Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak, elmeselnetek nekem,...

Anyukak, elmeselnetek nekem, mikent eltetek meg az elso napokat otthon miutan kijottetek a korhazbol. Mi zajlott le bennetek, hogy dolgoztatok fel, hogy mostmar harman vagytok?

Figyelt kérdés
2014. jan. 30. 16:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Először is már rájöttem, hogy nem minden az alvás. :) A kisfiam 2 éves koráig nem aludt át egyetlen éjszakát sem. Szóval már nem fogok azon parázni, hogy tudok-e majd eleget aludni, mert rájöttem, hogy 6 óra alvással (több részletben) is működök. :) Nekem nagyon fontos volt az alvás a fiam születése előtt. Sokkal hamarabb nyitok majd a világ felé. Megyünk sétálni , de ez mondjuk muszáj is lesz, mert a nagyot oviba kell vinni-hozni.

Nagyon szeretnék szoptatni, de nem görcsölve, inkább a baba igényeit figyelve. Biztosan éhes-e, biztosan nem éhes?

A sírásokon sem esem majd kétségbe, hisz annak oka van. Szépen végigpróbálgatva mindent (éhes, fázik, melege van, hasa fáj, álmos, anya kell) úgyis kiderül mi a baj. A fiamnál kb 1 hónap volt mire kiismertem minden sírást. Ezt az egy hónapot türelemmel viselem majd.

De a legfontosabb az, hogy most már tudom, hogy attól, hogy az embernek gyermeke van nem áll meg a világ, sőt! Más lesz, de nem rosszabb.

Én a kisfiam születésekor attól is nagyon féltem, hogy már soha nem lesz olyan az életem mint régen. Aztán amikor elkezdünk más babásokkal összejárni, csavarogni,családi programokat szervezni,babaúszásra járni rájöttem, hogy minden szuper! :) Onnantól lett tökéletes az életünk!

2014. jan. 30. 17:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam az apja kiköpött mása, a kórházi első éjszakát is végig akarta aludni, persze nem hagytam, de ez a szokása megmaradt szerencsére :) Amikor hazaértünk nekem önző mód magam volt az első. Végre otthoni, tiszta körülmények között le tudtam fürdeni, hajat tudtam mosni, meg tudtam enni egy tányér levest. Maga volt a menny. A baba persze csak szunyókált, apa és a mamák pedig csodálkozva figyelték. Igazából ez az egész olyan furcsa volt, hogy most már ott az a kicsi lény akiért én, mi felelünk és ezt nem olyan egyszerű jól csinálni. Fürdetni nem mertem legalább egy hós koráig, szerencsére anyukám vagy az apja előszeretettel megcsinálta. Az éjszakai keléssel nem volt gond, mert csak én keltem én keltettem a kicsit, hogy egyen. Ami nagyon rossz volt, hogy még a szülőszobán véresre szívta a mellem és nehezen akart gyógyulni. Nem sok mindent akarok most a másodikkal másképp csinálni, de azt biztos, hogy az első héten ne jöjjön senki, maximum a két mama. De ők sem szoptatási idő alatt, mert ez rettentően zavart, anyósom szemrebbenés nélkül bejött szoptatáskor, pedig meg lett kérve, hogy ne tegye. Ez másképp lesz, a többi dolgot szeretnénk úgy kezelni, mint az első kicsivel.
2014. jan. 30. 18:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén azt hittem vége a világnak,első két hétben anyum besegítette,de nagyon mély depresszióba estem azt hittem ez egy rossz álom,nekem gyerekem van a párom 180kmre..sok hónap volt feldoglozni
2014. jan. 30. 18:22
 14/24 A kérdező kommentje:

Hogy vagy azota kedves utolso? Sikerul azota elvezni az anyasag oromeit?

Kis szorongas bennem is van, remelem nem lesz nagyobb szules utan, ezert is tettem fel ezt a kerdest.

2014. jan. 30. 18:27
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ó azóta már jól vagyok lassan 3 éve ennek,csak sajnálom,hogy az első 3 hónap olyan volt,mint a poklok pokla,már a kórházban kezdődött a "remek" csecsemős nővérekkel semmi empátia vagy tolerancia,a szoptatás nem ment állandóan bőgtem,40fokos láz,emlőgyulladás,fiam már a kezdetek óta nem szereti az alvást,bár ahhoz képest már korán végigaludta az éjszakát,tehát nem panaszkodhatom,az evéssel volt gond,utált szopizni én utáltam szoptatni,nem hangzik jól de ez volt,mikor apadni kezdett mindent megpróbáltunk de aztán elapadt és láss csodát ez a 3,hónap körül volt utána egyre jobban lettem felszabadultam,és a párom is mellettem állt.Maga a szoptatás még mindig olyan amitől kiráz a hideg szóltak már meg érte akinek el mondtam,de ez van.Őszintén 4 hónapos korától kezdtem el élvezni a babázást,de kb 1 éves volt mikor már úgy érezte na Ő az én fiam,de sose volt rózsaszín köd vagy nagy szerelem ahogy mások mondják.Szeretem foglalkozom vele,gondoskodom róla,és szokott hiányozni ha több időt nem látom.Amit bánok a türelmetlenség és az első 3 hónap,de biztos vagyok benne a következő babánál az első 3 hónap is jó lesz, a körülmények is mások lesznek és érettebb is lettem,mint akkor voltam.

2014. jan. 30. 18:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Mi 2 évet vártunk a kisfiunkra. Mégis, amikor terhes voltam, egy csomószor megfordult a fejemben, hogy te jó ég!, hogy is gondoltam én ezt! Vége a világnak, az életemnek, minek is akartam gyereket? Hogy fogok én így kikapcsolódni,a férjemmel kettesben lenni, barátnőzni, vásárolgatni, aludni? Egyáltalán és különben is!!! :)

Ha ilyesmi forog a fejedben, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy nyugiii!! Ez tök normális, de hidd el, hogy jó lesz! Próbáld meg lazán felfogni az első pár hónapot, mert visszahozni már nem lehet. Élvezd, hogy ici-pici a bábád, mert olyan hamar elrepül az a pár hónap! Hidd el, hogy jó lesz, csak rajtad múlik! A világ nem áll meg, csak átalakul! Ha nekem ezt mondja annak idején valaki, talán kicsit nyugodtabb vagyok. De mindenki csak arról beszélt, hogy milyen nehéz lesz és bla bla.

Most a kérdésed miatt visszanéztem a blogomat, a kezdeti időkről. Egy pár bejegyzést még meg is könnyeztem. Úgy várom, hogy újra kezdhessem!! :)

2014. jan. 30. 18:52
 17/24 A kérdező kommentje:
Ugy koszonom, hogy irtatok nekem, de tenyleg mindenkinek, neked kedves 15-os es 8-as kulonosen, hogy megmelyebben megosztottatok velem a tapasztalataitokat. Az a szornyu, hogy en is kicsit feltem az eddigi eletem, szeretnenk babat,sot nagyon is, csak ugy imadok neha a ferjemmel kettesben osszebujni, vagy csak siman munka utan ledolni egy kicsit...nem lesz semmi segitsegunk, ez meg inkabb ketelyekkel tolt el, meg a felelosseg, hogy en felelek azert a kicsi eletelt, amit mi hoztunk ossze, es tolunk fugg a boldogsaga. Nehez ezt igy elkepzelni, atelni, olyan ismeretlen meg minden, de tudom legbelul, hogy jo lesz, es mindent megoldunk. Ugye? :)
2014. jan. 30. 19:07
 18/24 anonim ***** válasza:

Érdekes, a felelősség soha nem rémisztett, az mindig olyan természetes volt, hogy érte én felelek.

Egyébként a kettesben töltött idő átértékelődött. Mármint a férjemmel. Sokkal többet ér, amióta gyerekünk van. Minden percnek tudunk örülni és hiányzik, mondjuk egy hétvége kettesben, de nem érzünk kínzó fájdalmat miatta. Az ember tudomásul veszi, hogy most ennek nincs itt az ideje. Mintha átkapcsoltak valamit volna az agyunkban, abban a pillanatban amikor megszületett a kisfiunk.

Biztosan rendben lesz minden! Ne kattogj, mert az ember bevonzza a rosszat. Ha úgy gondolod nehéz lesz, az is lesz! Inkább légy pozitív! Menni fog,könnyű és boldogságos lesz mert úgy akarjátok! Ennyi! :)

2014. jan. 30. 20:08
 19/24 anonim ***** válasza:
Számomra az első kb. 2 hónap maga volt a pokol, onnantól viszont maga a mennyország, ami a mai napig tart. Most 13 hónapos a kisfiam. De komolyan, ilyen éles határt tudok húzni. Az egyetlen ami jó volt, hogy éjjel aludt a babánk. Azon kívül nagyon durván hasfájós volt, egész nap üvöltött, szoptatni sem tudtam rendesen, mellgyulladásom lett, belázasodtam, semmire nem volt időm, amikor aludhattam volna a mellemet fejtem, hogy legyen végre valami tejem. Mind e mellé társult egy frankó szülés utáni depresszió, gondolom az előzőek folyományaként. Mindezt úgy, hogy előtte a depressziót még hírből sem ismertem. Egyszerűen nem ismertem magamra, teljesen ki voltam. Aztán egy csapásra elmúlt a hasfájás, én bele nyugodtam, hogy ha meggebedek se tudok szoptatni és innentől kezdve minden szuper. Napról napra könnyebb lett minden és egy fantasztikus tündér a kisfiam tényleg nagyon kevés problémával. Rendesen eszik, sokat alszik, kiegyensúlyozott, nyugodt és borzasztó vidám. Én meg még nála is vidámabb és már dolgozunk a tesón. :) Nagyon várom és egyáltalán nem félek az első hetektől sem. Megint mindent meg fogok tenni a szoptatásért, de nem fogok miatta depresszióba esni.
2014. jan. 30. 21:52
 20/24 anonim ***** válasza:

Nálunk is itt volt anyum az első héten. Nekem őszintén szólva a gátsebemmel voltak gondok. fájt nagyon, és ez zavart a legjoban.

Párom is itthon volt még egy ideig. Meg anyós is bár ő csak hátráltatott!

Miután letelt az 1 hét, anyum már csak délelőttönként volt itt, utána dolgozott, bár nem volt gond hogy ketten voltunk a picivel! Éjszaka volt nagyon fárasztó, és nehéz a felkelés hozzá.

Azután már csak pár hós korában volt olyan hóbortja hogy éjszaka fekelt csak úgy :)

Jobban belegondolva nekem csak az éjjeli felkelések voltak fárasztóak, minden mást örömmel csináltam, talán 7-8 vagy 9 hónapos volt amikor hirtelen meváltozott, és onnan kezdve átaludta az éjszakát, azóta 100% ig buli minden :D Májusban lesz 2 éves, tündér kislány apróbb gonoszkodásokkal, van hogy már 8kor elalszik, reggel 9 felé ébred, délben kb 1 óra alvás, és semmi gond. Várom a kistesót, 29 hetes vagyok. nehéz lesz már 2 kicsivel...majd meglátjuk :) de egy biztos!: Egyszer úgyis fel fognak nőni...:)

2014. jan. 31. 01:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!