Abortusz, vagy megtartás? Miért nem, miért igen?
Leszögezem előre, nem vagyok terhes. A minap belegondoltam, hogy habár védekezünk a párommal (fogamzásgátló), attól becsúszhat egy baba. Én nem akarok gyereket sem most, sem az elkövetkezendő években (lehet szidni,de nekem nem kell...). De ha úgy esne, hogy teherbe esnék, nem volnék képes az abortuszra.... Ha megtenném, idegösszeomlást kapnék minimum, de ha vállalnám a gyereket, félek, nem szeretném eléggé, vagy ilyesmi.... Nem állok készen egy gyerekre sem most, sem x év múlva! Elég erős ellenkezés van bennem mindkét oldal felé...
Na szóval gondolkodtam, de nem jutottam semmire. Érdekelne, hogy szerintetek melyek azok a tények, amelyek befolyásolhatják, hogy miként dönt az ember? Mindkét oldal érveit várnám, olyan emberektől is,akik átestek abortuszon, vagy megtartották a babát. Az anyagi kérdést hagyjuk ki az érvekből, tegyük fel, hogy van anyagi háttér biztosítva.
Köszönöm a válaszokat! :)
21/N
Te még nem állsz készen JELENLEG! Az, hogy mit hoz a jövő (mondjuk 5 év múlva) még nem tudhatod!
Én készen állok egy (következő) babára, ha az anyagiaktól eltekintünk, tehát megtartanám :). De ezzel nagyjából a többség így van, akik már lelkileg készen állnak az anyaságra.
Szerintem nincs olyan, hogy keszen van az ember lanya arra, hogy anya legyen. En 36 evesen szultem. szerettem volna elobb - 2 babam elment.
Emlekszem, mennyire megvoltam ijedve. Nem tud az ember felkeszulni az ismeretlenre en ugy gondolom.
Tobbet is ismerek akiknek volt abortusza. Az egy orok seb a lelken egy orok veszteseg megha muvi uton tortenik is. Mindenkinek megvolt a maga oka ra - en nem itelek meg senkit ilyesmiert.
Emlekszem mikor megszuletett a fiam tobben kerdeztek: es milyen anyanak lenni. En ott voltam, hulyen, mert nem tudtam a valaszt. Ma mar tudom, nagyon nehez anyanak lenni es gyonyoru is egyben.
Nagyon nehez lehet meghozni azt a dontest, hogy ne legyen valaki aki akar jonni. Orok seb, aminek a nyoma megmarad egy eletre.
Nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni.
Arra nem gondoltatok, hogy használtok óvszert is, biztos ami biztos?
Hmm... én éreztem hogy szeretnék anya lenni, és készen állok rá :) Alig vártam! Nyilván izgultam, hogy milyen anya leszek, de ez már egy más kérdés :)
Első voltam
Hát, akkor nyilván idővel megbarátkozik a gondolattal hogy anyuka lesz :)
Kénytelen lesz, de egyébként amikor megérzi az ember hogy elkezd mocorogni, rugdosni, főleg amikor mindez már látszik is a pocakodon :) Cuccol jobbról balra :) Kizárt hogy ne kezdj érezni semmit IRÁNTA! :)
Első voltam
Kizárt hogy nem szeretnéd meg :) Szerintem már a terhesség alatt megszeretnéd.
Első
De ha terhesség alatt nem is, de ha megszületik biztosan imádnád... nem is gondolná az ember gyerektelenül, hogy mennyire képes szeretni a saját gyerekét. Erősebb érzés mint a szerelem (legalább is számomra biztosan).
Ha más gyerekek iránt nem érzel semmit és emiatt gondolod azt hogy nem szeretnéd a sajátodat, nehogy azt hidd hogy úgy tudsz nézni a saját gyerekedre mint a máséra. Én pl nem látok hibát a fiamban, egyszerűen tökéletes :) pedig nyilván ez nem így van :) Idegenek biztos máshogy látják, de számomra Ő a legszebb, a legokosabb, és borzasztóan örülök és szerencsésnek érzem magam hogy én lehetek az anyukája :)
Nem is értem hogy hoztunk össze ilyen tökéletes gyereket :D
első voltam még mindig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!