Ilyen önző típusnak, mint én vagyok, való gyerek?
Egész életemben azt tartottam elsődleges szempontnak, hogy nekem mi a jó. Nem igazán hoztam áldozatot a körülöttem élőkért, ha ők akartak valamit, de én nem, akkor általában nem tettem.
Pl párom ment volna valahova kirándulni, de nekem nem volt kedvem, akkor nem mentem. Vagy segíteni kellett volna a szüleimnek, de nem volt hozzá kedvem, akkor nem tettem.
Ha lesz gyerekem, akkor megváltozok és ő lesz az első? Nyilván nem arról van szó, hogyha nincs kedvem, akkor nem etetem meg, hanem hogy nem viszem ki a játszótérre, stb.
Nem, ez változik. Olyan szempontból nem feltétlenül változik az ember, hogy aki nem érzelmeskedő típus, az szülés után sem fog "ősanya" lenni, nem kezd el többesszámban beszélni és nem becézi a szavakat (tejci, fogacska, kis szeme, pocika, babuka, stb).
De az úgynevezett felelősségtudat tényleg megnő, természetessé válik, hogy mindkettőtök igénye (tied és a gyereké) fontos.
Te nem fogsz háttérbe szorulni (ehhez kell egy alapvetően szolgalelkű személyiségtípus), hanem össze fogod hangolni optimálisra.
Változni fogsz- biztos, ha gyereked lesz, muszáj is lesz.
Mert a saját kényelmed miatt nem csinálhatod majd meg vele, hogy pl nem állsz fel megetetni, vagy kicserélni a pelenkáját.
Ha a kisbabád megtanít arra, hogy nem csak te vagy a világon és főleg nem te vagy a világ közepe, akkor talán elmúlik az önzőséged, és talán ilyen hálátlan sem leszel már, hogy a szüleidnek sem segítesz!
Majd jobban értékeled őket is, mert megtanulod azt is, hogy amit te a gyerekedért teszel, azt tették ők is érted! Ne legyél hálátlan velük sem- és a gyerekeddel sem!!
Ha már itt tartasz, hogy akasz gyereket, az már jó jel, hidd el!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!