Ha a Tesóm és Párom Gyerekeitől elolvadok, akkor az anyaságban is ilyen leszek?
Én mindig azt gondoltam,hogy nem vagyok lágyszívű a gyerekekkel kapcsolatban sem.Idegen gyerekeknél még mindig nem hat meg például ha sírnak,ha egyszer tudom,hogy mit kell tennem/tenni az adott helyzetben.
Páromnak is vannak Gyerekei,de esetükben eleve engedékenyek voltunk mindig,hisz alig vannak itt,akkor meg had élvezzék.
Szóval eddig nem igazán kerültem olyan hosszabb szituációba,mint tegnap este:
Tesóm Gyerekeire vigyáztam és észrevettem,hogy SZINTE bármit megengedtem.Ha már görbül a kis szájuk szakad meg a szívem.Mondjuk a konkrét hisztire,továbbra is immunis voltam,mert volt olyan is,az nem hat meg illetve tudom hogy az hiszti és megfelelően kezelem.
Mondok egy példát is,ami elgondolkodtatott:
Kislánynak (2,5 éves),hagytam,hogy lekenegessen hintőporral.Azt hiszem kozmetikusosat játszottunk.Dehát jól elvolt ezzel egy darabig!:) Nagyon édes volt. Én azt gondolom miért ne hagyhattam volna? Csak ma amikor sztoriztam a Nagymamámnak (75 éves) a Dédunokáiról,ezt is meséltem,erre Ő meg elkezdett azzal jönni,hogy ezt nem szabadott volna mert a hintőpor nem játék meg miért hagytam meg majd szerinte engedékeny leszek meg ilyenek....Ezen a "hintőpor nem játék" szövegen úgy kiakadtam,mondtam,hogy ez akkora baromság! Nem?
Én egyébként éreztem,amikor hintőporoztunk,hogy más már esetleg rögtön kivette volna a Kislány kezéből az anyagot.Én meg hagytam vagy fél órát ezt az egészet,hisz jól elvoltunk,aztán persze mondtam,hogy elég volt és elvettem.De ez a viselkedés amit itt ebben a példában láthattok tényleg arra utal,hogy pipogya vagyok ebben a tekintetben? Szerintem/remélem nem. Köszi!:)
Teljesen más, ha más gyerekeivel foglalkozol és teljesen más, ha saját gyerekeid lesznek.
Legfőképpen, mert a más gyerekeinek nem te vagy a szülője, csak egy bizonyos időt töltesz velük, nem szinte az egész napot és más gyerekeit nem neked kell nevelni, példát mutatni nekik, tanítgatni, szeretgetni, mint ahogyan majd a tiédet.
Szóval ha majd egyszer lesz sajátod, akkor majd rájössz, hogy mennyire más lesz minden.:)
Mert más látni és más lakni.:)
Más látni valamit egy adott szituációban, más elképzeléssel lenni valami iránt, amit még sosem tapasztaltunk meg. És ha majd egyszer odakerülünk, akkor majd rájövünk, hogy nem biztos, hogy tényleg az a jó, amit akkor elképzeltünk. Nem biztos, hogy az fog beválni. Mert a gyerek adottsága, természete, a saját természetem, gondolkodásom majd másra sarkall.
Ez egy olyan dolog, hogy pl. nem fogom elkapatni, nem fog a gyerek kézbe lenni, ha sír, majd leteszem a kiságyba, melléülök és dúdolok neki. Aztán majd megszületik a gyerek, te hullafáradt vagy és hiába teszed a kiságyba és dúdolászol neki, akkor sem nyugszik meg, csak ha mondjuk felveszed és a kezedbe meg majd pár perc alatt megnyugszik. Míg a kiságyban meg órákig sírna. Mondjuk ez egy sarkított példa, de mondjuk egy ilyen helyzet simán kialakulhat.
A sajátjának az ember mindig több mindent megenged mint másokénak pl. tesó gyerekének..legalábbis szerintem. És tapasztalat! :)
Ebben a hintőporos dologan nincs szerintem semmi rossz. Gondolom nem heti alkalommal szór ki a kislány egy dobozzal, szóval nem olyan hatalmas összeg ami miatt ki kellene akadni.
Ha meg nem az anyuci koromfekete ünneplőruhájár szórja ki felesleges elvenni tőle :D Sokan azt mondják, hogy így lesznek elkényeztetve a gyerekek. Szerintem meg nem.
Ha mindent megkap amit kiejt a száján, úgy van nevelve hogy ő bizony tökéletes kisgyerek, neki mindent szabad és ha már rászól valaki dőljön össze a világ, akkor van baj..:)
Az "marha jó" lesz ha ennél is vajszívűbb leszek majd!:) Na majd meglátjuk,csak meglepődtem (már nem először),ezen a "szívösszeszorulási" érzésen.Én azt hittem "keményebb" vagyok.:)
Nagyon szépen köszönöm,hogy írtatok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!