Adnátok a Zselyke nevet?
Nem, nem Berki miatt, nekem nagyon régóta tetszik ez a név.
2. névnek nem opció, mert 2 vezetékneve lesz (bár a Lili Zselyke tetszik, de annyira nem szúrnék ki a gyerekkel, hogy 4 neve legyen :) )
amúgy nekem egy Wass Albert regényből tetszett meg..
Írnátok hasonló neveket?
Ami még tetszik: Kinga, Kincső, Csenge...
A vezetéknév: Kovács-Lónay
Nekem nagyon nem tetszik, szerintem borzalmas név!
Ráadásul van az oviban egy testvérpár, akik Bodza és Zselyke, nagyon gáz!
na jó, azért kicsit fogjuk vissza magunkat. Oké, hogy nem tetszik, nem lehet mindenkinek ugyan az az ízlése, de azért a borzalmas és gáz kifejezéseket kicsit erősnek érzem.
A Lili név kislánykorom óta tetszik, de inkább Liliána-ként, mert úgy mégiscsak komolyabb a hangzása, de lehet becézni is.
A Kinga, Csenge szerintem mennek a vezetéknévhez, a Kincső kevésbé, de tetszik.
Ilyen típusú (rövid, CS-betűs) neveket tudtok még?
Mi a kislányunknak a Kincső Zselyke nevet terveztük, de a rokonságban még 1 család várt babát, ők is Zselykét akartak adni. Aztán mi végül a Kincső Virág nevet adtuk, náluk pedig kisfiú született :)
De a szülészeten volt 1 Zselyke.
Csilla nem tetszik? Vagy szép lehet még a Dalma, Gyopár, Bíbor, Emese, Enikő, Emőke is.
Ennyire elvontan "magyaros" nevet mint Gyopár, nem szeretnék.
A Zselykének s a többinek se a "magyarossága" a lényeg, hanem, hogy megtetszett :)
Így van ez, mindenkinek más tetszik!
Lívia, Lídia nem tetszik? Esetleg becézheted Lilinek.
Kellemes keresgélést:
Nekem nagyon nem jön be. Nem akarok csúnyát írni:)
Liliána szép név, de a Lónay miatt az alliteráció is fennáll, így nem...
Mivel kötőjeles, hosszú, így különlegesebb a vezetéknév, jó lenne valami kevésbé különleges keresztnevet adni.
pl Kovács - Lónay Regina
Barbara
Krisztina
Anna
Orsolya
köszi! mindenképp csak 2szótagú keresztnevet szeretnénk (jó, a Liliána az kivétel:) ) mivel ugye hosszú a vezetéknév.
a felsorolásból tetszik az Anna..
nekem a K betűs nevek tetszenek, a Kovács-csal való alliteráció miatt, szerintetek jól hangzik, a K-L-K ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!