Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy jut időtök magatokra...

Hogy jut időtök magatokra baba mellett?

Figyelt kérdés
Én kivagyok, babám 10 hónapos, nincs segítségem, legközelebbi rokon 150 km-re de mind dolgoznak. Anyukám már meghalt 25 éve. Párom sokat dolgozik, hétvégén is. Nincs idő magamra. Egy napra 4-5 óra alvás jut. Mosok főzök minden nap. Takarítok, minden házimunkát én csinálok. Szülés óta sosem voltam még távol a babától sajnos. Már ott tartok hogy kiabálok vele ha bekakál. Meg is ütöm a fenekét néha. Nem akarom bántani de kivagyok. És még 2 gyereket szeretnék. De ez az egy felnevelése sem megy. Úgy érzem megfulladok...nem bírom már...Ti hogy élitek át azt hogy nincs semmi idő magatokra? Hogy szakítotok időt magatokra? Kire bízzátok a kicsit? Mikor kapcsolódtok ki? Hogy alszotok 8 órát egy nap? Hogy oldjátok meg hogy teljesen egyedül legyetek napi egy órára?

2013. nov. 5. 01:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező a babát ne bántsd! Ez semmire se megoldás olyankor ha így érzel inkább rakd be az ágyába és menj ki a szobából vegyél nagy levegőt és higgadj le!! Az én babám is 10,5 hónapos és nekem sincs segítségem, csak a párommal vagyunk ketten ő is dolgozik egész héten csak este van itthon, sokszor hétvégente is dolgozik. Ez egy ilyen időszak, a házimunkát próbáld beosztani apránként egyik nap porszívózás másik nap egy kis törölgetés ne akarj mindent egyszerre csinálni. A gyereket nem szoktam senkire se rábízni mindig együtt vagyunk, éjszaka általában 7-8 szor is fel kel, az a jó ha alszom másfél órát egybe ez nem mindig sikerül.Én ebbe már beletörődtem, tudom h nem fog ez örökké tartani ilyenkor eszembe jut h áldom az életet, h ő van nekem!! Gondolj bele sokan mit nem adnának egy piciért, neked meg ott van és kiabálsz vele , meg bántod. :( Teljesen egyedül még nem voltam mióta megszületett a babám, de nem is akarok. Ez egy ilyen időszak hidd el nem vagy ezzel egyedül, amikor úgy érzed, hogy elpattan a húr vegyél inkább nagy levegőt és számolj el tízig nem jó dolog egy picit azért megütni mert bekakil gondolj bele, h ő ezt hogy fogja értelmezni, nem szabad kakilni mert kikapok és kiabálnak velem, tényleg ő még nagyon pici ehhez meg egyébként is. Próbáljatok egy kicsit kimozdulni, baba foglalkozásra eljárna vagy csak csavarogjatok vmelyik barátnőtökkel. Ez a pici baba semmiről nem tehet!!!
2013. nov. 5. 21:20
 22/34 anonim ***** válasza:
62%
jól lepontoztátok azt aki szerint egy kisbabát nem verünk....hát ez elég tragikus...Tisztelt Anyuka ez a kisbaba a te akaratodból született és csak rád számíthat,és valóban sok feladással jár ,de megütni?!csatlakozom a lenézett "ősanyákhoz"te nem vagy komplett...ebben az időszakban minden anyának kevesebb ideje jut magára,de hál Istennek a legtöbb ezt nem csapásként éli meg,illetve megrázza magát és hajrá....kérj segítséget ha nem bírod (védőnő,orvos,családsegítő,szomszéd,barátnő,férjed)sürgősen mert így összeomlik az életed ,nem beszélve a babádéról.Már ne haragudj de kissé tulzottnak érzem a kifakadásod(10hónapos az én babám is)nagyon sok mindent lehet mellette csinálni,hiszen egy ekkora baba már szépen eljátszik miközben főzöl,mosol,én ilyenkor mindig beszélek hozzá,ott van körülöttem...van jároka ,kiságy....ha megyek valahova kenguruba teszem és jön velem....ha zenét hallgatunk ő szépen eljátszik,én olvasok,és azért gondolom alszik is néha....szedd össze magad mert mindkettőtök érdeke ez!!!!!!
2013. nov. 6. 06:09
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

nem olvastam a többi hozzászólást, lehet már írtak, amit írni akarok.

1, Légyszives ne bántsd a pici gyermekedet- ő ezt nem érdemli meg, főleg nem azért mert bekakilt!!! Öleld és szeresd nagyon- erre lenne szüksége!!!

2, sürgősen beszélj a férjeddel, hogy nem bírod egyedül ezt a fajta terhelést- nincs ebben semmi szégyen.

3, vegyél fel takarítónőt, aki hetente egyszer kitakarít, akkor max porszívóznod kell meg a konyhát rendezni, mégis több időd marad. (hozzám egy középkorú nénike jár heti egyszer, és elmondhatatlanul sokat levesz a vállamról, bár nekem 3kisgyerekem van, ebből 1ovis, 180nm ház, 1500nm kert, én sem akartam megőrülni)

4, keress egy diáklányt vagy vkit, aki vállal 1-2órás felügyeletet, és vigyáz a lányodra egy héten 1-2 alkalommal. Szánj rá időt, hogy találj egy megfelelő embert, egy-két órás díjat kifizetni nem a világvége!(nekem nagy segítség a két nyugdíjas nagymama, akik bármikor hadrafoghatók. nincsenek sokat lepasszolva a gyerekek, de néha nagyon is jólesik kettesben lenni egy-egy napot, vagy félnapot a férjemmel, vagy éppen ha az egyikkel dokihoz vagy bárhova kell menni, a másik kettőre tud vigyázni vmelyik, hogy ne kelljen mindet ide-oda cibálni)

Szerintem neked a világon semmi bajod, csak aludnod kéne egy jót, és néha egyedül kimozdulnod, vagy lehet hogy egy egyedüli bevásárlás is jót tenne, vagy egy fodrászat.

Ha meg több gyereket is szeretnél, akkor meg tényleg gondolkodj el rajta, hogy hogy tudsz segítséget kérni. Nem baj, ha nem tudsz mindent egyedül megoldani, akkor erre kell megoldást találni.

De a legfontosabb: Ne üsd meg a kicsit!! Hidd el, ezért nagyon nagy bűntudatod lesz! Az az ártatlan kis ember pedig ezt nem érdemli meg Tőled, az anyukájától!!! :(

2013. nov. 6. 07:40
 24/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ne bántsd a babádat! Nem tehet ő semmiről! Nem az ő hibája, hogy fáradt is kimerült vagy! Ő egy ártatlan kisgyermek, akinek Te vagy a világ közepe, Te jelented számára a biztonságot!

A kimerültségedet megértem, átérzem.

Egyedül vagyok itthon a 13 hónapos kislányommal. Soha életében nem volt jó alvó. Sehogyan, semmilyen módszerrel nem lehet elaltatni, az orvosok annyit mondtak, kicsi az alvásigénye. Naponta 4 órákat alszom általában, de van,hogy sikerül 6-ot is. Persze mindent részletekben, mert a kislányom 4-5x biztosan felkel éjszaka, és most már 3 hete éjfélkor alszik el. Nappal egyszer alszik egy órát, de akkor is felébred, vissza kell altatni.

Kétnaponta főzök, de van, hogy naponta. Minden nap felmosás, felseprés, mosogatás, mosás,teregetés.

A kislányom nem játszik el egyedül, egész nap a nyakamban van, ha leteszem sír, hisztizik, visít, lecibálja rólam a ruhát :D Nem foglalja el magát, hiába adok oda neki mindenféle edényt, meg vackot, szóval nem könnyű vele az tény.

DE!!!! Én akartam gyermeket, én hordtam ki 9 hónapon keresztül szeretem, imádom őt. Persze rohadt nehéz, igen én is ki szoktam borulni, és néha üvölteni tudnék és kiszaladni a világból. Minden vágyam, hogy egy órácskát eltölthessek egyedül, úgy, hogy nem szól hozzám senki. De ez nem mindig megoldható. Így a feszültséget máshogy vezetem le. Elkezdtem edzeni, itthon, Rubint Rékára, persze közben a hasamon a gyerekem, de a torna levezeti a feszültséget. Valeriánát szedek és citromfű teát iszom, ez is kicsit nyugtatja az idegeket. Igyekszünk sokat kimozdulni, menni a levegőre, addig sem ülünk itthon és a friss levegő is jót tesz.

Nézzetek együtt mesét, vagy amikor alszik, nézz meg egy filmet, az is kikapcsol.

Én a kislányom mellett készülök el, sminkelek, csinálom meg a hajam, addig kint van velem a fürdőben. Persze nem könnyű, de meg lehet oldani, ha nagyon akarja az ember, megoldja.

Ha tudsz, vegyél igénybe segítséget,barátnő, akár bébiszitter és menj el egy pár órára otthonról,egyedül, jót fog tenni.

Akár kérd a védőnő tanácsát, hogy mit tegyél, hátha tud valami jó tippet adni, segíteni, de el ne mondd, hogy megütötted a babádat, mert elveszik tőled a gyermeket.

És erre nem térnék ki, hogy mi a véleményem, hogy azért ütöd mert bekakilt, de nem a kisbabád tehet róla, hogy fáradt vagy. NE bántsd a babádat!

2013. nov. 6. 10:26
 25/34 anonim ***** válasza:

"Akár kérd a védőnő tanácsát, hogy mit tegyél, hátha tud valami jó tippet adni, segíteni, de el ne mondd, hogy megütötted a babádat, mert elveszik tőled a gyermeket. "

Ezzel járna a legjobban ez a szerencsétlen baba. Gratulálok utolsó válaszoló, hogy a "jótanácsoddal" elvetted attól a szegény gyerektől az utolsó esélyt is a szabadulásra.

2013. nov. 6. 19:21
 26/34 anonim ***** válasza:

Szerintem azért ezt kicsit túlzás állítanod.

A kérdező segítségre szorul. ÉS segítséget kér, hiszen azért írta ki a kérdést. Nyilván megvan a véleményem arról ,hogy bántja a babáját, de ha leírom,azzal nem segítek sem rajta,sem a babán. Ezért írtam le amit írtam. A védőnő tud ebben segíteni, még a családsegítőben tud neked intézni pszichológust ingyen. És ott is tudnak neked segíteni. Mentálisan és tanácsokkal is.

2013. nov. 6. 20:53
 27/34 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nagyon megkérlek ne állítsd már be úgy ,mintha most a válaszommal megöltem volna a babát. Ne háríts már rám se felelősséget se ne mondj már légy szíves ilyet. Én is anya vagyok, gyermekem van, imádom szeretem leírtam a tanácsaimat. Ugyanis én úgy gondolom, hogy ha segítségre szorulnak anya és gyermeke akkor nem fogok belerúgni még hatezerszer. Össze fogja szedni magát anyuka és boldogok lesznek a babájával.
2013. nov. 6. 20:55
 28/34 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy inkább a baba szorul segítségre, mint az anya. Lehet, hogy az anyuka is szenved, de azért picit mérlegelni kellene, hogy ki van nagyobb bajban. Lehet, hogy nem veri agyon a gyerekét, de el tudod képzelni, hogy milyen komplexusokat, gátlásokat, negatív beidegződéseket okoz azzal a gyereknek, amikor megveri, mert kakilt? Nem hiszem, hogy egy baba jó helyen lenne egy ilyen ember felügyelete alatt.

"Össze fogja szedni magát anyuka és boldogok lesznek a babájával." Ezt honnan tudod? Honnan tudod, hogy nem okozott máris helyrehozhatatlan károkat a gyerek pszichéjében?

2013. nov. 6. 22:43
 29/34 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, hiszen nem látjuk, nem vagyunk ott, nem tudjuk mi zajlik valójában. A védőnőnek ha szól, meg a családsegítőnek, úgyis ki fognak menni hozzájuk, látják milyen a baba, fél-e az anyjától, vagy jó kedve van, ha olyan dolgokat csinált a babájával aminek már most nyoma van, azt a szakértő szemek ki fogják szúrni. Felügyelet alá kerülnek, ellenőrizni fogják őket, hogy hogyan s mint élnek. Kérdező nem írta volna ki a kérdést, ha nekik ez így jó lenne. Szerintem ha olyan durva lenne a helyzet a kérdező párja, az apuka már intézkedett volna. Itt most őszinte volt és leírta, hogy megüti néha a babája fenekét és, hogy kiabál vele. ezen két dolog segíthet egy pszichológus és egy kis szabadidő. No meg a hozzáállás. Baba mellett nem is tudom, milyen elvárások a napi 8 óra alvás a napi 1 óra teljes magány. Ezt már a gyermekvállalás előtt tudni kellett volna, hogy ez nem így működik. Vannak olyan természetű babák akikkel ez megoldható, de a legtöbbel nem, főleg ha segítség sincs. Rokonok, bár olvastam, hogy messze laknak, de úgy megérné a távolság miatt is, ha pár napig a nagyikkal lenne a babád. Addig kialszod magad, kipihened magad. Van a sedatif pc homeopátiás nyugtató, citromfű tea, macskagyökér tea, magne b6, valeriána ( tabletta ) ezek mind mind segítik azt, hogy oldják a feszültséged. A védőnő tud ingyen pszichológust szervezni neked a családsegítőnél. Ez szerintem egészen biztos, mert nekem is a védőnő intézte ( más okok miatt sajna nekem nem a babához van köze, de ez igazából mindegy ). Vele el tudsz ezekről beszélgetni és segít. Szükségesebb esetben pedig pszichiáter és akár gyógyszert is írnak fel, ha nem szoptatsz. Beszélj a pároddal is erről, hátha pár napra haza tud jönni szabadságra, vagy táppénzre és kicsit segít. Feszültség fizikai levezetése, sétáljatok vagy tornázz, sok energiát le tudsz vezetni vele, komolyan!!!
2013. nov. 7. 06:49
 30/34 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az szép és jó, de kétlem, hogy ha valaki ilyen dolgokra képes, az gyökeresen meg tud változni.

Most képzeld el, hogy ha már azért bántja a babáját, mert bekakilt, mi lesz később? Mi lesz, ha jön a dackorszak hisztikkel, ellenkezéssel, a határok feszegetésével? Ami minden gyereknél természetes, korral járó tulajdonság, és még a türelmes anyukákat is próbára teszi néha. A kérdező szerinted mit fog csinálni a gyerekével akkor? Én bele sem merek gondolni...

2013. nov. 7. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!