szerencsére semmi baj nem történt, legközelebb, ha ilyesmi lesz már nem ér annyira váratlanul.

Pedig talpraesettnek gondoltam magam idáig :) de tényleg van, hogy lefagy az ember és csak sodródik az eseménnyel, köpni nyelni nem tud.

2014. febr. 7. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerencsére ilyen még nem történt, de remélem, nem is fog. Én sem szeretném, ha bárki fogdosná a gyerekem. Ugyan ő még nem tud járni, még csak 6 hónapos, de megmondom őszintén, még azt sem szeretem, amikor idegenek belehajolnak a babakocsiba. Egyébként nekem konkrétan összetűzésem is volt a családtagjaimmal emiatt, mert szerintük nincs abban semmi, ha idegen nénikék, bácsikák, akárkik megsimogatják a lányom. Hogy én túlságosan féltem a gyerekem. Anyám azzal érvelt, hogy hát az az néni biztosan szereti a kislányom és azért akarja megfogni. Elég sok dologban lehurrognak egyébként, de azért megnyugtató olvasni, hogy mások sem tűrik/szeretik, ha idegen nyúl a gyerekükhöz.
2014. febr. 7. 17:57
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy jönnek az emberek ahhoz, hogy egy idegen gyerekét csak úgy megsimogassa, benyúljon egy babakocsiba, vagy az én példám, hogy megfogja felemelje.....

Érdekes, többen írtatok és senkinek sem jutna eszébe ilyen....

Amúgy ez főleg az idősebb korosztályra jellemző, hogy már nyúlnak is, esély sincs, hogy inkább ne tapizd a pofiját....

Szerintem, hogy valaki aranyosnak, szépnek tart egy gyereket nem úgy kéne kifejezni, hogy tapizza.... elég egy mosoly, vagy csak szimplán megmondani, hogy milyen helyes gyerek.

Soha nem jutott eszembe idegen gyereket megsimogatni, vagy egyáltalán bármit tenni, max rámosolygok, mert úgy viselkedik, vagy ha integet stb nyilván visszareagálok kedvességből, vissza intek.

Hülyeség, hogy kedvességből, szeretetből akar benyúlni a kocsiba. Kíváncsi lennék fordított helyzetbe mit lépne.

Mindenki félti a gyerekét, ebbe a mai világba meg pláne. Egyre több bekattant ember rohangál az utcán.

2014. febr. 7. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!