Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Állatok és gyerekek egy lakásban?

Állatok és gyerekek egy lakásban?

Figyelt kérdés

Ma volt meglátogatni unokatesóm a kisfiával és elég keményen beszólt, hogy a kutya és a macska is még mindig a lakásban vannak. A macska még sosem volt kint az udvaron, 100% szobacica, bár a nappalin és a konyhán kívül nincs beengedve sehova se. A kutya ugyan ez, csak nappaliba és konyhába jöhet be és bár van udvarunk, mégis legalább 2x egy nap kiviszem sétálni. Port törlök, porszívózok és fel mosok minimum mindennap, de mondjuk esős napon a kutyus miatt többször is. Unoka tesóm szerint még így sem egészséges a helyzet és kosz van nálunk...

Szerintetek igaza lehet és ki kellene tennem az állatokat a lakásból mire a picik megszületnek, 23 hetes kismama vagyok.

2014. jan. 4. 16:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igaza és ki ne tedd szegényeket.
2014. jan. 4. 16:50
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Amíg picik jobb lenne ha nem találkoznának. Kb fél évesen már meg lehet mutatni nekik a babát/babákat, de akkor még ne fogdossa az állatokat. Aztán kicsit később szépen lassan össze lehet szokatni őket.

Ha van udvar, miért nem engeditek ki szegény állatokat? Marhára uncsi lehet évekig csak két helyiségben élni. Próbáld már ki!

2014. jan. 4. 16:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy.

Lakásban lakunk, kutyával. El kellett volna passzolnom a baba miatt?

Rendet, tisztaságot kell tartani és ennyi. Azt is olvastam, hogy pl. kevésbé valószínű, hogy allergiás lesz később a gyerek, ha állat mellett "kezdi".

Az biztos, hogy a kutyaszőr "átmegy" az emberen, míg a macska szőr hajlamos betokosodni...tehát a cicával óvatosabban...Párod/kozmetikus rendszeresen jó alaposan kefélje ki az állatokat.

2014. jan. 4. 16:52
 4/18 A kérdező kommentje:
A kis cicának sajnos 12 hetes korában amputálni kellett az egyik hátsó lábát, a másik pedig rosszul forrt össze szegénynek, ezek miatt nem is szeret nagyon mászkálni, szegény csak sír ha kicsit többet kell mennie (mondjuk a kutya játszana vele), na ezért maradt ő szobacicus. A kutya pedig sokat van kint, de aludni bejár mindig. Akkor ebből nem lehet baj?
2014. jan. 4. 17:01
 5/18 anonim ***** válasza:
0%

Az állat tartásáról a lakásban eleve megvan a véleményem...de ez mindenki magánügye. Ha már a lakásban tartod őket, akkor azt mondom, hogy amíg a gyerek mindent a szájába vesz, ne nagyon hemperegjenek együtt. Ezt úgy értem, hogy kábé 6-10 hónapos koráig tényleg csak nagyon óvatosan érintkezzen a kutyával. Lehet itt most azzal jönni, hogy átmegy a kutyaszőr rajtunk, meg hogy nem lesz semmi baja, mert tiszta az állat. Annak azt mondanám, ha nem lesz semmi bajod, akkor egyél azt reggelire. Lehet, hogy nem lesz semmi baja a gyereknek, de attól még el kéne kerülni, hogy a szájába kerüljön. De tudom, hogy akik állatot tartanak a lakásban, egy részük rendszeresen kefézi az állatot és tudom, hogy ma már vannak olyan kefék, amikkel heti egyszer kell kefézni és nem hull a szőre. Na olyan kefét ajánlani mindenkinek. Ha olyannal kefézi, akkor tényleg mászhatnak együtt. De azért én a kutyanyállal is vigyáznék. Megint jön a duma, hogy a kutya szája tisztább, mint az emberé...attól még gusztustalan egymás nyálát enni, nem?

Nagyon jó dolog, ha kicsi korban már megismerkedik az állatokkal, hogy hogy kell velük bánni, az se baj, ha csecsemő kortól kezdve (mondjuk én speckó nem hoztam volna össze egy randit egy kutyával se a lányom 6-12 hónapos koráig. ) De nagyon oda kell figyelni, hogy a kutya körüli higiéniát is megtanulja. Kutyázás után kézmosás, meg hasonlók.

2014. jan. 4. 17:10
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs igaza! Ha gyakran takarítasz (márpedig mivel minden nap csinálod, így elég gyakori) és ha rendszeresen kapják az oltást/féreghajtót akkor az égvilágon semmi probléma nem lehet, sőt, csak erősödik az immunrendszere és felelősséget tanul! :) Védőnőként kifejezetten támogatom, ha állat van a gyerekek mellett! Nekünk törpenyuszink van lakásban, ha itthon vagyunk, kinn van velünk, és semmi pénzért nem vagyunk hajlandóak kirakni kertbe, ha majd jön a baba!
2014. jan. 4. 17:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyik barátnőméknél 3 kutya van a házban. Van nekik udvar is de hol itt hol ott vannak a kutyák. A kisfia 2 éves és együtt nőtt fel a kutyákkal semmi baja sincs a gyereknek a kutyák nagyon vigyáznak rá padig nem pici kutyák (staffik) A gyerek velünk tanult meg mászni és járni is mert mindig ment a kutyák után. Nálunk is van kutya a házban és az udvaron is igaz nekünk még nincs baba, de a kutya tudja hogy mint lehet és mint nem. A szobákba padlószőnyeg van és tudja hogy nem mehet be csak ahol kő van ott mászkálhat.
2014. jan. 4. 17:23
 8/18 A kérdező kommentje:

A macskát mindennap fésüljük, bár már csak a férjem mióta terhes vagyok, tehát szerintem ők okés akkor :)

A kutya pedig havonta kozmetikushoz van cipelve, mert pici a szőre és trimmelni kell neki (azt hiszem így mondják vagy valami hasonló) meg ő meg is fürdeti rendesen. Sokáig biztos hogy nem fogom a picikhez engedni, mert elég nagy testű.

Köszönöm hogy megnyugtattatok, van enélkül is elég bajom :)

2014. jan. 4. 17:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem is támadtak már be ezzel,hogy akkor ugye most elküldöm a kertböl a kutyát...fennakadt a szemem..mi van ? a kertből ,miért? Hát mert káros a babára...Jézusom,ha az lenne akkor én sem élnék,mert én is úgy nőttem fel,hogy kutya volt körülöttem.Jó,persze nem azt mondom,hogy amint megszületik leteszem,hogy játszanak egyet ..és közös tálból sem fognak enni( remélem) de nem fogok szívrohamot kapni ha a kutya ad egy puszit véletlenül vagy fordítva... ennyi erővel akkor játszótérre sem vihetem a gyereket,ki tudja mi van abban a homokozóban.
2014. jan. 4. 17:41
 10/18 anonim ***** válasza:
54%

nekem is van egy német juhász keverékem lakásban, de a hálóba, gyerekszobába és a konyhába nem jöhet be.

Féreghajtva van rendszeresen és sűrűn fürdetem.

MINDEN séta után megáll az ajtóban, megtanulta, h megvárja a lábtörlést és utána mehet. :)

DE ha kertem lenne, inkább kint tartanám, főleg ha a Tiéd is nagy testű.

Napi 2x és éjjelre beengeded aludni, pihenni és akkor töröld is meg a lábát.

Így nem egész nap ott hullajtja a szőrét és lesz egy kis nyugid ha a kicsi majd mászkál. Nagyon kell figyelni rájuk majd, hogy ne okozzanak egymásnak fájdalmat az elején.

A lányom már másfél éves múlt és olyan ügyesen tudja, hog nem húzzuk a szőrét, nem lépünk rá, kikerüli, de a kutya is helyet ad Neki ha látja felé megy. Szépen simogatja és nem nyúl hozzá ha eszik, alszik, vagy mérges egy másik kutyára. Hamar megtanulta mit szeret a kutya és csak azokat csinálja. olyan édesek, de mégis figyelni kell, ne essen rá a lányom, vagy véletlen se lépjen pl rá, stb.

Amíg pici volt nehezebb volt, mert mászott és hiába takarítok én is minden nap, szöszök voltak a gyerek kezén... :(

Olyan ideges voltam, de nem lett semmi baj,. sokszor kezet töröltem Neki, vagy lemostam és nem volt mindig egész nap ott ahol a kutya. sokat volt a gyerekszobában, hálónkban.

Tehát én elkezdeném kiszoktatni a kutyát és éjjelre meg ha nagyon akar beengedném, de semmiképp sem egész napra.

Találja fel magát. Kutya.. ugasson, ásson, nézelődjön, stb. :)

2014. jan. 4. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!