Anyukák, ti is leépültetek szellemileg?
Nekem már 2 éves múlt a gyerekem. Eleinte azt hittem, majd elmúlik..mondjuk ha abbahagyom a szoptatást. Sajnos nem így lett..
Röviden a lényeg: a memóriám hihetetlenül rossz, kétségbe is vagyok esve, hogy mi lesz így velem. Korábban a tanulás is jól ment, memorozáltam egy külföldi szót és emlékeztem rá. Most már a szótárba bepötyögésig sem jutok el anélkül, hogy meg ne nézzem mégegyszer, mi volt az.
Volt, hogy a gyerekre elfelejtettem pelust adni.
Félek, hogy mi lesz, ha visszamegyek dolgozni. Eddig word-ben, excel-ben dologztam sokat, most semmihez nem értek.
Lesz ez valaha jobb egyáltalán?Már nem reménykedek..
Nem hinném, hogy azért mert valaki 2-3-4 évet otthon marad egy vagy több gyerekkel, attól ő rabszolgának számít.
Ez a jelenség szerintem teljesen olyan, mint mikor elkezdesz dolgozni, hiába kented-vágtad a matek/statisztika megoldóképleteket, bizony ha munkába mész, már elfelejted. Egyszerűen gyerek mellett annyi mindenre kell egyszerre figyelni, hogy néha adódnak vicces szituk. Csinálsz valamit, a gyerek meg mást, odarohansz, belefogsz másba, aminek eredetileg nekiálltál, az meg elmarad. Annyi dologra kell egyszerre figyelni. Amúgy engem nem zavar a leépülés, szívesen vagyok itthon a gyerekkel, de a jövés-menést is mindig nagyon élveztem. Ha szükség lesz rá, hamar vissza fogok tudni rázódni, legalábbis bízom benne.
Irta valaki, de ez nem rabszolgasag vagy faradtsag kerdese. Eleve, miert lenne az anyasag rabszolgasag?
En is igy voltam ezzel, memoriam nulla volt. Sot, siman elmentem aposom mellett a kertben es nem koszontem neki. De csomo hasonlotortenet volt, nem vettem eszre dolgokat vagy nem emlekeztem arra, mirol beszeltunk a ferjemmel 5 perccel elotte:)
Ingerszegeny kornyezet, plusz a szoptatas alatt szerintem ez normalis. Hozzateszem, sokaig szoptattam es akkor irtam meg a szakdolgozatomat es allamvizsgaztam, azt hittem gond lesz a memoria zavar miatt, de ugy latszik, a kello pillanatban minden elojon.
22es vagyok, en is kicsit szetszort voltam szoptatas abbahagyasa utan is, helyreall ez idovel. Csak most megvaltozott minden korulotted, pici a gyereked, jo ertelemben "neki elsz" most, elmulik, mikor belerazodsz:) Ne aggodj:)
Nekem meg nem mult el, mert ujra terhes lettem es most ujra szoptatok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!