Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Közalkalmazott vagyok. Gyes...

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertől töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 17:15
 1/3 anonim ***** válasza:

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerű pihenni, de az meglesz, nem?

ha nem jelented be most és február 1től elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejű szerződésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott.

ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az ő helyébe... hogy korrekt?

2013. nov. 24. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértőtől is.

De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy.

Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettől még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszűnik a védettséged akkor rúgnak ki.

Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád.

Én köztisztviselő vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegű háttérrel, mint a tied).

De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.

2013. nov. 25. 14:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Neked!
2013. nov. 26. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!