Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Havi 300ezer nettó bevétel...

Havi 300ezer nettó bevétel mellett 3 gyerek? Kevés ez a pénz?

Figyelt kérdés
Hitel+rezsi 100ezer.
2014. jan. 2. 21:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
60%
Nos mi is minőségi ételeket veszünk,rezsit rendesen fizetjük,új ruhákat veszünk,van kocsink,nem szűkölködünk 240ezres bevétellel 3 főre,ezért sem értem akinek egy 100assal több van,és már se hitelt sem rezsit nem kell ennyiből fizetnie mire költi?
2014. jan. 3. 18:26
 22/26 A kérdező kommentje:

Mi is minőségi kaját eszünk, sőt a legminőségibbet, ha lehet ilyen buta szót használni. Hisz itthon termesztjük meg a zöldséget-gyümölcsöt és itthon neveljük a fagyasztóba való husit is. Nincs vegyszer és nincs tápos-antibiotikumos baromfi -sertés. Persze ez is pénzbe kerül, nem olcsóbb, mint megvenni. Csak a minőségi célzásra reagáltam.

Abban biztos vagyok, hogy a kezdetek nem lennének nehezebbek, hisz amennyivel több családi pótlékot kapnék az futja a baba igényeit. Ruháink mindkét nemből maradtak:) Inkább a későbbiekre gondolok. Valószínű az egy főre jutó kaja olcsóbb lenne a jelenlegi szabályozások szerint a sulikban. Azt hiszem a nagycsaládosok féláron kapják. CSak épp a nagykorban lévő kirándulások, ruházkodás, különféle igények miatt félek. De addig ugye annyi minden történhet. Az a baja lehet a bevételünk akkor a fele, de lehet épp a háromszorosa.

Nemtudom, tényleg mindenki máshogy él, máshogy ossza be a pénzét, már a válaszokból is kitűnik. Egyenlőre nekem ez a nagy akadály, a bizonytalanság. De a szívem nagyon vágyik még babára.

2014. jan. 3. 19:02
 23/26 anonim ***** válasza:
Akkor várjatok párévet aztán kiderül hátha jobb lesz.
2014. jan. 3. 22:41
 24/26 anonim ***** válasza:

Tényleg nehéz,mert nem lehet előre látni,hogy mi lesz pár év múlva....az viszont biztos,hogy 3 gyerek után sok a kedvezmény(belépők,kaja,ingyen tanköny,stb).

Nekünk is kettő van és nagyon szeretnénk 3. babát...és nem állunk még úgy mint ti,de hála Istennek van előrelépési lehetőség!

2014. jan. 4. 10:57
 25/26 A kérdező kommentje:
Párévet már nem tudunk várni, kifutok az időből. Olyan képlékeny ez az egész. De az is lehet, már nem is tudnék teherbe esni, régen is szültem, 30 fölött is vagyok. Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 4. 12:15
 26/26 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem ez az egész úgy van,hogyha bevállalja az ember(mármint a babát) akkor úgyis megoldja a nehézségeket és nem agyal olyanon,hogy nem kellett volna szülni,hiszen a nehézségek ellenére nagyon sok örömet adnak a gyerekek.

Viszont ha nem szül,akkor azt később nagyon meg tudja bánni,mikor már késő....

Ezzel nem azt mondom,hogy ész nélkül kell gyereket vállalni,de ebben a konkrét esetben a 3.baba abszolút nem lenne felelőtlenség!

2014. jan. 4. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!