Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miután szülnek a nők miért...

Miután szülnek a nők miért tesznek fel hetente több száz képet facebookra a babáról?

Figyelt kérdés
Mire jó ez?
2014. jan. 11. 11:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
97%

Én azt nem értem, hogy a legtöbbjüknek miért nincs minimális SZÉPRZÉKE? Nekem is van pár ilyen ismnerősöm, és kivétel nélkül mindegyik képei így néznek ki:

-sz*r minőség. És ez nem azon múlik hogy van-e méregdrága gépe, de könyörgöm miért kell 500 homályos, sötét, felismerhetetlen, hunyorítós, legrondább, leggázosabb képet felrakni?

-unalmas. Felrak 500 képet, amin a gyerek semmit sem csinál, vagy ugyanazt! Most ennek mi értelme? Miért nem elég kiválasztani a legjobbat és azt felrakni? Miért kell a gyereket 500x lefényképezni ugyanabban a tevékenységben, pontosan ugyanúgy?

-illetlen. Senki sem kíváncsi a szopó, kakiló, pisilő, meztelen gyerekre. De olyan ismerősöm is volt, akiből még ki sem jött teljesen a gyerek de már lefotózták és felrakták. Nem elég, hogy ehhez másnak nincs köze, de még a gyereknek is megalázó! És arra nem gondolnak, hogy mi van ha valami rossz ember erre élvezkedik? Nem is értem.

2014. jan. 11. 12:46
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Off:

Nekem pár napja eltűnt a Facebook-ról az a lehetőség, hogy el lehessen rejteni egy-egy ismerős megosztásait az idővonalamról. Nem én vagyok az egyetlen, többen is mondták. Vagy valami más helyen lehet megtalálni most már, amit nem találok, vagy végleg megszűnik? Kár érte, hasznos kis funkció volt. :(

2014. jan. 11. 12:52
 23/32 anonim ***** válasza:
76%
Én azt utálom, amikor valaki szinte félpucér képeket rak ki magáról. Akkor már inkább a babák. Bár nekem szerencsére nincsenek is olyan ismerőseim, akik ilyenek.
2014. jan. 11. 12:54
 24/32 anonim ***** válasza:
61%

A facebook valamilyen szinten kapcsolattartásra is szolgál. Nem tom ki hogy van vele, de akivel szemben érdektelen vagyok az nekem nem ismerősöm, mert minek? Mi a barátaimmal, barátnőimmel eléggé távol sodródtunk egymástól és bármennyire is ciki vagy sem, mi többnyire facebookon tartjuk a kapcsolatot egymással. Ha valaki megy valahova, gyakran hangzanak el olyan mondatok, hogy "majd tegyél fel képet facebookra", mert talán ez a legkönnyebb módja az élménybeszámolónak. Én a babafotóknak is nagyon örülök, mert ritkán látjuk egymást, jó legalább képről látni a közeli ismerősök gyerekeit.

Én inkább azt nem értem, amit itt valaki már pedzegetett. Minek 500 ugyanolyan képet feltenni, ahol ugyanabban a pózban van a gyerek, ugyanazt csinálja és látszik, hogy egymás után készültek? Elég egyet kiválasztani és kész.

Ebben is van egy privát szféra szerintem, amit már furcsállni szoktam, ha cicizős képet raknak fel, amikor a baba lóg az anyja mellén, avagy bilizőset, öltöztetős, fürdetőst, ahol a baba nemiszerve belevillan az ember arcába. Szerintem az ilyenek lehet hogy emléknek jók, de semmiképpen sem facebookra valók, nem tennék ilyet fel, de ahány ház annyi szokás.

2014. jan. 11. 12:57
 25/32 anonim ***** válasza:
28%
# 22, most már a "követés" funkció van. ha követed, akkor jelenik meg róla hír az idővonalon, ha nem akkro pedig nem.
2014. jan. 11. 13:27
 26/32 anonim ***** válasza:
17%
17 te valóban idióta vagy!!!! 16 és 17 nektek biztos nincs gyereketek, de egy baba mellett még akkor sem tudsz leülni és unatkozni, ha alszik. És igen minden anya büszke a gyerekére és világgá akarja kürtölni. Az már más kérdés, hogy ki hogy viszi túlzásba.
2014. jan. 11. 13:30
 27/32 anonim ***** válasza:
45%
Mégis van ideje órákig fényképezni és feltölteni.
2014. jan. 11. 13:39
 28/32 anonim ***** válasza:
62%
Nekem zavaróbbak a babafotók, mint bármilyen idézet, meg szöveg, egy szöveget könnyebb átugrani, mint mikor az arcodba nyomják a sok képet a gyerekükről. Néhány képpel tényleg nincs semmi baj, de mikor tényleg százegynéhány ugyanannyi van, az már idegesítő tud lenni. Valahol megértem, mert egy szülőnek biztos mindig érdekes a gyereke, akármit csinál, meg ne én mondjam már meg mit rakjanak ki a saját falukon. Sokan írták, hogy be lehet állítani, hogy ne lássuk az illető közzétételeit, ez a legjobb megoldás.
2014. jan. 11. 13:40
 29/32 anonim ***** válasza:
61%
A pontozásból látom, hogy megérkeztek a napi hatszáz babás képet posztoló ősanyák. :D
2014. jan. 11. 15:05
 30/32 anonim ***** válasza:
91%

A gond valóban a túlzással van. Van egy egészséges határ. Én mindig igyekszem betartani. Havi 4-5 kép még nem idegesítő, de napi...

Ugyan ez a helyzet a saját magát agyba főbe fotózó p...kkal is. A férjemmel közös FB-unk van. Ő utálja az oldalt, csak azért van közös oldalunk, mert néhány külföldön élő barátjával néha ezen keresztül tartják a kapcsolatot. Aztán bejelölték régi barátnők is ismerősnek, és falra másztam 1-2 csajtól, ahogy agyonsminkelve, magasba tartott telefonnal, fentről, vagy a fürdőszobai tükörben fotózták magukat napi szinten, de vagy 5-10 képet. Volt, hogy meg is jegyeztem, mikor megláttam, hogy oda írhatta volna, hogy "olyan szép vagyok, dugjon már meg valaki, bárki!" Egy idő után már szinte utálatot éreztem, és kivágtam őket a p...ba. Azóta ha valami, vagy valaki nem tetszik, nem idegelem magam ezen, TÖRLÉS és kész!

2014. jan. 11. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!