Új munka és gyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok óriási segítségre lennem szükségem.

2014.szeptemberben jár le a gyesem és úgy nézett ki,hogy addig nem is megyek vissza dolgozni,de most adódott egy új munkalehetőség,amit nem hagynék ki és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

1. Jelenleg van munkahelyem,ahonnan 2009 júniusában,veszélyeztetett terhesként elmentem betegszabira és azóta itthon vagyok.

Ha én most bemennék felmondani,akkor mire számíthatok? Közös megegyezéssel azonnal felmondhatok?Szabikat kifizetnék nekem,ami a pár év alatt felgyülemlett?

2. A GYESt továbbra is igénybe vehetem,ha 8 órába mennék dolgozni?

3. Nem kell rá válaszolni,de tippeket azért elfogadnék önéletrajzzal kapcsolatban. 2008-ban fejeztem be a középsulit érettségivel és még abban az évben kezdtem el dolgozni a jelenlegi munkahelyemen.

Úgy tudom nem kérnek nagyon profi önéletrajzot az új helyre,de mégis mit írjak bele? Nagy pályát még nem futottam be. :)

Nem lesz emellett egyszerű a gyerekelhelyezés sem,mert bölcsibe nem veszik be.

2014. jan. 24. 11:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok jogász... De:

1. A szabikat ugye elvileg ki kéne adniuk - nem tudom, hogy ezt lehet-e fizetésre "cserélni"... Lehet, hogy jobb, ha kiveszed,véd erről kérdezz mást is :)

Miért ne mondhatnál fel? Szerződésedben benne kell legyen, van-e erre valami korlátozás...

2. Igen, ezt változtatták most - de ha teljesen biztos akarsz lenni, hívd fel az államkincstár vagy az OEP ügyfélszolgálatát - valami telefonszámot biztosan találsz a neten; segítőkészek és amit ők mondanak, az 100%.

Az allamkincstar.gov.hu oldalon pedig lehet nézelődni, ha nem akarsz telefonálni...

3. Nekem nincs tippem, csak hogy minden pontosan legyen benne, ne legyen terjengős, de áruljon el rólad valamit...

Kérdés, hogy sima, megfogalmazott önéletrajz kell, vagy vázlatos?

Az elhelyezés pedig még egy fél évig jelent gondot, ha jól látom - 3 éves kortól már ovis lesz, ugye (ha akkor jár le a GYES)? Az sem egyszerű, de legalább nem éveket kell megoldani... [amúgy miért nem veszik be? Akkor sem, ha dolgozol? Ennyire tele vannak? Lehet...]

2014. jan. 27. 13:35
 2/3 palacsinta1992 ***** válasza:
GYES alatt nem dolgozhatsz,azért kapsz GYEST,és ez alatt biztosítva van a tb-d,tehát olyan mintha dolgoznál,csak kevesebb összeg,de neked mivel járnia kell majd GYEDnek is,munka után...
2014. jan. 27. 21:20
 3/3 anonim ***** válasza:
A jan. 1- től élő rendeletek megemelték a GYES alatt végezhető munkaóraszámot 6-ról 8-ra. Eddig is lehetett dolgozni GYED után, GYES alatt.
2014. jan. 27. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!