Milyen egy harmadik gyerekkel?
Nos, én pl. most vagyok terhes a 3. gyerekkel. A nagyobbik 13 éves, a kicsi 3,5 éves, és nagyon jól fogadták, hogy jön még egy gyerek. Nos, mindenképp fontos, hogy megfelelő környezet legyen, 3 kicsinek(/nagynak) már hely kell.
A környezetembe 2 példa is van:
1.: Három lány kisebb korkülönbségekkel (2-3 év). A szülők nagyon elhanyagolják őket, nagyon sok mindent megengednek a kicsiknek, az anya meg dohányzik, a gyerekek napi szinten beszívják a cigarettafüstöt. Tehát ha nem tud valaki rendesen gondoskodni a gyerekről, nem érdemes bevállalni.
2.: Egy fiú, két lány, nagyobb körkülönbséggel (5-6 év). A gyerekek között remek a kapcsolat, a szülők meg igyekeznek mindannyiukra elég időt szakítani. Abszolút érdemes volt bevállalni a három gyereket, nagyon szép család
Szerintem, ha megvan a rendes körülmény (1. példából okulva), akkor érdemes bevállalni :)
Nekünk is 4éven belül született 3gyerekünk, a legkisebb napokon belül lesz 2éves. Nem mindig egyszerű megoldani a logisztikát velük- ki, hol, kivel, mikor, hogyan...stb. mikor pl nekem szülői értekezletre, vagy bárhova máshova kell menni.
Nálunk 3kisfiu van, igazából jó tesók, a nagy igazi gondoskodó, és úgy irányítgatja a kisebbeket, akik ezt nem veszik zokon tőle. Aranyosak együtt is, külön-külön is. Én is próbálok mindig a nagyobbakra is külön időt szakítani, mert a legkisebbel itthon vagyok napközben. Én úgy ézrem, hogy néha nehéz, néha nagyon fárasztó, de mindamellett igazán különleges élmény is 3gyerekkel. MInd más, mégis mind a mienk. Néha úgy csodálkozok rajtuk, hogy mennyire egyformák és mennyire különbözők tudnak lenni. Sokat tanulok tőlük magamrók, róluk... egészen más lett az élet velük! :)) Nekünk bejött a nagycsaládos élet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!