Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Állatok és gyerekek egy lakásban?

Állatok és gyerekek egy lakásban?

Figyelt kérdés

Ma volt meglátogatni unokatesóm a kisfiával és elég keményen beszólt, hogy a kutya és a macska is még mindig a lakásban vannak. A macska még sosem volt kint az udvaron, 100% szobacica, bár a nappalin és a konyhán kívül nincs beengedve sehova se. A kutya ugyan ez, csak nappaliba és konyhába jöhet be és bár van udvarunk, mégis legalább 2x egy nap kiviszem sétálni. Port törlök, porszívózok és fel mosok minimum mindennap, de mondjuk esős napon a kutyus miatt többször is. Unoka tesóm szerint még így sem egészséges a helyzet és kosz van nálunk...

Szerintetek igaza lehet és ki kellene tennem az állatokat a lakásból mire a picik megszületnek, 23 hetes kismama vagyok.

2014. jan. 4. 16:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten örülök, hogy kutyánk van gyerek mellett, hiszen így sokkal erősebb lesz az immunrendszere, már a kezdetektől tanulhatja az empátiát, gondoskodást, állatszeretetet, felelősségvállalást és nem utolsósorban nagyszerű játszópajtások lesznek, ha a lányom is felnő.

Amikor először felállt, sokszor a kutyába kapaszkodva álldogált.

Szerencsére normális védőnőnk van, még ő is mondta milyen jó a lányomnak, hogy kutya mellett nőhet fel.

Lényeg a 3 havi féregtelenítés és az alapvető higiénia betartása.

2014. jan. 4. 21:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Hálás vitatéma. Én azzal szoktam rövidre zárni, hogy mi így élünk, így gondoljuk jónak és kész. Más meg máshogy csinálja.

Nekünk egy óriás schnauzerünk van, aki pár hét különbséggel egyidős a kisebbik gyerekkel. Tanyán lakunk, de a kutya bejár a konyhába és az előszobába, szóval velünk él. Annyira összenőtt a babával, hogy amikor még nem mászott a pici, és letettem a földre (pokrócra, birkabőrre), akkor a kutya mindig úgy feküdt, hogy legalább egy testrészével a babához érjen. Az meg a kutya száját-fülét vizsgálta kézzel-szájjal, azon mászókázott, esett-kelt rajta. Most múltak 1,5 évesek, imádják egymást, a kutya MINDENT elvisel a gyerekektől (a nagyobbik 3,5 éves), vigyáz rájuk. Sámlinak használják. :)

Szerintem butaság elkülöníteni őket, hiszen úgy alakulhat csak ki a kötődés, ha egymás közelében lehetnek, érezhetik, tapinthatják, megélhetik egymást.

Arról nem is beszélve, hogy a ti esetetekben halálos ítélet lenne a cica számára a kizárás.

2014. jan. 4. 23:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy megnyugtattatok!

A cicus számára tényleg halálos ítélet lenne a kinti lét, meg már 7 éves öreg cicus, nehezen is alkalmazkodik, de egy Tündér :)

A kutyus miatt amúgy is sokat kapunk, ahhoz már hozzászoktunk, bár néha még mindig meglep, hogy azért mert nagytestű és izmos a kutya már biztos hogy harci... Nyáron sokat van kint az udvaron, de ilyenkor télen még a sétára is nehéz néha rávenni, tenyleg nagyon pici a szőre. Meg természetesen éjszakára mindig bent van. Soha nem volt még vele gond, ismeretlen gyerekek is nyugodtan nyúzhatják, ha esetleg már fáj neki max távolabb megy a gyerekektől de még csak rájuk se morgott soha.

Na akkor kutyus-cicus marad, meg az ikrek... :)

2014. jan. 5. 11:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Mindig annyira érdekesen állok azokhoz a véleményekhez, ahol a gyerek mindent csinálhat az állattal...

Elhiszem, hogy vannak kutyák, akik (sok) mindent eltűrnek, de nekem azt senki ne magyarázza meg, hogy egy állatnak jó szórakozás, ha húzzák, tépik a fülét, farkát, ráülnek, ráfekszenek, a szájában túrkálnak..

Nekem ez fura.

Én is válaszoltam ide, van kutyám, imádom, a lányom is szereti, de a miénk kimértebb állat.

TUDOM, hogy a simit, vakarászást szereti, de nem engedné és én sem, hogy a fülét, farkát húzzák. Ő is odébbáll, és utána morogna, mert ismerem, de ettől még egy megbízható és kedves kutya.

Nem is értem, hogy miért kell a kicsiknek ilyeneket engedni.

Hiába hagyja az állat, én tanítottam a lányomnak, hogy csak akkor simogatjuk, ha Ő is szeretné, ha odébb megy, hagyjuk pihenni,alvás evés közben nem piszkáljuk (persze ilyenkor sem szólna semmit a kutya, volt, hogy a gyerek a jutalomfalatot szinte a szájából vette ki, hogy újra odaadhassa Neki. :D ) de úgy éreztem ezeket meg kell tanulnia, hogy a kutya is érezze, van saját szférája, amibe nem mászik bele állandóan valaki.

Természetesen a kicsim is esett már át a kutyán, lépett rá, okozott Neki véletlen fájdalmat, de semmi gond nem volt.

Mindenesetre én azt látom jónak, ha a gyerek mielőbb megtanulja mi JÓ a kutyának és csak azokat csinálja, na meg nem állandóan az a téma, hogy mit csináljunk az állattal és hova üljünk rá...

De ezt lehet csak én gondolom így....

2014. jan. 5. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
9 éves német juhi van bent, amikor akar, 8 tyúk pedig kint és nem vitázom senkivel a házammal kapcsolatban. 1 kicsi lányom van, életem egyik legjobb döntése volt, hogy ezt az öreg kutyust magunkhoz vettük.
2014. jan. 5. 13:32
 16/18 A kérdező kommentje:

Természetesen nem engedem hogy húzzák-nyúzzák a kutyát, de 1-1 ismerkedésnél néha előfordul. Persze ilyenkor szólok én is, hogy nem szabad és megfogom a kutyát is nehogy baj legyen. Persze a gyerekeket már tudatosan erre fogom nevelni, hogy mit szabad és mit nem, de egy olyan gyerek aki mondjuk először megy közel kutyához szerintem természetes hogy vannak ilyen bakik.

Mondjuk ha kerti sütögetés van általában mellettem fekszik vagy áll a kutyus, de minden ismerős gyerekének nem tilthatom meg hogy hozzá érjen :) Viszont ha látom hogy elege van a kutyának akkor beviszem a lakásba, tehát direkt nem frusztrálom. Mondjuk ha barátnőm jön a két kis ördög fiókájával akkor már rögtön zárom el a kutyát mert akárhogy rájuk van szólva magasról tesznek rá És ezt egy argentin doggal nem biztos hogy előnyös. De mondom az én gyerekeim már amugy is másképp lesznek szocializálva.

2014. jan. 5. 17:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Az óriás schnauzeres vagyok. Nyilván, nem szabad hagyni a gyerekeknek, hogy a kutya fején ugráljanak és idegroncsot csináljanak belőle. De ez egyrészt a felnőttek dolga, megtanítani a falka minden tagját arra, hogy hol a helye és mit szabad, mit nem szabad. Másrészt fajta-, és egyedfüggő is az idegrendszer milyensége - ezt a kutyát úgy választotta ki nekünk a tenyésztő a két egykorú alomból, hogy direkt egy türelmes, barátságos kölyök jöjjön kisgyerekek közé.

Nálunk a legfontosabb szabály az, hogy a kutya az utolsó a családi rangsorban, és ezt a legkisebb nem megfelelő megnyilvánulásakor azonnal tisztázzuk. Pl labdázás hevében nem figyelt maga mögé és fellökte a gyereket. Akkor azonnal vége a játéknak, és a kutyát pár percre kizárjuk a falkából. Magyarán mindig tudnia kell, hogy a gyerekre vigyáznia kell. Vagy egyetlen egyszer morrant rá valami miatt a gyerekre, na akkor is azonnal rászólás, kizárás. Cserébe rögtön az elején elmagyaráztuk a nagyobbiknak, hogy amikor a kutya alszik vagy eszik, olyankor nem piszkáljuk. Jó amúgy nézni őket ahogy együtt játszanak hárman, az hogy a másfél éves odaadja neki a csontot meg kiveszi a szájából egymás után százszor, és a 40 kilós kutya ezt egyáltalán nem veszi zokon, szerintem mindennél fontosabb. Az is természetes neki, hogy az ajtón előbb a gyerek megy ki, hiába lassabb nála és ő simán ki tudna slisszanni mellette. Amikor elege van belőlük, akkor elvonul, ha ezt nem teheti meg mert pl bent vagyunk a házban, akkor odaáll az ajtóhoz és kikéretőzik.

De ez már nem az eredeti kérdésre adott válasz, csak mivel felmerült itt az egyik válaszolóban, gondoltam leírom a véleményemet.

Kérdező, az argentin dog szimpi kutya, személyesen sajnos nem ismerek egyet sem, de nagyon tetszenek. :)

2014. jan. 5. 20:29
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat igyekszem majd hasznosítani, bár jól nevelt a kutyus de ez egy új helyzet lesz mindenkinek. Az argentin dog pedig szerintem a világ legaranyosabb "kis" kutyája. Nagy termete ellenére bújós és nagyon igényli is a társaságot, nem hiper érzékenyen viseli az egyedüllétet de muszáj keményen bánni vele mert nagyon az ember fejére tud nőni :) szó szerint is... És tényleg nagyon gyerekszerető, bár mozogni kell vele rendesen, de hát melyik vadász kutyával nem? :)
2014. jan. 5. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!