Brownie recept: nem szabad teljesen átsütni a tésztát. Adhatok a 1,5 évesemnek? Tojás van benne. Vagy azért az megsül annyira?
Most erre mit válaszoljak?
Nyírfacukor (ismered?) és nem fél kilót akarok megetetni vele.
Nem az első vagyok, de ismerem a nyírfacukrot. 1,5 évesnek kimondottan nem ajánlott.
És hogy a kérdésre válaszoljak, félig nyers tésztát sem kaphat 1,5 éves gyerek.
"Ha a baba hat hónapos kortól szintén fogyaszt egy kevés nyírfacukrot, nagyban megnöveli az esélyét, hogy erős és ellenálló fogai fejlődjenek ki.
Egyes tanulmányok szerint a 6 és 15 hónapos kor között, folyékony formában adagolt nyírfacukor megelőzheti a kora-gyermekkori fogszuvasodást. Javasolt, hogy ez a mennyiség eleinte ne haladja meg a néhány grammot (körülbelül napi hat gramm nyírfacukor fogyasztása ajánlott, három adagra osztva).
A korai fogszuvasodás megakadályozása és megelőzése számos szempontból kiemelkedően fontos a kisgyermek általános egészsége miatt. A korai fogszuvasodástól szenvedő gyermek hajlamos visszamaradni a fejlődésben, nem eszik, nem alszik jól, és ez negatív hatással van a mindennapi tanulási, valamint fejlődési képességére is.
Szintén a fent említett tanulmány mutatta ki, hogy azoknál a gyerekeknél, akik hagyományos cukor helyett nyírfacukrot fogyasztottak, 76%-ban teljesen egészségesek maradtak a fogai. Összehasonlítva egy hagyományos cukrot fogyasztó csoporttal, ugyanez az érték csupán 48% volt."
Köszönöm a válaszokat.
Nyírfacukrot én sem adnék. Nincs bajom a cukorral, ha megeszik mondjuk egy szelet süteményt, akkor az nem fog ártani, a hangsúly a mértéken van.
Félig átsült tésztát viszont nem adnék.
hmm...vajon mennyit ehet egy ilyen picike egy sütiből??hát biztos nem a fél tepsit:) szóval én adnék a browninak abból a részéből,ami jól átsült!Baja biztos nem lesz(de amúgy szerintem a folyós résztől se lenne)
off:amúgy miért nem jó a nyírfacukor gyereknek?én mondjuk még soha nem használtam,nem vagyok cukor ellenes,csak érdekel...
Endokrinológus javaslata alapján 1 éves kora óta kap a lányom nyírfacukorral készült ételeket, mert mi is azzal készítünk mindent. Egy éves kor előtt nem javasolt fogyasztási célból, (legszuperebb babafogkrémnek mondott Nenedent is xilitet tartalmaz a fogszuvasodás megelőzésére!) úgyhogy amiatt nyugodtan...
De én sem adnék félig sült dolgot...az ördög nem alszik...
Köszönöm a válaszokat!
(Még mielőtt vki megszólna: én vagy zöld kezet nyomok, vagy semmit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!