Szülés után mi lesz a ki nem vett szabadságom sorsa?
Figyelt kérdés
idén ,jan.5-én úgykeztem az évet a munkahelyemen,hogy táppénz,a terhességem az ünnepek alatt derült ki.még az összes szabadságom bent van,több mint 20 nap.Augusztusban szültem.Kifizeti a munkahely,vagy jeleznem kell,hogy fizessék ki az év végén?Vagy hogy van ez,úgytudom ez még nekem jár.A táppénz után rögtön a TGYÁS-t kaptam,amit a munkahely intézett.A szülési szabadság az ezt a szabadnapokat jelenti?Vagy hogy is van ez?dolgozni visszamenni nem akarok,(legalább is 5-6 éven belül)mert tervezzük a 2. babát is,hogy ne szakadjon meg a GyED-em.2009. nov. 17. 13:58
1/5 anonim válasza:
Amikor legközelebb visszamész dolgozni (5-6 év múlva), akkor fogják kiadni a szabadságaidat, ami úgy fog kinézni, hogy az idei évről megmaradt szabadságod, a TGYÁS és a gyed első évére járó szabadságod, majd a következő baba TGYÁS és a gyed első évére járó szabadságod. Ezt amikor majd kezdesz dolgozni, akkor ki KELL venned (azaz több hónapig már fizetést kapsz de még nem kell dolgoznod, mert a szabadságodat fogod tölteni).
A törvény szerint akkor is ki kell venned egyben, ha te nem akarod...
Ki nem fizetik se most, se később, kivéve, ha a végén nem mész vissza dolgozni, mert felmondasz mondjuk, vagy hasonló.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2009. nov. 17. 14:23
3/5 A kérdező kommentje:
Akkor a szülési szabadság mit jelent?
2009. nov. 17. 14:24
4/5 anonim válasza:
Szülési szabadság a TGYÁS másik (talán a régi) neve, ezt a szülés előtt 4 héttel megkezdheted, ha akarod (kérdés, hogy megéri-e neked).
5/5 anonim válasza:
A szülési szabadság: a szülést megelőző 4 hét, amire már jár a tgyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!