Mit szoltok ehhez? Most olvastam.
Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási
bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs
egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket.
- Rendben, mit szeretne tőlem? - Azt szeretném, hogy szakítsa meg a
terhességemet, nagyon számítok Önre. Az orvos gondolkodóba esik, majd így
szól:
- Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes.
A nő elmosolyodott, gondolván a doki megértette, mit szeretne. Az orvos
folytatta:
- Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit
pihenni, mielőtt a másik megszületik.
Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi
veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná. A hölgy elszörnyedt.
- Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn!
- Szerintem is, – mondta az orvos – de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető volt az álláspontja.
Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!
Azt, hogy ezt egy fanatikus abortusz ellenes írta. A valóságban ilyet hál istenek nem mondhat az orvos.
Az orvosnak nincs sem joga sem beleszólása abban, hogy ki miért dönt az abortusz mellett.
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha valakit rábeszélsz, hogy szülje meg az elvetetni kívánt gyereket, akkor legyél ott akkor is, amikor a férj ezért elhagyja a családját, amikor a gyerek éhezik, vagy nevelőszülőkhöz kerül, vagy stb. Ezek is túlzasok, de legalább annyira élethú lehet, mint a fenti példa.
Szóval vigyázni kell, mert a szavaknak és példázatoknak súlya van. Sokan szeretnek tanácsot adni, de annál kevesebben vállalják a következményeket.
Nincs két egyforma élethelyzet, és egy ilyen fontos döntésbe nem szabad erőszakosan beavatkozni.
Amúgy sokan akkor is elvetetik, ha átérzik ezt a sztorit, csak esetleg utana még szarabb lesz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!