Sok anyuka miért nem hajlandó újra dolgozni?
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy azok az anyukák, akiknek ugyan volt a szülés előtt munkája, 2-3 év múlva már egyáltalán nem akar visszamenni dolgozni.
Az örök kifogások (házasságban élők főként):
- nem lehet gyerek mellett 8 órában dolgozni
- túl messze van a munkahelyem (40-50 percre), közelebb keresek majd
- nem jó az időbeosztásom (pl. aki eladó volt)
Van egy ismerős anyuka, akinek a férje halálra dolgozza magát, mert letelt a 3 év, a gyerek is ovis lett, de az anyuka nem is keres munkát (maga vallotta be), mert akkor nem tudna 3-ra az oviba menni. Nekem ezektől égnek áll a hajam.
Ennyire nincs önbizalmuk az anyukáknak, vagy ennyire elkényelmesedtek 2-3 év alatt?
Én kereskedelembe mentem vissza dolgozni,igaz van 2 mama a közelben akik segitenek,mert én este 10re érek haza,párom meg leghamarabb este 7kor.reggel pedig fél 7re visszük a gyereket oviba.
Igen amugy van ilyen amit te is irsz,inkább szül még egy gyereket csak h otthon maradhasson.
Nem tudom honnan szedted ezt, hogy elkényelmesedtek, talán te minden anyukát ismersz az univerzumban, vagy csak azt hiszed hogy ismered? Már ne is haragudj, de hogy jössz pl. ahhoz, hogy kérdőre vonj bárkit is, miért nem megy vissza dolgozni?
Tudod ennyi erővel másnak az böki a csőrét, aki 1 év után visszamegy melózni és otthon hagyja a picikéjét. Mindenkibe bele lehetne kötni, de nem! Nem tudni ki mit miért tesz, rengeteg oka lehet!
Nekem másfél éves kisfiam van, 6 éves lányom, és jön a következő baba! És nem azért, mert nem akarok visszamenni dolgozni. Hanem mert szerettük volna!
De ha már itt tartunk, akkor elmesélem mi lenne, ha nem várnék gyereket, akkor mégis hogy oldanád meg az oviba menetelt pl. A munkahelyemen mióta eljöttem, átalakult a 8 órás műszak 12 órássá, ami azt jelenti, hogy 6-18-ig. A párom ugyanott dolgozik más munkakörben 6:30-kor indul itthonról, fél 5 után ér haza. Szerinted a gyerekeket hová tegyük ez idő alatt? Lehet, hogy van aki rá tudja bízni xy-ra a gyerekeit, de pl. én nem ezért szültem, hanem azért hogy én legyek velük, ha már velük lehetek!
Lehet lepontozni meg akármi, de azért te is magadba nézhetnél egy kicsit mielőtt előítéletekkel teli kiírsz egy ilyen kérdést!
Most őszintén!Neked mi közöd van hozzá??
Foglalkozz magaddal,és a saját életeddel!!
Én a saját környezetemről beszélek konkrétan és sajnos ezt látom nagy általánosságban is, és ahogy írod, nálad is. Leírtad, hogy nem tudsz visszamenni dolgozni.
Látod, nem kötözködni szeretnék, de te is vállalsz 3 gyereket úgy, hogy esélyed nem lesz, hogy dolgozz. Én ezt felelőtlenségnek tartom, amire sajnos sok család rámegy.
2 és 4 válaszolóval egyet értek! Nem minden anya lusta, trehány, hogy nem akar menni dolgozni, és nagyon sok olyan anyát ismerek, aki menne dolgozni, de valami már ok miatt nem teheti meg.
Személy szerint én eladói, plusz pincér szakmám van(bár nem dolgoztam benne sokáig egyikben sem), de én sem tudok vissza menni dolgozni, és nem azért mert lusta vagyok, hanem más oka is van, amit nem nagyon szeretnék firtatni.
Szerintem ez mindenki maga dolga, hogy mit tesz és mit nem tesz az életével, de amit te írsz kérdező, az sem mindig igaz, van egy rokonom, aki közvetlen szomszédom, és ők éjjel nappal dolgoznak, de nem is látják egymást szinte soha, mert váltott műszakba dolgoznak, és nincs megállás nekik, hiába a sok pénz!
Sokan szándékosan félreértenek és nem a lényeget látják.
Nekem is van számtalan ismerősöm, aki visszament volna dolgozni, de megszűnt a munkahelye, állása, nem várják már vissza stb. Nem is róluk beszélek.
Egy lakótelep közepén élek, iszonyú sok gyerekes anyukát ismerek és ezért tettem fel a kérdést. Mert nap mint nap találkozom a jelenséggel: kényelmes otthon, sorban jönnek a kifogások. Olyan anyukát is ismerek, akinek amíg a gyereke oviban van, ül a játszón egész nap és a többi anyukával trécsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!