Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akiknek...

Vannak itt olyanok, akiknek sikerült helyrehozni egy már végleg elromlottnak tűnő kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Természetesen olyanokra gondolok, akiknek már van - vannak gyermekeik , s a gyermekvállalás után távolodtak el egymástól, ám mégis sikerült egyben tartani a csládod. Sikertörténetek érdekelnének, ill. hogy hogyen csináltátok, és honnan sikerült visszahozni a már menthetetlennek tűnőt?
2013. dec. 19. 12:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Miután megszületett a gyermekünk folyamatosan romlott a kapcsolatunk, nagyon sokat vitáztunk, de a részletekbe most nem mennék bele. Kb 1 év kellett ahhoz, hogy elérjünk egy olyan szinten, ami majdnem olyan jó, mint régen. Ehhez mindkettőnk részéről sok-sok türelemre, megértésre, és nagy beszélgetésekre (sokszor veszekedésekre) volt szükségünk. De őszintén szólva, most hiába jó a kapcsolatunk, mégis úgy érzem, hogy csak egy ketyegő bomba, ami csak egy rossz szó után már robbanna. Azt hiszem talán megbocsátani kell megtanulni igazán, de nem mindegy, hogy egy milyen ember van melletted, megéri-e küzdeni érte. Az én férjem sok hibája ellenére egy nagyon jó ember, érte megérte, de még nem tudtam annyira megbocsátani, hogy biztonságosnak érezzem a kapcsolatunkat. Persze itt nem más nőről volt szó, azt már nem akarnám megmenteni.
2013. dec. 19. 13:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, én sem a "harmadik fél belépett" esetekre gondoltam elsősorban, hanem ahol valahogy nem működtek a dolgok a baba érkezése után... én sokszor azt éreztem teljesen jól működünk anya-apaként , de a férfi-nő kapcsolat viszont leépült ( és nem a szexre gondolok elsősorban) , mintha totál nem egymáshoz valók lennénk lennénk, eltűnt az az énünk aki volt, valahogy elfoglalta ahelyét apa és anya...
2013. dec. 19. 13:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi 12 év után szakítottunk a férjemmel. 2 gyerek van, egy a közös. Eltávolodtunk a kicsi születése után. Boldogtalanok voltunk egymás mellett, üres volt az életünk. Nem voltak nagy veszekedések, inkább már nem érdekelt a másik. 4 hónapig külön éltünk, válást fontolgattuk. Nagyon megviselt mindkettőnket a szakítás, rájöttünk, hogy mégis szeretjük egymást és nem akarjuk elveszíteni a másikat. A külön töltött idő alatt, ami az első pár hónapban keserűséggel volt teli a másik iránt, nagyon átértékeltünk, átgondoltunk mindent. Aztán egy idő után elkezdtünk beszélgetni. Kettőnkről, hogy mit rontottunk el. Sokat beszélgettünk, elkezdtünk szinte barátok lenni ismét, aztán megint előjött a vonzalom, és összejöttünk újra. Ez több mint egy éve volt.

Mikor újra összeköltöztünk, sokáig fura volt és újra össze kellett csiszolódni, új szabályokat kialakítani. Mióta összerázódtunk ismét, azóta nagyon jó együtt, boldogok vagyunk, jó, hogy máshogy élünk már. Nagyon szeretjük egymást. Ez az egész még inkább összekovácsolt minket.

2013. dec. 19. 13:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy vannak akik megpróbálják, és sikerül! - és remélhetőleg hosszú időre szól! Mi azt hiszem nem rég lendültünk át a mélyponton, most építgetjük újra azt, amit veszni hagytunk, mert tisztába vagyok vele, hogy mi vagyunk a hibásak, és ennek ellenére, hogy tudjuk mit rontottunk el is nehéz, és olyan törékeny még minden...
2013. dec. 19. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi 10éve vagyunk együtt a párommal. A kisfiam születése előtt is úgy szerettük egymást mint az első nap. Aztán onnantól mintha elvágták volna az egészet, nagy törés volt. Van egy nagyon jó kineziológus ismerősöm hozzá mentem el egyéb ok miatt de erre is kitértünk úgy érzem nekem ő segített. Most lesz 2éves a gyerek most már alakul valami.
2013. dec. 19. 13:42
 6/7 A kérdező kommentje:
hmmmm.... annyira fura ez, miért van, hogy választunk valakit, akikben biztosak vagyunk, megkapjuk a legnagyobb ajándékot, amit az élet adhat, és utána jön a fekete leves...??? én pl. sokszor megkaptam, hogy én választottam, miért szültem gyereket neki, stb... de hát ha egyszer tényleg biztosan őt akartam, és a mai napig ezt mondom, hogy jól választottam?!
2013. dec. 19. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos jól választottál. Egy gyerek érkezésével az élet fenekestül felfordul sose lesz olyan már mint előtte. Ehhez hozzá kell szokni meg kell emészteni hogy bizonyos dolgot nem tudunk megtenni egy ideig. És ez nehéz. Pláne ha a környékeden se volt előtte kisbaba és nem igazán tudod mivel is jár pontosan. (én igy voltam)
2013. dec. 19. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!