Windows 7 rendszergazdai jelszó feltörése az aktuális jelszó megtartásával milyen módokon lehetséges?
Nos, a gépen egyetlen fiók van, a rendszergazdai, az jelszóval védve. Sem jelszó emlékeztető kérdés, sem jelszó lemez. Sőt, még cd meghajtó sem.
A lényegi rész: olyan tippeket tudok rengeteget ahol programokat kell telepíteni, vagy jelszót leszedni akár program nélkül is.
Nekem azonban olyan kell, mely nem szedi le a fent lévő jelszót, és nem is változtatja meg. Tehát:
1. Vagy visszafejti az aktuális jelszót, onnantól pedig az használható beírásra.
2. Vagy ideiglenesen megkerüli a fent lévő jelszót (nem törli, nem írja át), és bármely újrainduláskor ugyanúgy jelen van az eredeti jelszó.
3. Egyéb lehetőség a jelszó megtartásával történő használatra, ha van ilyen.
1. Általában visszafejtéssel működnek a jelszókeresők, viszont 8 karakter felett neki se állj, mert nem lesz rá annyi időd...
2. Megkerülni nem lehet!
3. Ennyi...
Nos, nem vagyok mestere a témának.
Tehát mi is az a szivárványkód, illetve a szivárványkódos lemez?
Ám, ha már itt tartunk eszembe jutott egy megoldás ha már usb + linux.
system32-ben
sethc.exe kimásol adathordozóra, a gépen lévő kitöröl
cmd.exe másol, majd átnevez sethc.exe
Bejelentkezésnél 5x shift megjelenő parancssorban net user és új jelszó csillag
Kilépés után gép indít (usb linuxxal), az eredeti kimásolt sethc.exe felülírással visszatesz az átnevezett cmd.exe helyére.
Ez így működőképes?
Avagy túl bonyolult és időigényes?
"De nem tudod, mi az eredeti jelszó, ergo vagy kikapcsolod, vagy otthagyod az újat."
Újat nem akarok hagyni (jelszót).
A kikapcsolás (ideiglenesen) a lényeg.
Amit írtam, azzal kikapcsolom? Vagy ezt hogyan értetted?
Sőt, ha már eleve megvan a fájl, ahol tárolja, akkor csak azt kell visszafejtőprogrammal birizgálni nem a teljes rendszert.
04-29 10:06
Ah, es szerinted ez mukodik minden gepen?
Marmint egy gepen keszitek egy olyat es masik gep elfogadja azt? Mert szerintem nem... de javits ki, ha tevedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!