Olyan nőket keresek, akiknek volt nem kívánt terhességük! Leírnátok pár mondatban, hogy mi történt a babával (abortusz, megtartottad, örökbeadtad), és hogyan éltétek ezt meg?
Egy fiatalkori terhességről szóló előadáshoz szeretnék személyes tapasztalatokat gyűjteni (persze név nélkül).
Nem szeretnék (és nem is fogok) ítélkezni, csak őszinte válaszokat várok.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
Várom a további történeteket is!
Én nem voltam annyira fiatal, 23 éves voltam, amikor teherbe estem. A "felnőtt" életem azonban éppen csak elkezdődött.
Pont befejeztem az egyetemet, amikor kiderült, hogy babát várok, a diplomaosztóra már várandósan mentem. A helyzet viszont az volt - szigprú szülők egyetlek pedáns leánygyermekeként -, hogy már diplomaosztó előtt felvettek egy jól fizető helyre. Mint már utaltam rá, ez nem is volt kérdés, lévén abszolút elvárt volt tőlem az effajta ambíciózusság a szüleim részéről.
Ebből kifolyólag gondolom senkit nem lep meg, hogy az abortuszon kívül nagyon más lehetőségem nem volt. A családom és én magam is úgy gondoltuk, hogy ez a baba most abszolút derékba törné az életemet és a jövőmet. Így tehát elvetettem, de szörnyű emlék marad. Engem lelkileg rettenetesen megviselt, teljesen kifordultam önmagamból. Nagyon hosszú ideig tartott kihevernem a dolgot, és sokszor még manapság is lelkiismeret furdalásom van, hiányzik a kicsim, és gyakorta bánom a tettemet, még akkor is, ha tudom, hogy ez votl a helyes döntés. Azt kell mondjam, hogy nem is magát az abortuszt bánom, hiszen tudom, hogy mindenkinek (babát is beleértve) így votl a legjobb, hanem magát a tényt bánom, hogy ez megtörtént, hogy át kellett mennem rajta. Az adott szituáció az, ami gyakran szomorúsággal tölt el engem.
Hát, ez az én törétnetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!