1,5 szobás lakásba (35 nm amúgy jól, praktikusan
berendezett) 3 gyerek?
Ha anyagilag be tudjátok vállalni a 3 gyerkőcöt, akkor spórolásból én még maradnék egy darabig. Ha a pici megszületik, neki elég még egy bölcső a ti ágyatok mellett, kb. 1 éves koráig nem lesz gond szerintem, csak hát a gyereksírást mindenki hallja, de ez egy kicsivel nagyobb lakásban is így van. Én addig spórolnék, utána meg mindenképp a nagyobb lakást tervezném és keresném, ami a legideálisabb.
2013. nov. 8. 15:13
12/21 A kérdező kommentje:
erkélyünk van, a gyereksírás meg nem gond,most is megoldjuk.Nagyobb fiam általában meg sem ébred a picire:)
13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Főleg,hogy ennyien megerősítettetek,féltem,hogy nagyon le leszek húzva,már megkaptam pár embertől,hogy felelőtlenek vagyunk,de úgy érzem a lehető legjobbat hozzuk ki az adott helyzetből és a gyerekek nem érzik szűkösnek a lakást.
Amúgy nem tudom ki pontozgatott le,mert nem én voltam!!!
egyik korábbi válaszoló vagyok,tudod én úgy vagyok vele mindenkinek más az igénye,pl egyik szomszédéknál most jön a 4. gyerek,pontosan nem tudom a lakásuk méretét de kisebb,mint a miénk,Anyuka nem dolgozik már több,mint 6 éve és úgy tudom előtte se nagyon dolgozott, a férfi ha jól tudom tanár,tehát nem túl magas a fizetése, a 3. gyerek is csak becsúszott,látszik,hogy anyagilag sincsenek jól,és az anyuka idegbeteg,állandóan kiabál,elég kicsi a korkülönbség a gyerekek között,mindegyiknek nyúzott az arca,de nem mondok semmilyen véleményt ha Ő így akarják nekik így jó akkor hajrá,nem hinném,hogy bárki beleszólhatna a másik életébe,persze ha kínozzák a gyereket az más tészta,de ugyanez van a lakással is,ha nektek jó lesz egy pár évig akkor miért ne
2013. nov. 9. 13:45
Mi 150 nm-ben sem mertük bevállalni a 3. babát.
2013. nov. 9. 15:26
Mi 14nm2 alapterületen èltünk 3-an a lànyom 8 hòs koràig + egy kutya. Persze galériás volt , igy 28nm2 volt a hasznos alapterület.Praktikum kèrdèse az egèsz, nàlunk ugy volt berendezve hogy kenyelmesebb volt mint egy egylegterű garzon...amig kicsi a baba ès nektek kènyelmes, miért ne.A mi gyerekkori hàzunk 180nm2 anyukàmèk màr 4ève àruljàk sajnos tùl nagy, nem kell senkinek.Màr csak ketten èlnek benne de fűteni kell.. Mi most 70nm2-es hàzat vettünk, mèg két 10nm2-es szobàval bövitjük,igy elfogunk férni, de öregen is vàllalhatò lesz...
2013. nov. 9. 18:36
Mi kicsit nagyobban élünk 3 gyerekkel 52 nm-en. De a gyerekszoba azért kicsi, most készülünk emeletes ágyat venni, hogy több helyünk legyen. A legkisebb 3 hónapos, a mi szobánkban alszik. Jövőre szeretnénk egy nagyobbat venni, mert nagyon kinőttük, de nagyon szeretjük, csak ahogy a gyerekek nőnek, egyre több a játék, jönnének a barátok, stb. Van erkélyünk, így legalább a motor, bicikli ott van, illetve babakocsi tárolónk is. Most még elfértek talán, de ahogy nőnek, úgy kell a tér egyre jobban. Mi is szeretnénk még egy negyediket, ezért is költözünk majd, meg hát attól is függ, egy vagy különneműek a gyerekek. Egyébként nekem volt/van osztálytársam, barátom, stb, ahol többen éltek picit nagyobb lakásban, nagyon boldogan, szépen! Mások meg hatalmas palotában magányosan és boldogtalanul! Így is lehet nézni! :)
2013. nov. 12. 14:14
Sokat ki lehet hozni egy pici lakásból is, de azért csak nincs elég élettér 35nm-en 3gyereknek! Leglábbis szerintem... mi 3gyerekkel 2, 4, 6évesek 160nm-en lakunk. Mindennek van bőven helye, nagyon praktikusan a házunk és nagyon szeretjük. Van egy hosszabb folyosónk, ahol nagy motorozások és futások szoktak lenni a téli vagy esős időszakokban.
De a helyetekben még én is ottmaradnék, és gyűjtenék a saját nagyobb otthonra!!
:)
2013. nov. 12. 21:42
Hosszú távon nem maradnék, de az tény, hogy egy kisbaba az első pár hónapban valóban nem igényel plusz helyet. Ha nincs sok felesleges cuccotok, és képesek vagytok a meglévőeket is redukálni a valóban szükségesekre, akkor el lehet férni.
Mi is 3, inkább 4 gyereket szeretnénk, most van egy 1,5 és egy 3,5 éves gyermekünk, és ehhez egy 1,5 szobás házunk - amiből gyakorlatilag a fél szobát nem is használjuk, mert a konyhában és a nagyobbik szobában zajlik az élet. De ez kertes ház (tanya), úgyhogy jó időben csak enni és aludni járunk be, mondjuk rossz időben húzósabb. Azokat az időszakokat meg ki kell bírni, gyakorlatilag novembertől márciusig.
(Ismerősék egy 6 méteres, azaz durván 27 m2-es jurtában élnek négy gyerekkel, bár ők sem sok időt töltenek bent..)
2013. nov. 13. 00:46
2013. nov. 13. 10:43
Kapcsolódó kérdések: