Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szilveszter egy 8 hónapossal?...

Szilveszter egy 8 hónapossal? Csak nekem nem fér bele így?

Figyelt kérdés

Először megállapodtunk, hogy semmi felhajtást nem csinálunk, ez az év most erről szól, igazán kihagyhatunk egy szilvesztert. Aztán beszélt pár baráttal a férjem és megjött a férjem kedve a bulizáshoz.

Egyik variáció szerint hozzánk jön 5-6 ember. Én elleneztem mondván azt azért nem várhatjuk a társaságtól, hogy csendben beszélgessenek egész éjjel és egy hangos szó ne essen. Ráadásul vannak dohányosok, szivarosok is, ki van zárva hogy szivarozzanak a lakásunkba.

Másik variáció, hogy mi megyünk a barátokhoz, de ott ugyanez a helyzet. Ráadásul még csak rájuk sem szólhatok ha túl hangosak. És nyugodtan szivaroznának egy lakásban a babával! Ráadásul idegen hely a babának, egész éjjel pattoghatnék hozzá és gyakorlatilag egy zárt szobában a sötétben szilvesztereznék, ahogy a babámat nyugtatom.

Csak én vagyok ilyen anyatigris, vagy szerintetek is kihagyható egy szilveszter a baba miatt.

A páromat természetesen elengedtem szilveszterezni, de nagyon nem akar nélkülem menni. Miért nem lehet megérteni, hogy most az egyszer kihagyom a szilvesztert? Inkább a babánkkal vagyok otthon és megnézek egy jó filmet.

2013. dec. 31. 15:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk is jönnek a barátok, a 6 hónapos baba mellé. Kaja kész, el van pakolva, meg van terítve.

A kicsit a szobájában lefektetem, ha eljön az ideje, mi a nagyszobában beszélgetünk, társasozunk, iszogatunk.

Cigizni nálunk a baba előtt sem lehetett, eddig is gond nélkül kimentek az erkélyre, most is így lesz.

BÚÉK!

2013. dec. 31. 17:16
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem vigyáznak rá a nagyszülők, vagy babyszitter?
2013. dec. 31. 17:43
 13/19 anonim ***** válasza:
23%
Most komolyan mindenkinek ilyen jól alvó babája van?Nem hiszem el hogy egész éjjel nem ébred semmire,gondolom nem minden nap van ilyen helyzetben hogy zajonganak amikor alszik. Mi van akkor ha mégis megébred hogy altatod vissza a zajban? Hogy tudjátok elengedni magatokat? Mi tavaly elmentünk és mamánál aludt,eszem ágába nem volt oda hívni senkit meg elmenni vele. De egyébként nem mennék olyan helyre bulizni ahol baba van és aludna. Nekünk és a barátainknak se jut ilyen az eszébe!
2013. dec. 31. 17:47
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mikor 3 hónapos volt a fiam, mi egy kisebb társasággal szilveszterértünk itthon. Mondjuk nálunk nincs bagózás a lakásban. És viszonylag takarekon volt a hangerő is. Semmi gond nem volt. Szerintem kicsit túlkomplikálod ezt a dolgot. Kis hangzavar általában nem zavarja a gyerekeket, nem kell mindig suttogni meg labujjhegyen járni ha alszanak . Meg a máshol alvás sem, bár attól függ, hogyan szoktattatok eddig, szerintem nem árt, ha szokja az idegen helyeket is. A bagó természetesen nálam is tiltolistas.
2013. dec. 31. 18:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk jöttek(és fél órán belül)és jönnek.Tavaly szilveszterkor a nagyobb 4 éves, a pici 3 hónapos volt.Semmi gond nem volt ebből.Hagytuk,hogy addig legyen fent a nagyobb,amíg csak akar.A picit a megszokott ritmusa szerint fektettem-etettem.Idén már a kicsi is 15 hónapos "nagy" lány lett.Mindketten nagyon várják a vendégeket(4-en jönnek).Idén már a pici is addig "bulizik",amíg ki nem dől.Miután lefektetem őket,mi még beszélgetünk,iszogatunk,eszegetünk.Én lazán fogom fel.Boldog Új Évet Kívánok MINDENKINEK!2 fiú+15 hónapos csajszi anyukája
2013. dec. 31. 18:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Amíg picik (pár hónapos) voltak a gyerekek, azt szerettem jobban ha hozzánk jönnek a barátok. Kimozdulni, főleg sokáig idegen helyre nem vittem volna. Így megmaradt itthon az esti rutin, fürdés, vacsi, alvás. Utána aludt a szobájában, mi a nappaliban beszélgettünk, társasoztunk. Cigizni, szivarozni ki lehet menni. Mi amúgy sem dohányzunk, így elvárom hogy más se tegye a mi lakásunkban. Ez a gyerekek előtt is így volt. Ha a baba felébred bemész hozzá, addig apuka állja a sarat a vendégekkel.
2013. dec. 31. 18:12
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem mit problémázol egyik válaszoló,nem kell túlgörcsölni simán meg lehet oldani mindent.
2013. dec. 31. 18:24
 18/19 anonim ***** válasza:
25%
Minden évben van szilveszter mit kell ebből felhajtás csinálni,mintha belehalnátok egy nyugis szilveszterbe. Ez nem anyatigris kategória ez normális felnőtt viselkedés.
2013. dec. 31. 18:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Végül úgy oldottuk meg, hogy én maradok itthon, a babával, a párom meg addig marad ameddig akar. Azt mondta még éjfél előtt hazajön, de majd meglátja, milyen lesz a hangulat.

Meg lehetett volna oldani persze, jöhettek volna, akár mi is mehettünk volna. Egyszerűen csak nem volt kedvem rángatni a gyereket. Én hulla fáradt vagyok, sem készülni, sem bulizni nem volt hangulatom. Ahogy előttem írták, már sokszor buliztam végig a szilveszter, egy nyugis simán belefér. Járunk el itthonról eleget, csak most pont nem így jött ki a lépés.

Úgyhogy bevackoltam magam, lassan alszik a baba is a karomban, beraktam egy jó filmet és lazulok, nekem ez is tökéletes kikapcsolódás.

(Nagyszülőkből csak anyós van a közelben, de tőle jelenleg fél a babánk, úgyhogy egyenlőre szóba sem jöhet ilyen téren, talán majd jövőre.)

Köszi a válaszokat, BUÉK Mindenkinek!

2013. dec. 31. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!