Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a Tesóm és Párom Gyerekeitő...

Ha a Tesóm és Párom Gyerekeitől elolvadok, akkor az anyaságban is ilyen leszek?

Figyelt kérdés

Én mindig azt gondoltam,hogy nem vagyok lágyszívű a gyerekekkel kapcsolatban sem.Idegen gyerekeknél még mindig nem hat meg például ha sírnak,ha egyszer tudom,hogy mit kell tennem/tenni az adott helyzetben.

Páromnak is vannak Gyerekei,de esetükben eleve engedékenyek voltunk mindig,hisz alig vannak itt,akkor meg had élvezzék.

Szóval eddig nem igazán kerültem olyan hosszabb szituációba,mint tegnap este:

Tesóm Gyerekeire vigyáztam és észrevettem,hogy SZINTE bármit megengedtem.Ha már görbül a kis szájuk szakad meg a szívem.Mondjuk a konkrét hisztire,továbbra is immunis voltam,mert volt olyan is,az nem hat meg illetve tudom hogy az hiszti és megfelelően kezelem.

Mondok egy példát is,ami elgondolkodtatott:

Kislánynak (2,5 éves),hagytam,hogy lekenegessen hintőporral.Azt hiszem kozmetikusosat játszottunk.Dehát jól elvolt ezzel egy darabig!:) Nagyon édes volt. Én azt gondolom miért ne hagyhattam volna? Csak ma amikor sztoriztam a Nagymamámnak (75 éves) a Dédunokáiról,ezt is meséltem,erre Ő meg elkezdett azzal jönni,hogy ezt nem szabadott volna mert a hintőpor nem játék meg miért hagytam meg majd szerinte engedékeny leszek meg ilyenek....Ezen a "hintőpor nem játék" szövegen úgy kiakadtam,mondtam,hogy ez akkora baromság! Nem?

Én egyébként éreztem,amikor hintőporoztunk,hogy más már esetleg rögtön kivette volna a Kislány kezéből az anyagot.Én meg hagytam vagy fél órát ezt az egészet,hisz jól elvoltunk,aztán persze mondtam,hogy elég volt és elvettem.De ez a viselkedés amit itt ebben a példában láthattok tényleg arra utal,hogy pipogya vagyok ebben a tekintetben? Szerintem/remélem nem. Köszi!:)

2013. dec. 1. 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más, ha más gyerekeivel foglalkozol és teljesen más, ha saját gyerekeid lesznek.

Legfőképpen, mert a más gyerekeinek nem te vagy a szülője, csak egy bizonyos időt töltesz velük, nem szinte az egész napot és más gyerekeit nem neked kell nevelni, példát mutatni nekik, tanítgatni, szeretgetni, mint ahogyan majd a tiédet.

Szóval ha majd egyszer lesz sajátod, akkor majd rájössz, hogy mennyire más lesz minden.:)

2013. dec. 1. 11:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Épp ezt is mondtam Nagyanyámnak.Azt nem tudom milyen,de elképzeléseimben úgy szerepel,ahogy írod is,hogy az "teljesen más". Úgy már félszavakból is megért egy gyerek szerintem utasításokat,vagy akár nézésből is megállapítja,mi a dörgés.Plusz tény,hogy nem nevelési,hanem felvigyázási szerepben működtem,de mellékesen megjegyzem,hogy mérget veszek rá,hogy egy sajátnak is engedtem volna,hogy így játsszunk,mert ebben továbbra sem látok kivetnivalót.
2013. dec. 1. 12:07
 3/8 anonim ***** válasza:
És természetesen lesznek majd elveid a saját gyerkőc megszületése előtt, hogy ezt vagy azt majd így meg úgy csinálod és amikor már ott leszel, a saját gyerkőcöddel, akkor pont nem úgy fogod csinálni, mint ahogyan előre eltervezted.:)
2013. dec. 1. 12:10
 4/8 A kérdező kommentje:
3-ra:De miért?:) Én most pont ettől ijedtem meg,hogy igenis vannak konkrét elképzeléseim,de aztán mi lesz ha az esetlegesen kialakuló vajszívem majd keresztül húz mindent?
2013. dec. 1. 12:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert más látni és más lakni.:)

Más látni valamit egy adott szituációban, más elképzeléssel lenni valami iránt, amit még sosem tapasztaltunk meg. És ha majd egyszer odakerülünk, akkor majd rájövünk, hogy nem biztos, hogy tényleg az a jó, amit akkor elképzeltünk. Nem biztos, hogy az fog beválni. Mert a gyerek adottsága, természete, a saját természetem, gondolkodásom majd másra sarkall.

Ez egy olyan dolog, hogy pl. nem fogom elkapatni, nem fog a gyerek kézbe lenni, ha sír, majd leteszem a kiságyba, melléülök és dúdolok neki. Aztán majd megszületik a gyerek, te hullafáradt vagy és hiába teszed a kiságyba és dúdolászol neki, akkor sem nyugszik meg, csak ha mondjuk felveszed és a kezedbe meg majd pár perc alatt megnyugszik. Míg a kiságyban meg órákig sírna. Mondjuk ez egy sarkított példa, de mondjuk egy ilyen helyzet simán kialakulhat.

2013. dec. 1. 12:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Persze,ezt alá is írom.Nem az ilyen részletekbe menő dolgokra gondoltam,amit majd tényleg a gyakorlat hoz magával (ezeket szerintem fölösleges is eltervezni,illetve az nem csalódás,ha egy ilyen elgondolás aztán nem működik),hanem a nagyobb kaliberű nevelési kérdésekre gondoltam.Hogy azt azért javarészt remélem csak tudja követni az ember.Magamban csalódnék,ha nem így lenne.
2013. dec. 1. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:

A sajátjának az ember mindig több mindent megenged mint másokénak pl. tesó gyerekének..legalábbis szerintem. És tapasztalat! :)

Ebben a hintőporos dologan nincs szerintem semmi rossz. Gondolom nem heti alkalommal szór ki a kislány egy dobozzal, szóval nem olyan hatalmas összeg ami miatt ki kellene akadni.

Ha meg nem az anyuci koromfekete ünneplőruhájár szórja ki felesleges elvenni tőle :D Sokan azt mondják, hogy így lesznek elkényeztetve a gyerekek. Szerintem meg nem.

Ha mindent megkap amit kiejt a száján, úgy van nevelve hogy ő bizony tökéletes kisgyerek, neki mindent szabad és ha már rászól valaki dőljön össze a világ, akkor van baj..:)

2013. dec. 1. 13:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Az "marha jó" lesz ha ennél is vajszívűbb leszek majd!:) Na majd meglátjuk,csak meglepődtem (már nem először),ezen a "szívösszeszorulási" érzésen.Én azt hittem "keményebb" vagyok.:)

Nagyon szépen köszönöm,hogy írtatok!:)

2013. dec. 1. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!