Sok anyuka miért nem hajlandó újra dolgozni?
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy azok az anyukák, akiknek ugyan volt a szülés előtt munkája, 2-3 év múlva már egyáltalán nem akar visszamenni dolgozni.
Az örök kifogások (házasságban élők főként):
- nem lehet gyerek mellett 8 órában dolgozni
- túl messze van a munkahelyem (40-50 percre), közelebb keresek majd
- nem jó az időbeosztásom (pl. aki eladó volt)
Van egy ismerős anyuka, akinek a férje halálra dolgozza magát, mert letelt a 3 év, a gyerek is ovis lett, de az anyuka nem is keres munkát (maga vallotta be), mert akkor nem tudna 3-ra az oviba menni. Nekem ezektől égnek áll a hajam.
Ennyire nincs önbizalmuk az anyukáknak, vagy ennyire elkényelmesedtek 2-3 év alatt?
Ha a saját lelkiismeretével el tud számolni, meg a férje is elvan ebben a helyzetben, kit érdekel? Nekem biztos nem panaszkodna, mert ott hagynám a francba :D
Én pl már mennék szívesen dolgozni, mert nekem nem való a gagyogás meg cukiskodás, hisztielhárítás, a sok őrült nő meg a különféle módon idegesítő kölkeik. Természetesen tisztelet a rengeteg kivételnek, de ők is ugyanezen a nézeten vannak.
Az is egy szempont, hogy aki otthon marad, sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodt családi légkört tud teremteni, mint az aki a 12 órás műszak után hazaesik hullafáradtan. Van akinek ez a legfontosabb, van akinek meg a munkahelyi kihívások, van aki meg csak kényszerből megy vissza.
Nem rossz az, ha megtehetik hogy otthon maradjon anyuka, abban az esetben ha az ő családjuknak ez a megfelelő. Engem legalábbis nem zavar.
Szerintem az lenne a legjobb, ha lennének részmunkaidős állások, akkor biztos többen mennének vissza dolgozni.
Az én anyukám anno otthon maradt, neki apukámnak meg nekünk így volt jó, a legjobb.Kit érdekel hogy mit szóltak hozzá, köszöni most sem üres az élete, hogy már felnőttek vagyunk...(Jógázni jár, táncolni járnak apuval stb) megteheti mert van pénzük, innentől ne érdekeljen senkit miért nem dolgozik....
Sajna nekem vissza kell mennem dolgozni, pedig csak 8 hónapos a picim.Imádnék maradni vele, de sajnos nem élünk meg, és szerencsére itt jön képbe "ingyen élő" anyám, akinek köszönöm, hogy vállalja a picimet 2 hónap múlva legalább fél évre, hogy ne bölcsibe legyen idegenek között...
(azért kell visszamennem mert a cégem külföldi és sajnos csak 8 hónapig jár emelt anyasági...-vagyis gyed)
igazuk van..
Én férfi vagyok...
De ha eccer a életbe szülhetnék utánna én se mennék sehova....se
A kérdezőnek teljesen igaza van. Itt azok az anyukák támadnak sok esetben, akiről ő "beszél". Tény, és engem inkább az zavar, hogy sok munkahelyen ha az ember lánya elmegy szülni, akkor nem várják vissza. Ha visszamennem dolgozni, megkapja a felmondó levelét. De attól még lehetne munkát keresni! Ilyenkor jönnek a kifogások, hogy gyerek mellett nem lehet dolgozni. Pedig az egyik 3. gyermekét váró válaszoló írta, h a férje fél 7-kor megy dolgozni és fél 5-kor végez. Hát ha anya épp 12 órázik, mert akkor ugye nem dolgozik minden nap, akkor a férj elviheti a gyereket az oviba ami általában fél 7- kor nyit és elmehet érte fél 5-kor, mert 5-ig tart az ovi.
A baj ott szokott lenni, amikor a férj nem tud felnézni a feleségére, mert az csak sír otthon, hogy kevés a pénz, apa meg majd meg szakad. De anya ragaszkodik a kényelméhez és ráfogja a gyerekekre.
A második probléma, ha a kapcsolat megromlik, apa már nem otthon találja a boldogságot, és anya saját magának köszönhetően kiszolgáltatott helyzetbe kerül és ellehetetlenedik.
Azt pedig senki nem mondhatja biztosra, hogy az ő kapcsolata nem megy tönkre, mert azt senkinél nem biztos.
Mindezt úgy írom, hogy a 4. gyermekemet várom, de világ életemben dolgoztam és fogok is a kicsi két éves kora után legkésőbb.
Előző vagyok:
Azokat a nőket sajnálom igazán, akik akarnak dolgozni, de sehova sem kellenek. A részmunkaidő pedig valóban megoldás lenne sok családnak, nem értem miert nem szorgalmazzák jobban a felsőbb körökben, ha már azt akarják, hogy a dolgozó nő is vállaljon több gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!