Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok anyuka miért nem hajlandó...

Sok anyuka miért nem hajlandó újra dolgozni?

Figyelt kérdés

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy azok az anyukák, akiknek ugyan volt a szülés előtt munkája, 2-3 év múlva már egyáltalán nem akar visszamenni dolgozni.

Az örök kifogások (házasságban élők főként):

- nem lehet gyerek mellett 8 órában dolgozni

- túl messze van a munkahelyem (40-50 percre), közelebb keresek majd

- nem jó az időbeosztásom (pl. aki eladó volt)

Van egy ismerős anyuka, akinek a férje halálra dolgozza magát, mert letelt a 3 év, a gyerek is ovis lett, de az anyuka nem is keres munkát (maga vallotta be), mert akkor nem tudna 3-ra az oviba menni. Nekem ezektől égnek áll a hajam.

Ennyire nincs önbizalmuk az anyukáknak, vagy ennyire elkényelmesedtek 2-3 év alatt?

2013. okt. 29. 13:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy blog hozzászólásban írta valaki:

"Nem fogod elhinni, de az egyetemen volt egy tanárom (neves szociológus) ő azt tanította nekünk, hogy GYES/GYED-ről visszatérő nőt ne alkalmazzunk, mert a nők az otthon töltött idő alatt ellustulnak, hamar kifáradnak a munkában, már dél körül kidőlnek. Ugyancsak az egyetemen munkaügyi statisztikákkal is foglalkoztunk és volt egy olyan adat, hogy az állások több, mit 90%-a ismerősön keresztül töltődik be."

2013. nov. 13. 11:02
 22/22 anonim ***** válasza:

19-20-as vagyok:

...és ez sajnos így van...

Pedig sokan annyira szeretnének dolgozni, de mégis ebbe a kategóriába vannak sorolva (lusta, hamar fárad). Pedig ez sok esetben nem igaz. Amikor visszamentem dolgozni bankba, két műszakban, nem volt könnyű, de imádtam, annyira vágytam rá. Vidéki megyeszékhelyen lakom, ugy vettek fel, hogy 7 hét Budapest, hétfőtől-péntekig. Utana vizsga, vizsga hátán... Itthon a 6,5 éves és a 3 éves apával, egy hétre eljött a 150 km-re lakó mama... Senkinek nem volt könnyű, de boldog voltam, hogy lehetőséget kaptam és dolgozhattam ismét. Persze egy éven keresztül jártam meghallgatásokra előtte, sehova nem kellettem, itt az volt a szerencsém, hogy a HR-es kolléganőnek szintén pici gyerekei voltak, és kaptam egy esélyt ...de mi van, ha nincs ilyen szerencsém? 13 év nagyon kemény munka következett, napi 10 órában sokszor. A gyerekekért hol én, hol az apa ment 5 körül, aki hamarabb végzett. Utana a gyerekeket edzésre vittem...este 8 utan leültem...de jó volt!

Most ismét babázok, és rettegek attól, hogy ismét sehova sem kellek, mert szültem. Pedig a munkakedvem óriási most is... A GYED-em a maximális, a sok munkának és a jó jövedelemnek köszönhetően, de két év után már belehalnék, ha itthon kéne maradnom.

Iszonyú nagy segítség lenne a kormánytól, ha a nőket a gyerek legalább 3 éves koráig kötelező lenne visszavenni. Egy év alatt rengeteget lehet bizonyítani prp- és kontra, hogy valaki megállja-e a helyét.

2013. nov. 14. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!