Havi 300ezer nettó bevétel mellett 3 gyerek? Kevés ez a pénz?
Nem,ez nekem is nagyon komoly, 300-350 ezerből nem lehet kijönni 1 gyerekkel???és nem éltek nagy lábon??
amúgy meg kérdező,ha tudod te is a választ miért kérdezed?ez annyira változó mindenkinél...szerintem pedig ki lehetne jönni!
5ös
ha nekem hitel+ rezsi után 300-350 maradna akkor 4 gyerekünk lenne
Én a mi pénzünket nagyon határesetnek érzem, hisz nem tudunk félretenni. Biztos átcsoportosítással mehetne a dolog és tudom ennek töredékéből is megvoltunk 2 gyerekkel 2 éve.
Csak mégis bizonytalan vagyok.
Hat mi is ennyibol gazdalkodunk egy gyerekkel (masik a pociban). Es mi is alig jovunk ki. A lakasra plusz egyeb szamlakra lejon 120 ezer es a maradek igy is kb csak arra eleg hogy egyunk. Egy ruhat nem tudtam venni magamnak jo par éve.
De van aki siman kijon ennyibol tobb gyerekkel is. Anyam pl. igazi muvesz volt, egyedul eltartott engem es hugomat jo sokaig kb. 120 ezer forintbol. Ebbol lejott a lakas, rezsi es hitelkoltsege. Mai napig fogalmam sincs hogy ezt hogy csinalta.
Szoval szerintem ha akarjatok eleg lesz ennyi :-)
Jaj ez a kijön nem jön ki is megítélés/őszinteség kérdése.
Barátnőméknél múlt hónapban voltam baba látogatón, szerinte is mindene megvan a gyereknek ami kell a fűtetlen lakásban is mert a szomszédtól úgyis átjön a meleg. Nem tudtam eldönteni, hogy most magának hazudik vagy engem győzköd, hogy nem is fagyok mindjárt meg csak úgy érzem.
Tehát havi 200 maradna 5 emberre, vagyis 40e/fő.
Nekünk kevés lenne, de ez természetesen sok mindentől függ.
Mi szeretjük a jó minőségű, egészséges ételeket, a minőségi ruházatot és használati cikkeket, ill. a rendszeres kikapcsolódást, de ezek sajnos legtöbbször nem olcsók, sőt! Fontos számunkra a változatos családi program is, ami 5 főre már elég húzós tud lenni (jegyek, belépők, nyaralás, enni-innivaló stb).
Persze tudom, lehet élni ezek nélkül is...
Csak úgy hirtelen összeszámoltam és 20-20e simán elmegy a gyerekeim rendszeres kiadásaira (étkezés, edzés, különórák, osztálypénz stb).
Nekünk ugyancsak elmegy 20-20e a saját dolgainkra, tehát ez már 80e Ft és még nem vettünk itthonra semmit!
Úgyhogy én nem erőltetném a 3. gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!