Hozzàtàplàlàs. Milyen elvekkel élsz?

Figyelt kérdés

Ezt értem arra hogy van egy tàblàzat ami alapjàn adol a babàdnak enni,vagy te ugy gondolod hogy x.y korban màr ehet màjkrémet és adod?

Vag hogy?Mikor mit adtàl a gyerekednek?Mertél adni egy év alatt epret,citromot,vagy akàr pörköltöt,csokit?

Nagyon kivàncsi vagyok,ki mi alapjàn mit mikor ad a babàjànak.Öszinte vàlaszokat,és ha lehet ne vitatkozzatok.Mindenki azt ad a babàjànak,amit akar,engem egyszerüen érdekel.Egy 13 hetes kismama

2009. nov. 15. 09:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Teljesen egyetértek az első válaszolóval, még abban is egyezünk,h a lányaim is 3 éves korukig szoptak-a végén már csak reggelenként pár percet:)-.

Én hiszek abban,h az ember áldozza rá ezt az első évet arra,h a legjobb alapokat adja a babájának,ráadásul ez nem kerül többe,csak egy kis odafigyelésbe.

2009. nov. 15. 16:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 hónapos korától kóstoltatok mást is anyatejes+tápszerrel kiegészitett babámmal,most hat hónapos,és tápszer már szinte nem is kell,de kiváltottunk 2 étkezést(reggel,délben,este szopi).A nagy könyvben leirtaknak azt a részét tartom be,hogy mit miután adhatok,és hogy mennyi idős korban.Szóval egy éves kor alatt semmi eper,pörkölt,és társai.De azzal nem értek egyet amikor az anyatejes babák egy éves korukig szinte csak szopiznak.ja,és az én babám sem nyúzott:-)
2009. nov. 19. 11:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Fiamat 3 hónaposkorától hozzátápláltam, mert aszt jittem kevés atej, meg akkotr több lesz, ha kimarad egy szoptatás. Én hülye. Ekcémás is lett.

(gyerek meg majdnem 2 évig szopott, tehát ej volt)

Múltkor néztem a babakönyvét, majd leestem a székről, hogy miket adtam neki (ez 2000-ben volt)

pl 5-6 hónaposan tejterméket,túró rudit..., petit danonet :-((

Lányom most 8 hónapos, ő 6 hónapig szinte csak anyatejet kapott, vele sokkal óvatosabb vagyok

Eddig ebéder eszik bébikaját és most kezdem bevezetni a vacsorát.

Tejterméket most kezdek neki adni, de egyelőre csak kajába keverve egy nagyon picit

Mellet napjában 4x szopik, és éjjel is.

Szóval baromi lelekiismeretfurdalásom van, hogy a kicsi fiamat minden szarral tömtem már kiskorában.

2009. nov. 19. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:

aszt jittem kevés atej, meg akkotr =

azt hittem kevés a tej, meg akkor

bocs

2009. nov. 19. 12:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a "nagy könyvet" csak útmutatónak olvasgattam néha.Amúgy ahány táblázat,annyi eltérés.A főbb dolgokat betartottam,glutén(5-6 hó),hús(6-7hó),tejtermék(8-9 hó),tojás(kb.1 év,de én nem szedtem külön már,egészet kapott) kezdete.

4 hónapos(anyatejes) volt a babám amikor elkezdtünk kóstolni(kaki gondunk volt),2 hét alatt kiváltott egy étkezést.Én is mint más,a tízóraival keztem volna,ha a lányom is így gondolta volna,de ő az uzsira szavazott,és a kaki gond miatt őszibarackkal keztünk,pürével.Én nem leveztem.10 hónapos koráig szopizott és magától leszokott.

Én a védőnőt kérdeztem,az olyan gyümikről amit kinézett a kezünkből 5-6 hónaposan,pl.ananász,hogy adhatom-e?Ő azt mondta,próbáljam levével.Én ismerem a védőnőm annyira,ha ezt mondja,akkor nem ágál ellene és ha nem ajánlja,megmondja.Így kapott,nagyon szereti.Epret is adtam olyan 7 hónap körül,de mag nélkül(lehámoztam),mert a mag allergizál,nem maga a gyümölcs,csak sokan nem tudják!Citromot külön nem kapott,apja citromos joghurtjába kotnyeleskedett bele néha kb.10 hósan és kapott 1 picit.Semmi baja nem lett.Nemrég múlt 1 éves,párizsit még nem kapott(mi sem eszünk csak ritkán)és virslit sem,nem is szándékozom adni neki.Nasizni külön nem nasizik,ha én eszem nápolyit(kakaósat)v. pudingot,akkor kap belőle.Már mindenféle joghurtot eszik,aprómagvast is.Amit még nem kapott,gomba,dió,mák,töki-szotyi,mandula,pisztácia ill.természetesen mogyoró,de ezeket nem is szándékozom adni neki.Kivéve a mákot,azt megkóstolhatja karácsonykor.A lányom mindent megeszik,egyáltalán nem válogatós.

Én nem csinálnám másként a hozzátáplálás kezdetét és itt leginkább az időre gondolok.Szerintem ebben is (mint oly sok mindenben)az arany középút a jó+ figyelni a gyereket!

2009. nov. 19. 13:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én a kérdésedre válaszolnék, a többi választ direkt nem olvastam el. Volt amit a nagykönyv alapján csináltam, de a legtöbbet anyukám tanácsára. Kezdettől tápszeres a lányom, 3 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Nagyon sokan abba a hibába esnek hogy ilyenkor azt hiszik hogy egyből tömi az ember a gyereket, holott csak meg lett vele kóstoltatva mondjuk alma.

Most 8 hónapos és ebédre azt eszi amit mi, nagyrészt. Citrom, csoki, pörköl,eper /amiket felsoroltál/ nem kapott és ezeket egy darabig még nem is fogom neki adni.

2009. nov. 19. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem értem, miért pontozták le az első válaszolót, én is betartottam a 6 hós korig való kozárólagos szoptatást (sokan furcsán is néztek rám a környezetemben, de nem érdekelt), aztán kb. 7 hósan fogadta el a babánk teljes mértékben a szilárd kaját. Mindent betartottam, amit a dokinénink mondott, mit szabad, mit nem. Szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló. 12,5 hós koráig szopizott, ekkor választotta le magát. Fűszeres kaját nem kap, pörköltböl most már a husit adom neki, nemrég próbáltuk a narancsot és a mandarint, de nem ízlett neki. Csokit már az anyósom megkóstoltatta vele, aminek nem nagyon örülök, azt mondta, jó ha tudja, hogy van ilyen is. Egy csomó nyalókát adtak már neki, amit apa szívesen elnyalogatott.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, mit, mikor ad a babájának.

2009. nov. 19. 14:28
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak:sokan úgy gondolják,ha a kérdés arra vonatkozik,h ki hogyan csinált valamit,akkor mindent le kell pontozni,ami nem egyezik betűre az övékkel.Rendkívül korlátolt gondolkodásra vall.:S
2009. nov. 19. 14:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontozok,nincs is értelme,mindenki vàlaszàbol lehet valamit tanulni,nemde?
2009. nov. 19. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!