Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerek kapja meg az apja nevét?

A gyerek kapja meg az apja nevét?

Figyelt kérdés

Nekem kicsit elavult ez a szokás...

Barátnőm babát vár, és a párja köti az ebet, hogy ha fiú lesz, az ő nevét kapja.

Nem rossz vagy régies a srác neve, de olyan becézhetetlen. Mondjuk az én véleményem nem sokat számít, de barátnőm sem szeretné...

Szerintetek? Ti adnátok az apa nevét?

Nekem olyan fura, ha pl. apa is meg gyerek is Csaba, akkor ha szólok, hogy Csaba, mindketten jönnek...

2013. nov. 4. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Én szerettem volna ha a fiúnk megkapja az apja nevét, illetve hogy 2 neve legyen apa+saját. (pl. Péter Gábor) Nálunk ez családi szokás. Nem ragaszkodtam volna, hogy apa nevét kapja meg, az is jó lett volna ha nagypapáét vagy valami idősebb kedvelt rokonét kapja meg. Végül a férjem nem akarta egyiket sem így csak egy neve lesz a fiamnak. 39hkm
2013. nov. 4. 18:55
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem is elavult.De ha nem öreges,az apuka neve annyira nem gáz.
2013. nov. 4. 18:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Nálunk második névnek kapta meg, így mindenkinek jó volt.
2013. nov. 4. 19:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Én szerettem volna, ha megkapja, szép is az apja neve, de ő nem akarta. Második névnek már adtuk volna, de inkább végül a nagyapja nevét kapta. Szerintem a tesóinál is így lesz: egy saját név, meg egy az ősöké közül.
2013. nov. 4. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi még nem tudjuk mi lesz, de ha fiú, akkor apa nevét kapja. Lehet nyugodtan elavultnak nevezni, de ez van, szerintem nem rosszabb, mint egy kimondhatatlan, értelmetlen nevetadni a gyereknek,mert most épp az a név divat.
2013. nov. 4. 19:46
 6/10 anonim ***** válasza:
10%
Soha nem adnám. Élő rokonról nem nevezünk el gyereket.
2013. nov. 4. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Soha nem adnám.

Pároméknál szokás,hogy minden elsőszülött fiú János, minden elszülött lány Mária.

Nekünk ikreink lettek,fiú-lány....

Eszemben nem volt ezeket adni nekik,párom sem akarta,szenvedett ő is eleget,hogy sosem tudta kit hivnak,ki kap levelet,mindig becézték.

Após-anyós irtó nagy patáliát csapott,amikor megtudta hogy Dóra és Péter lesz a gyerekek neve,de nem érdekelt,mi gyerekeink.

2013. nov. 5. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer egy regényben olvastam egy fiú nevet és azonnal beleszerettem a névbe. Nagyon ritka ősmagyarnév, 2009-ben 13 volt belőle az országban. Szóval még akkor eldöntöttem, hogy márpedig az én fiamat így fogják hívni. Senkit nem ismertem ezzel a névvel akkor még. Viszont ez a neve a férjemnek is. Ő imádja a nevét, igazi csajozós névnek tartja. Milliószor hallottam én is, hogy ha mbemutatkozik valahol ott olvadoznak a nők főleg orvosi aszisztensek, hogy mennyire jó ez a név. A szokás is tetszik nekem, hogy az apuka nevét kapja a gyerek. A férjem viszont tiltakozik, hogy legyen saját neve a gyereknek.
2013. nov. 6. 16:21
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó, most kíváncsivá tettél... elárulod a nevet ?? :)
2013. nov. 6. 19:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok! :)
2013. nov. 6. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!