Anyukák! Ti megbocsátanátok az édesanyátoknak ilyen előzményekkel?
hasonlo cipoben jarok en is... csak en most 15 hetes vagyok, kb 1 eve h nem beszeltem vele egy szot sem, ugy hallottam h nem hiszi el h babat varok, en pedig kijelentettem, h aki ketelkedett vagy egyszersem kerdezett felolem vagy a pici felol, az biztos h a budos eletben nem fogja latni, ide nem jon babalatogatoba senki...
en nem bocsaltanek meg neki!! akkor persze mar keres teged mikor lassan egyedul marad mint a kisujja! es en biztos vagyok benne h az en anyam is ezt fogja csinalni...
bennem meg nagyon sok a harag, lehet nem tudom atlatni tisztan a problemadat... de en soha nem tudnek megbocsaltani neki!!
Én nem keresném, és nem tartanám vele a kapcsolatot. Elképesztően viselkedett, szerintem nem anya az ilyen. Őszintén, szerinted mennyire érdekelte, hogy mi van veled és az unokájával, ha nem keresett meg, amikor terhes lettél és amikor megszületett a kicsi?
Szerinted hányszor fogja ezek után még megkeseríteni az életed? Ne feledd el, most egy kis gyermekre is vigyáznod kell, nemcsak magadra, hanem rá is, nem hiszem, hogy szüksége van egy ilyen nagymamára. Párod mit szól ehhez?
Öcséddel tartottad a kapcsolatot korábban?
4. vagyok
Az én anyukám és a nővérei gyerekotthonban, intézetben, nevelőszülőknél nevelkedtek, a fiú testvérei meg otthon a családban. Amikor már a tesóm is megszületett akkor egyszer volt nálunk a "nagymama" de többet nem láttuk. Anyum nem is ismerte szinte, de ugyanúgy egyedül maradt és szeretett volna odaköltözni, családban élni, unokázni. Anyu azt mondta ha tisztességesen felnevelte volna, akkor segitene neki de igy nem tud úgy tekinteni rá mint egy anyára, sose volt anyja. A hagyatéki tàrgyalàson mikor már meghalt, az összes làny testvér lemondott mindenről a fiú testvérek javára. Azóta a fiú testvérei zaklatják néha anyut mert az összes szegény rossz körülmények között élő, alkoholszerető munkanélküli és kéne kölcsön stb... Örülj neki hogy boldog családban élsz, rendes szerető férjed van és annak hogy a gyerekkorod ellenére mindezt el tudtad érni!
Én megbocsátanék, mert a harag meg a düh csak kárt okoz.
De ettől függetlenül nem engednék neki.
A megbocsátás és az, hogy engedsz neki, beengeded a házadba stb... nem feltétlen függ össze.
Mondhatod, hogy anya, megbocsátottam, nem haragszom, de ne hívogass állandóan és ne gyere, mert nem szeretném, van saját életem. Ez az én döntésem, kérlek vedd tudomásul. Ha ez után is pattog, akkor meg ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!