Végzős gimnazistaként milyen lehetőségeim vannak?
Ha elfogadsz egy tanácsot, inkább a magántanulói státuszt javasolnám. Így megmaradsz nappali tagozatos diáknak (a diákigazolványod is nappalis marad, megmarad a TB-d, stb.), csak nem kötelező minden nap bejárnod, nincs olyan, hogy túl sok hiányzás miatt nem leszel osztályozható. Tehát bemész, amikor tudsz, de ha nem tudsz, az sem baj. Év végén meg vizsgázol. Sőt, ha meg tudod beszélni a tanáraiddal, akkor lehet, hogy nem is kell mindenből vizsgáznod, ha a témazárókra bemész legalább, és azokat megírod, mert az alapján már le tudnak osztályozni.
Estin, vagy levelezőn is tanulhatsz, de akkor már nem leszel nappali tagozatos, így annak minden előnye is ugrik. Az anyagi részét nem tudom, ez iskolánként változó lehet, van, ahol ingyenes, van, ahol az előző évi (ott elért) átlagtól függ, és van, ahol egységes. Én levelezőn érettségiztem, nekünk két hetente kellett bejárni pénteken és szombaton. Estin olyat láttam, hogy heti három nap, délután van tanítás, vagy heti két nap (péntek-szombat), pénteken délután, szombaton reggel. De ott például kell igazolni a hiányzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!