Ti elmondanátok?

Figyelt kérdés

Apukámat rákos, egy hét múlva megműtik. Természetesen nagyon fél a műtéttől, és egy kicsit magába roskadt. Ma reggel pozitív lett a terhességi tesztem, viszont az orvos még nem erősítette meg és elvileg 4+2 hetesen felesleges is lenne elmennem egyelőre.

Mindig úgy terveztük, hogy majd akkor meséljük el a szüleinknek, hogy nagyszülők lesznek ha az orvos is megerősíti a terhességet, illetve ha hall szívhangot.

Tudom, hogy apukám nagyon szeretne már unokát és úgy gondolom, hogy erőt adna neki. Viszont félek, hogy ha esetleg nincs rendben minden a babával, akkor azt, hogy fogom majd elmondani neki.

Valamint azt se tudom, hogy ha neki esetleg elmondanánk, akkor mi legyen a többi nagyszülővel.

2014. jan. 21. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
én mindenképp elmondanám. Kitartást nektek, a babával pedig remélem minden rendben lesz!
2014. jan. 21. 11:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Én biztos hogy elmondanám.Az is az élni akarását,a küzdését segítené.Legfeljebb ha ne adj isten gond lesz a babával,és nem marad veletek,akkor is ott lesz apukád,aki túléli a műtétet és várhatja majd később az unokát.
2014. jan. 21. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is elmondanám neki, jó, talán nem ma, de még a műtét előtt biztosan.
2014. jan. 21. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, és tuti, hogy minden rendben lesz a babával, csak nagyon félek, most apa miatt is. Bennem van az, hogy mi van akkor, ha kap egy plusz élni akarást, utána meg azt elvesszük tőle, nem zuhan e mélyebbre???

Pfff. Nem könnyű ez a döntés.

Férjem azt mondja, hogy mondjuk el csak neki, a többi nagyszülő pedig majd megérti, hogy miért így döntöttünk. Ha pedig nem értik meg, akkor az az ő kicsinyességük.

2014. jan. 21. 11:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Hétfőn hajnalban műtik, szóval addigra sem látna még sok mindent az orvos. Szóval ha nem csak egy teszt lenne a kezemben (okés addigra lesz még egy csomó ahogy ismerem magam) ha bármi több egy pillanatig sem haboznék.

Csak a barátnőm tavaly anyáknapja előtt tesztelt pozitívat és elmondták a nagyszülőknek anyáknapján. Őt ekkor még orvos sem látta. Mikor elment az orvoshoz nem volt szívhang, másnap pedig spontán vetélés. Kicsit félek, hogy mi is így járunk, mert azt elmondani, hogy boccsi mégse lesztek nagyszülők nagyon kegyetlen.

2014. jan. 21. 11:22
 6/10 anonim ***** válasza:
benne van ez is a pakliban de én akkor is elmondanám neki, biztos, hogy ez erőt ad
2014. jan. 21. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor mondj annyit, hogy pozitív a teszted, de még semmi sem biztos. Már ennek is nagyon örülni fog, és tisztában lesz vele, hogy azért még rizikós a dolog.
2014. jan. 21. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is elmondanám neki,biztos,hogy erőt adna neki!Nagyon sok sikert kívánok a műtéthez!

Mi is elmondtuk rögtön a pozitív teszt után,nem bírtuk ki,és valahol éreztem/reméltem,hogy nem is lehet baj,nem is lett:)

2014. jan. 21. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Én inkább a műtét után mondanám el neki, addigra talán az orvos is megerősíti. Ne érezze úgy, hogy "az egyik megy, a másik jön". Sajnos a babával bármi történhet még az elkövetkezendő 9 hónapban, sőt, azután is, úgyhogy emiatt viszont kár halogatni.
2014. jan. 21. 11:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Ha a műtét előtt nem mondjuk el, akkor biztos, hogy csak akkor mondjuk el ha voltam orvosnál.

Amúgy igen a következő 9 hónapban bármikor történhet bármi, viszont nem szívesen harangoznék be egy talán nem is létező terhességet. Ha lettem volna már orvosnál aki lát valamit, mondanám azonnal, nem érdekelne, hogy várjak a 12. hétig, csak addig félek.

2014. jan. 21. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!