Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A harmadik gyerekkel több...

A harmadik gyerekkel több marad a pénztárcában mint kettőnél?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom nem ez a legfőbb dolog a 3. gyerek vállalásánál de azért érdekelne:

aki vállalt harmadikat ott az adó visszaigénylés miatt több került a kasszába mint amikor két gyerek volt?

Ti (ha alapvetően nem zárkóztok el a babavállalástól) vállalnátok azért harmadikat, mert jobban kijöttök mint két gyerekkel anyagilag?

Ezt az adó dolgot hogy kell elképzelni? Egész évben uúgy fizeted az adót, de év végén egyösszegben visszakapod a befizeted adód egy (vagy teljes?) részét?

Azzal hogy nagycsaládosok lettetek könnyebben bejutottak a gyerekek bölcsibe, oviba?

Van aki GYET mellett (és 3 gyerekkel) tud 6 órában dolgozni?

Minden nagycsaládosnak köszönöm a választ!

(nálunk a nagy érvágás az lenne, hogy a saját lakásunkból - mivel nagyon kicsi , 35 nm ebben élünk most négyen - albérletbe kellene költözni és valószínűleg kocsit is kellene cserélni mert a jelenlegibe nem férnénk el öten.)

2011. júl. 17. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi is kocsit cserélük a haradik baba miatt de nem ezzel kezdem.

Mi nem ezért vállaltuk a harmadikat, mindig is hármat akartunk, de ezért (is) hoztuk előre a harmadik vállalását, mert eredetileg későbbre terveztük.

Nekünk az adókedvezmény nagyjából havi 80ezer pluszt jelent havonta.

Nem ugyanúgy vonják mint eddig, és ne év végén kapod vissza, hanem ha beviszed a 90 napos magzatodról az igazolást, attól a naptól kezdve kevesebbet vonnak a fizetésből, tehát több pénzt visz haza apuka havonta.

Nálunk bölcsi nincs, oviba meg eddig is felvették a gyerekeimet, arről nem tudok nyilatkozni (vidéken élek).

Viszont járni fog az iskolásnak az ingyen tankönyv, az összesnek az 50%-os árú étkeztetés.

Természetesen nem ezért vállaltunk harmadikat, csak felsoroltam az anyagi előnyöket.

2011. júl. 17. 09:39
 2/8 A kérdező kommentje:
mi mindig is kettőt gondoltunk, de egyre inkább gondolkodunk egy harmadikon. (második baba 8 hós, a "nagy" 2 éves múlt)
2011. júl. 17. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Én mivel önadózó vagy, azt választottam, hogy majd tavasszal egyben visszaigényelem az egész kedvezményt.

Természetesen lehet úgy is, hogy a munkáltató eleve ne vonja le az adóból a kedvezményt.

Az a legnagyobb baj, hogy pl. én se keresek annyit (feleségem GYES-en van), hogy igazán "megérje" a 3. gyerek után járó kedvezmény!

Mivel két gyermek után havi 125000 Ft adóalap kedvezmény jár (vagyis ennyi az a bruttó bér ami után nem kell adót fizetni) és nekem pont ennyi a fizetésem, (a GYES-ből meg nem vonnak adót) ezért nem marad több a kasszában 3 gyerek után sem!

Akik ettől többet keresnek ott már meglátszhat a kasszán, mert akkor már akár 618750 Ft is leírható az adóalapból!

A legegyszerűbb ha a neten található egyik bérkalkulátorba beírod a fizetéseket és megnézed mennyit változik a havi nettó! A kedvezmény megosztható a szülők között.

2011. júl. 17. 09:52
 4/8 A kérdező kommentje:
ez vállakozóknál is működik? ( mert a férjem egyéni vállalkozó)
2011. júl. 17. 10:00
 5/8 A kérdező kommentje:
megnéztem a kalkulátorban és 100ezerrel több jön ki nettóban ha 3 gyerek van mintha 4.
2011. júl. 17. 10:02
 6/8 A kérdező kommentje:
elírtam: szóval ha 3 van, mintha 2.
2011. júl. 17. 10:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Vigyázz, mert a bérkalkulátor hozzá adja a gyerekek után járó családi pótlék összegét is a nettóhoz, ami 3 gyermek esetében 48000 Ft! Ha nem a férjed kapja a családit, akkor ezt vond le az összegből, bár a havi 52 ezer is szép pénz! Nekem sajnos nincs annyi adóm, hogy le tudnám vonni még a két gyerek után járó 20000 Ft-ot sem, csak kb. 10000-et tudok majd tavasszal visszaigényelni!

:(

2011. júl. 17. 11:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Még valami: igazából a könyvelő tudja a legjobb felvilágosítást adni.
2011. júl. 17. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!