Hozzàtàplàlàs. Milyen elvekkel élsz?

Figyelt kérdés

Ezt értem arra hogy van egy tàblàzat ami alapjàn adol a babàdnak enni,vagy te ugy gondolod hogy x.y korban màr ehet màjkrémet és adod?

Vag hogy?Mikor mit adtàl a gyerekednek?Mertél adni egy év alatt epret,citromot,vagy akàr pörköltöt,csokit?

Nagyon kivàncsi vagyok,ki mi alapjàn mit mikor ad a babàjànak.Öszinte vàlaszokat,és ha lehet ne vitatkozzatok.Mindenki azt ad a babàjànak,amit akar,engem egyszerüen érdekel.Egy 13 hetes kismama

2009. nov. 15. 09:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%

Én úgymond a "nagykönyv" szerint tápláltam hozzá a gyerekeimet. Mégpedig azért, mert hiszek abban, hogy nem véletlenül mondják, amit mondanak, hosszú-hosszú évek kutatómunkája áll mögötte. Másrészt pedig a saját szememmel láttam, mielőtt megszülettek az én gyerekeim is, hogy mi a különbség a korán v. nem megfelelően hozzátáplált babák, és a "nagykönyv" szerint táplált babák között. Ránézésre egészségesebbek, mint a mondjuk 4 hónaposan hozzátápláltak. (Szegények, ők általában nagyon nyúzottan néznek ki... :( )

Én fél éves korban kezdtem a hozzátáplálást, gyümölcsökkel. 1 éves korig az anyatej mellett csak pár falatot ettek, nem kívántak többet. Epret, citrusokat stb véletlenül se kaptak ilyen idősen. 3 éves korukig szoptattam őket.

És elmondanám, hogy kicsattannak az egészségtől, az egyik 7, a másik 3 éves, de egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor kellett orvoshoz vinni őket.

2009. nov. 15. 09:54
 2/19 anonim ***** válasza:
46%
A "nyúzott"-al nem állt szándékomban megsérteni senkit, én csak így látom...
2009. nov. 15. 09:55
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
3 éves koráig szoptattad őket???? Ezt, hogy érted?
2009. nov. 15. 10:52
 4/19 A kérdező kommentje:

Én elhiszem,baràtnöm is 3 éves koràig szopiztatott,persze nem éjjel nappal,de napi egyszer,vagy kétszer még igényelték a gyerekei.

Ebben nincs semmi rossz szerintem.

2009. nov. 15. 11:13
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

az én fiam kezdetektől tápszeres volt (sajnos) 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálst

és egyáltalán nem nyúzott sőt, a mai napig idegenek állítanak meg és kérdezik, hogy még mindig szopik a gyerek?

pedig nagyon kevés anya tejet kapott havonta 1 kg hízott 5 hónapos koráig, nem kövér baba formás és most nem azért mert az enyém.4 hónaposan gyümölcssel kezdtük és kora szerint kapta a bébiételt 7 hónaposan már nem fogadta el a tápszert, azóta nem is kapja.

Én inkább magamra hallgatok, persze kiérem a védőnő illetve az orvos tanácsát is, DE! nem hallgatok egyikre sem mert 2 különbőző véleményen vannak amit az egyik mond a másik épp az ellenkezőjét....

meghallgatom anyukám testvéreim illetve barátaim véleményét, de én döntök.

8 hósan bevezettem a tejtermékeket nem tejet azt még nem kap.

De már eszik abból mit mi eszünk, nem túl zsíros illetve füszeres kaját csinálok, de már kap belőle

volt 1 hónap mikor nem akarta enni a bébiételt sem kénytelen vagyok ilyenkor etetni valamivel.

Cokit még nem kap, de tejszeletet, túrórudit, csak a túrót, dörmi kismacit kap.

evett már húslevest, krumplilevest, karalábélevest, karfiollevest, spagettit, krumplistésztát stb..

kap kenyeret, felvágottat , 10 hós kóra óta májkrémet.

Teljesen egészséges (hála Istennek) nincs semmi gondunk, nagyon szépen fejlődik.

2009. nov. 15. 11:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok és 7 foga van, 5 hónaposan már 4 volt.
2009. nov. 15. 11:26
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem azt mondtam, hogy nem hiszem el, csak azt kérdeztem, hogy érti?
2009. nov. 15. 11:31
 8/19 anonim ***** válasza:
72%
Hát az én fiam már 3 hónaposan kapott mást is, de hogy nyúzottnak nézett volna ki, azt nem hinném, mert nem csak én, de mindenki más is úgy látta mindig, hogy csupa erő és egészség. Két éves koráig egyáltalán nem is volt beteg. Azóta sem sűrűn, most van egy kis orrfolyós nyavalya, de semmi komoly.
2009. nov. 15. 11:58
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam koraszülött lett, sajna nem szopott, egy ideig fejtem, tápszerrel pótoltam, majd csak tápszerrel. Egy idő után nem akart enni, próbáltunk többféle tápszert, de nem jött be, a neonatológián az orvosok azt mondták próbáljam a reszelt almát. Ekkor kb 2 hónapos volt. A reszelt alma nem jött be, de a gyümölcsös bébiételek igen. Nem akartam elkezdeni a hozzátáplálást, de muszáj volt, ha nem akartam éheztetni a gyerekem. Először tápszert adtam, majd bébiétellel pótoltam. Kezdetben a kakival volt egy kis gondunk, de szerencsére hamar helyreállt.

Nagyon egészséges és egyáltalán nem nyúzott...

2009. nov. 15. 14:46
 10/19 anonim ***** válasza:
34%

1. vagyok.

Úgy értettem, hogy 3 éves korukig mindkét lányom szopott, a vége felé már csak napjában 1x. De persze ekkor már rég más volt a fő táplálékuk, ez inkább csak olyan "lelki" kiegészítés volt neki. :)

A nyúzottal tényleg nem akartam senkit bántani, csak én ezt látom a környezetünkben. Jó, lehet, hogy akiket ismerek babákat, és tudom, hogy korán hozzátáplálták, azok nagyon durva ételeket kaptak. :S Tudok pl. paprikáskrumpliról kólával, szalonnáról meg minden jóról...

2009. nov. 15. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!