Hozzàtàplàlàs. Milyen elvekkel élsz?
Ezt értem arra hogy van egy tàblàzat ami alapjàn adol a babàdnak enni,vagy te ugy gondolod hogy x.y korban màr ehet màjkrémet és adod?
Vag hogy?Mikor mit adtàl a gyerekednek?Mertél adni egy év alatt epret,citromot,vagy akàr pörköltöt,csokit?
Nagyon kivàncsi vagyok,ki mi alapjàn mit mikor ad a babàjànak.Öszinte vàlaszokat,és ha lehet ne vitatkozzatok.Mindenki azt ad a babàjànak,amit akar,engem egyszerüen érdekel.Egy 13 hetes kismama
Én úgymond a "nagykönyv" szerint tápláltam hozzá a gyerekeimet. Mégpedig azért, mert hiszek abban, hogy nem véletlenül mondják, amit mondanak, hosszú-hosszú évek kutatómunkája áll mögötte. Másrészt pedig a saját szememmel láttam, mielőtt megszülettek az én gyerekeim is, hogy mi a különbség a korán v. nem megfelelően hozzátáplált babák, és a "nagykönyv" szerint táplált babák között. Ránézésre egészségesebbek, mint a mondjuk 4 hónaposan hozzátápláltak. (Szegények, ők általában nagyon nyúzottan néznek ki... :( )
Én fél éves korban kezdtem a hozzátáplálást, gyümölcsökkel. 1 éves korig az anyatej mellett csak pár falatot ettek, nem kívántak többet. Epret, citrusokat stb véletlenül se kaptak ilyen idősen. 3 éves korukig szoptattam őket.
És elmondanám, hogy kicsattannak az egészségtől, az egyik 7, a másik 3 éves, de egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor kellett orvoshoz vinni őket.
Én elhiszem,baràtnöm is 3 éves koràig szopiztatott,persze nem éjjel nappal,de napi egyszer,vagy kétszer még igényelték a gyerekei.
Ebben nincs semmi rossz szerintem.
az én fiam kezdetektől tápszeres volt (sajnos) 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálst
és egyáltalán nem nyúzott sőt, a mai napig idegenek állítanak meg és kérdezik, hogy még mindig szopik a gyerek?
pedig nagyon kevés anya tejet kapott havonta 1 kg hízott 5 hónapos koráig, nem kövér baba formás és most nem azért mert az enyém.4 hónaposan gyümölcssel kezdtük és kora szerint kapta a bébiételt 7 hónaposan már nem fogadta el a tápszert, azóta nem is kapja.
Én inkább magamra hallgatok, persze kiérem a védőnő illetve az orvos tanácsát is, DE! nem hallgatok egyikre sem mert 2 különbőző véleményen vannak amit az egyik mond a másik épp az ellenkezőjét....
meghallgatom anyukám testvéreim illetve barátaim véleményét, de én döntök.
8 hósan bevezettem a tejtermékeket nem tejet azt még nem kap.
De már eszik abból mit mi eszünk, nem túl zsíros illetve füszeres kaját csinálok, de már kap belőle
volt 1 hónap mikor nem akarta enni a bébiételt sem kénytelen vagyok ilyenkor etetni valamivel.
Cokit még nem kap, de tejszeletet, túrórudit, csak a túrót, dörmi kismacit kap.
evett már húslevest, krumplilevest, karalábélevest, karfiollevest, spagettit, krumplistésztát stb..
kap kenyeret, felvágottat , 10 hós kóra óta májkrémet.
Teljesen egészséges (hála Istennek) nincs semmi gondunk, nagyon szépen fejlődik.
A kisfiam koraszülött lett, sajna nem szopott, egy ideig fejtem, tápszerrel pótoltam, majd csak tápszerrel. Egy idő után nem akart enni, próbáltunk többféle tápszert, de nem jött be, a neonatológián az orvosok azt mondták próbáljam a reszelt almát. Ekkor kb 2 hónapos volt. A reszelt alma nem jött be, de a gyümölcsös bébiételek igen. Nem akartam elkezdeni a hozzátáplálást, de muszáj volt, ha nem akartam éheztetni a gyerekem. Először tápszert adtam, majd bébiétellel pótoltam. Kezdetben a kakival volt egy kis gondunk, de szerencsére hamar helyreállt.
Nagyon egészséges és egyáltalán nem nyúzott...
1. vagyok.
Úgy értettem, hogy 3 éves korukig mindkét lányom szopott, a vége felé már csak napjában 1x. De persze ekkor már rég más volt a fő táplálékuk, ez inkább csak olyan "lelki" kiegészítés volt neki. :)
A nyúzottal tényleg nem akartam senkit bántani, csak én ezt látom a környezetünkben. Jó, lehet, hogy akiket ismerek babákat, és tudom, hogy korán hozzátáplálták, azok nagyon durva ételeket kaptak. :S Tudok pl. paprikáskrumpliról kólával, szalonnáról meg minden jóról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!