Mimidinnye kérdése:

Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Egy olyas fajta bajban vagyok, hogy 4-dik hónapos terhes vagyok. Semmilyen járulékra nem vagyok jogosult és dolgozni sem vesznek fel már ugyebár. A férjemnek 3 hete megszünt a munka helye, így semmi féle bevételi forrásunk sincs. A TB-t elintéztem, de viszont ott tartunk hogy egy kiló kenyeret nem tudunk venni. Mit tudok tenni ilyenkor? Ki kell forduljak?

2014. jan. 24. 08:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A férjed gyorsan keressen másik munkahelyet! Vállaljon el bármit! Ennyit tudunk mondani.
2014. jan. 24. 08:20
 2/11 A kérdező kommentje:
"A férjed gyorsan keressen másik munkahelyet! Vállaljon el bármit! Ennyit tudunk mondani." Ezzel nincs baj! Ő mindent meg tesz ennek érdekében! De ne haragudj addig is valamit enni kellene! Bocsáss meg de a válaszoddal nem lettem okosabb!
2014. jan. 24. 08:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Elhiszem, de milyen segítséget vársz? Azért mert terhes vagy nem jár semmi. Munkahelyeden nem mentél táppénzre vagy valami? Vagy dolgoztál mielőtt teherbe estél? Vagy milyenek a körülményeitek? Amennyi információt írtál, abból nem tudtunk meg semmit.
2014. jan. 24. 08:26
 4/11 A kérdező kommentje:
A munkahelyem megszűnése után 2 héttel derült ki hogy terhes vagyok.Akkor még dolgozott a férjem. Sajnos ebben az évben csupán fél évet dolgoztam, az előző munkám pedig nem bejelentett volt és mielőtt megszólna valaki, szerintem a mai világban örüljön kinek munkája van!
2014. jan. 24. 08:32
 5/11 anonim ***** válasza:
A helyedben fehívnám az önkormányzatot, felkeresnék segélyszervezeteket, egyházakat és megnézném, mit tudok esetleg otthonról eladni vaterán és hason helyeken. Ha van valami tehetséged bármihez és nem vagy fekvésre ítélve, "hátha" jelleggel megpróbálhatod "magadat is eladni" ismerősi körökben.
2014. jan. 24. 08:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha a férjednek bejelentett munkahelye volt, akkor jogosult munkanélkülire (nem tudom, most mi a hivatalos neve,talán álláskeresők járadéka). Én először az önkormányzathoz fordulnék, hátha jogosult vagy segélyre.
2014. jan. 24. 08:49
 7/11 anonim ***** válasza:

"Ki jogosult álláskeresési járadékra?

Az a személy, aki:

álláskereső, és

az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik,"

Lehet, hogy Te is jogosult vagy.

2014. jan. 24. 08:51
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves hetes! Sajnos semmilyen járulékra nem vagyok jogosult!
2014. jan. 24. 08:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Önkormányzat szociális osztály, érdeklődj. Szülők segítségét kérd mert annyit, hogy megéljetek senki nem fog adni.
2014. jan. 24. 09:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Férjed vállaljon el bármit, akár menjen külföldre. Elhiszem hogy jó lenne, ha veled lenne, de attól nem lesztek előrébb ha mindketten éheztek. Semmi megtakarításotok nincs? Amit tudtok adjatok el. Ha van lakásotok keressetek albérlőt, adjatok ki annyi szobát amennyit csak tudtok (nem csak bevétel, hanem a rezsi is osztódik). Te is keress vmit, pl. vállalhatnál napi pár óra gyerekfelügyeletet. Közmunka? Az is jobb mint a semmi. Hol laktok? Úgy talán könnyebb tanácsot adni, hátha vki pont olvas ugyanonnan és van ötlete.
2014. jan. 24. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!