Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy védőnőnek...

Szerintetek egy védőnőnek elleneznie kell az abortuszt? Szívesen járnál olyan védőnőhöz, aki abortusz-párti?

Figyelt kérdés
2013. aug. 24. 09:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem, egy védőnő szerintem ebben ne foglaljon állást. Mondja el, amit kell, de legyen tárgyilagos. Nem ő fog keresztülmenni az abortuszon, és nem ő fog rossz körülmények között nevelni egy pici babát, neadjisten egyedül, segítség nélkül. Mindenkit támogasson a döntésében, de ne ítélkezzen. Nem az ő feladata. Gőzöm sincs, hogy a védőnőm hol foglal helyet az abortusz kérdésben...
2013. aug. 24. 09:13
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a védőnő max. mondja el az abortusz pro és kontráját. Nem tartozik rá, ne alkosson véleményt. Ha el kezdene okoskodni, nem is járnék hozzá.
2013. aug. 24. 09:13
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem ilyen fekete vagy fehér szerintem.

Abortuszpárti ne legyen, de igen szívesen járnék egy olyan védőnőhöz, aki képes elfogadni, hogy vannak emberek akik bizonyos élethelyzetben nem képesek vállalni egy babát és ahelyett, hogy maximálisan megveti és lenézi őket, képes melléjük állni és segíteni ilyen helyzetben.

2013. aug. 24. 09:18
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Ő csak tanácsot adhat, ne foglaljon állást. Hiszen nem neki kell felnevelni vagy elvetetni a babát, ez csak az anya és a családja döntése kell legyen! Nem örülnék, ha a védőnőnk abortuszpárti lenne, de fogalmam sincs a milyénk mennyire ellenzi vagy mellette van!
2013. aug. 24. 09:22
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem tartsa meg a véleményét magának.
2013. aug. 24. 09:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvetően úgy helyes, ha minden információt és tőle telhető (munkájából adódó) segítséget megad ahhoz, hogy megtarthassák a babát, de ha a szülőknek megszületett már a döntése a másik út mellett, akkor egész egyszerűen tárgyilagosan jár el, ahogy a fentiek is írták.
2013. aug. 24. 09:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez úgy kéne működjön, hogy első találkozáskor, mikor anyuka közli ,hogy nem szeretnék, vagy nem tudják megtartani a babát, védőnő szépe elmondja, milyen lehetőségek vannak, ha megtartják, honnan kérhetnek segítséget, segélyeket, aztán pedig elmondja szintén segítőkészen és kedvesen, hogy mi a menete az abortusznak. Személyes véleményétől függően kedves marad és bármilyen döntést hoz az anyuka, segíti és mellette áll. Az, hogy abortuszpárti senkire nem kell, hogy tartozzon, mert ez a védőnő személyes beállítottsága, nem pedig a munkájának része.

A legfontosabb, hogy kedves maradjon és senkit ne nézzen le a döntése miatt.

2013. aug. 24. 10:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a védőnő véleménye nem érdekes ebben a kérdésben. Végezze a munkáját és kész! Az anya dönt, nem ő.
2013. aug. 24. 10:57
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Mi az egyáltalán, hogy abortusz párti? Aki mindenkit rá akar beszélni? :)

Mert ugye az ab.ellenző meg az, aki mindenkit LE akar beszélni és gyilkosnak tartja azt, aki megteszi.

De aki képes ésszerűen gondolkodni és belátja, hogy egy adott élethelyzetben és körülmények között az anyuka/család rovására menne az újabb baba, aki a védekezés ellenére fogant, azt azért nem neveznem ab. pártinak... Inkább nem-ellenzőnek.

Viszont, aki meg mondhatni fogamzásgátlóként használja az abortuszt, azt a hajánál fogva lógatnám fel egy fára...

2013. aug. 24. 14:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy a kérdésre is válaszoljak:

A védőnő ne legyen se mellette, sem ellene, csak fogadja el, amit az anyuka szeretne. Vázolja a tényeket és a lehetőségeket, de minden oldalról!

2013. aug. 24. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!